حمید میرزاده در یادداشتی با عنوان «رونق اقتصاد ایران پذیرش FATF و رفع تحریمها» در روزنامه اعتماد نوشت: پذیرش استانداردهای FATF و اجرای آنها در سیستم پولی و بانکی لازم هست ولی کافی نیست. در کنار پذیرش FATF برای برونرفت از تحریمهای ظالمانه هم باید برنامهریزی کرد. اخیرا وزیر اقتصاد و دارایی اعلامکردند: برای مقابله با فشار حداکثری برنامه داریم. همه میدانیم که دولت دکتر پزشکیان باعث مشکلات اقتصادی کشور نیست بلکه وارث آنهاست. ولی اینکه اعلام کنیم برای مقابله با فشار حداکثری برنامه داریم، بیان دیگرش تمکین از تحریمهای ظالمانه و قبول تقدیر حاکمانه دشمنان و نوعی کارپذیری تحمیلگونه است. تحریمهایی که بیش از سه دهه توسعه کشور را متوقف و معیشت مردم را متاثر کرده و رکود و تورم درازمدت طاقت فرسا و فلاکت جان افزا را افزایش داده و در واقع به جای مقابله با فشار حداکثری دشمنان، این شانههای مردم است که خمیده و تسمه از گردههای آنان کشیده و طاقتشان را بریده و رشته معاششان را از هم گسیخته است.
از مدیران کلان کشور توقع و انتظار میرود شجاع باشند و به عنوان یک کارشناس راههای برونرفت از تحریمهای ظالمانه را با صراحت و شجاعت به تصمیمگیران نشان بدهند. این که اعلام میشود برای مبارزه با فشار حداکثری برنامه داریم، یعنی مردم همچنان باید تحریمها را تحمل کنید. همراه با برنامه مقابله در برابر تحریم باید برنامهای هم برای رفع تحریمها داشته باشیم. راه توسعه ایران هم تکیه به توان عظیم داخلی و هم تقویت ارتباطات اقتصادی بینالمللی است. راهی که همه کشورهای آزاد و آباد آن را طی کردهاند.
با پذیرش استانداردهای FATF مثل ۲۰۰ کشور در سراسر جهان ودر کنار آن جدیت برای برونرفت از تحریمها، قطعا چراغ اقتصاد ایران روشن شده و زندگی مردم رونق میگیرد.
قطعا این مهم محقق نمیشود مگر اینکه در روشها و منشهای گذشته تجدیدنظر کرده و با تقویت ارتباطات و مراودات بینالمللی و عادیسازی روابط اقتصادی با کشورهای مختلف، اقتصاد ایران را از بنبست خارج کنیم. در این صورت است که حیثیت، عزت و شرف ملی ایرانیان حفظ میشود. چرا باید کشور ما با آن سابقه تمدن درخشان تاریخی آن هم با منابع و سرمایههای عظیم خدادادی کمنظیر و نیروهای توانمند بیبدیل، حتی از کشورهای همسایه در توسعه اقتصادی عقب بماند؟ در حالی که در برنامه هفتم توسعه و نیز در سیاستهای کلان نظام، ایران باید در بسیاری از شاخصهای اقتصادی و اجتماعی در منطقه اول باشد.
ایران ضعیف، ممکن است باعث ترغیب و تشدید طمع دشمنان شود. اما ایران آباد و با قوام، باعث بقا و دوام نظام و تهدید و تخریب دشمنان از هر گونه دستاندازی به کشور خواهد شد. آمادگی برای مقابله با دشمنان منحصر به تهیه ساز و برگ جنگی نیست. جالب است که آیه وأعِدُّوا لهُمْ ما اسْتطعْتُمْ مِنْ قُوةٍ ومِنْ رِباطِ الْخیْلِ تُرْهِبُون بِهِ عدُوالله وعدُوکُمْ در سوره انفال جای گرفته است. شاید اشاره به این مهم باشد که فراهمی بستر برای نقد ثروتهایعمومی (انفال)، خود نوعی آمادگی برای نشان دادن قوت و قدرت ملتها است.
متاسفانه کسانی که حتی یک بار محتوا و مفاهیم استانداردهای FATF را نخوانده و ندیدهاند و نمیدانند اصلا هیچ گزارش فراملی از مبادلات پولی و بانکی ایران متبادل نخواهد شد، ناآگاهانه یا مغرضانه ولی عملا مثل نماینده و پیشکرده کاسبان تحریم با ورود ایران به فضای تعاملات بینالمللی مخالفت میکنند و در واقع به تداوم فقر و فلاکت ملت ایران رای میدهند. همه کارشناسان باید فارغ از ملاحظات سیاسی و خوشایندها و بدآیندها، با صراحت تمام و شجاعت کلام، پاسبان منافع ملی باشند و نگذارند ملت ایران بیش از این گروگان کژاندیشان و کوتهنظران داخل و دشمنان طماع و کیناندیش خارج از کشور باشند.
منبع: etemadonline-696648