کمتر مسافری است که کمبودهای ناوگان حمل ونقل درون شهری، بین شهری، ریلی و هوایی کشور را تجربه نکرده باشد. وسایل درون شهری اغلب کلان شهرها کم و فرسوده اند، سوت قطارها خیلی کم شنیده می شود و پروازها هم پاسخگوی نیازها نیست.
امروز مدیران نمی توانند ادعا کنند که سیستم حمل و نقل عمومی کشور از وسایل حمل و نقل درون شهری گرفته تا ناوگان بین شهری جاده ای، ریلی و هوایی در شرایط مطلوبی قرار دارد.
بیشتر ما که به هر دلیلی در سال ممکن است، چند نوبت به سفرهای کاری، تحصیلی یا حتی تفریحی نیازمند شویم، بعید است تا به حال به درد «بلیت نیست» یا «بلیت تمام شد» یا «تکمیل ظرفیت» گرفتار نشده باشیم.
از سوی دیگر کمتر ایرانی است که تاکنون گذرش به اتوبوس های شهری و خطوط متروی تهران نیفتاده باشد، اتوبوس های فرسوده با حجم آلایندگی بالا و متروهای پر ازدحام که اولین خدمتشان! به شهروندان کلافگی و خستگی است.
در تازهترین آماری که شرکت واحد اتوبوسرانی تهران اعلام کرده است؛ تهران به صورت کلی ۵ هزار و ۲۷۲ دستگاه اتوبوس به صورت فعال و غیرفعال دارد که از این تعداد ۲هزار و۲۵۶ دستگاه متعلق به شرکت واحد و ۳ هزار و۱۶ دستگاه مربوط به بخش خصوصی است، بنابراین اطلاعات ۴ هزار و ۱۹ دستگاه از این تعداد فرسوده است. این که اکنون چه تعداد فعال است، رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران، این طور می گوید: «در روزهای پایانی سال قبل با احتساب اتوبوسهای اورهال شده و اتوبوسهای نو، تعداد دستگاههای فعال ناوگان ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه بود.»
وی و سایر مدیران شهری تهران بارها بر این نیاز تصریح کرده اند که «تهران به ۱۰ هزار اتوبوس فعال نیاز دارد و هیچ اولویتی در حوزه شهری مهمتر از تامین اتوبوس برای تهران نیست.»
منبع: sharghdaily-957303