هر چند که این پدیده فقط مختص این چند سال نیست. دوره هایی در سینمای پر فراز و نشیب ایران وجود داشته که به دلایلی، ژانر یا گونه ای خاص محبوبیت بیشتری پیدا کرده و بعد به فراخور زمان و یا تمایل مخاطبان سینما و البته اتفاقات سیاسی و اجتماعی این مسیر شکل و شمایل دیگری پیدا کرده است.
اما به زعم بسیاری از کارشناسان سینما، آنچه سینمای کمدی را طی چند سال اخیر برجسته تر کرد، توجه مدیران فرهنگی به مسیری بود که اساسا بی دردسرتر طی شود. توجه به سینمای کمدی که اغلب آنها فاقد حرف های مهم و تاثیر گذاری برای مخاطب هستند، زمینه را برای به حاشیه کشاندن سینمای اجتماعی فراهم کرد.
طبیعی است که در این شرایط سینما دار از خالی نبودن سالن هایش بیش از همه رضایت دارد و حاضر نیست که سانس های بیشتری در اختیار گونه های دیگری از آثار سینمایی قرار دهد.
در شرایط اکران پر تعداد فیلم های کمدی و رونق سالن های سینما، تبلیغات شبکه های ماهواره ای برای فیلم های ایرانی در حال اکران سنگ تمام می گذارند و این چرخه پر سود نمایش فیلم های کمدی است. هر چند که به نظر می رسد در دولت جدید شرایط با قبل تغییرکرده است و قرار است به فیلم هایی از گونه های دیگر به خصوص سینمای اجتماعی توجه ویژه ای شود.
اما باید این را در نظر داشت که اساسا استقبال از فیلم های کمدی چیزی نیست که بتوان آن را نادیده گرفت. به اعتقاد بسیاری از اهالی سینما تا زمانی که شرایط اقتصادی رو به بهبود نباشد، سینما همچنان به عنوان ارزان ترین تفریح انتخاب اول مردم است و اولویت مخاطبان سینما فیلمی است که چند ساعتی آنها را از فضای کسالت بار پیرامون شان رها کند. مدتی است از استقبال مخاطبان از سریال های اجتماعی پلتفرم ها صحبت می شود.
این یک واقعیت است که بسیاری از کارگردان هایی که در سینمای اجتماعی فعال بودند، طی این چند سال پلتفرم ها را برای ادامه فعالیت انتخاب کردند. اما سریال هایی که طیف عظیمی از مخاطبان برای آنها هزینه ای پرداخت نمی کنند و بسیاری از این سریال ها غیر قانونی دیده می شوند.
پس به نظر می رسد در ادامه شاهد رقابتی ما بین سینمای کمدی و دیگر گونه های سینمایی خواهیم بود. باید دید سرانجام این رقابت چه خواهد شد.
منبع: sharghdaily-961902