فرادید| جامعهی علمی باور دارد گونهی کوچکی از انسان به نام انسان فلورسی (homo floresiensis) تا حدود ۵۰۰۰۰ سال پیش در جزیره فلورس اندونزی میزیسته و سپس منقرض شده است. اما یک پروفسور معتقد است این انساننماهای شبیه میمون هنوز هم ممکن است زنده باشند و آنجا زندگی کنند. به این ماجرا مانند شکار پاگنده فکر کنید، با این تفاوت که هدف کنونی بسیار کوچکتر است!
به گزارش فرادید، گرگوری فورث تقریباً چهار دهه انسان فلورسی را مطالعه کرده: ابتدا وقتی در دانشگاه آکسفورد بود و سپس در دانشگاه آلبرتا. او سال ۲۰۲۲ کتابی با عنوان «بین میمون و انسان: انسانشناسی به دنبال یک انساننمای پنهان» نوشت و سایت خبری The Debrief به تازگی مصاحبهای با فورث دربارهی این جستوجو انجام داده است.
تصویر بازسازی شده از انسان فلورسی
فورث همچنان به وجود آنچه مردم محلی آن را لای هوآ (lai ho’a) مینامند معتقد است. او به The Debrief گفته: «چیزی که من را واقعاً به لای هوآ علاقهمند کرد کوچکی آنها بود، اما تصور میشود آنها هنوز زنده هستند. ظاهراً چند نفر ادعا کردهاند که یک یا چند نفر از آنها را دیدهاند.»
بر اساس گزارشهای مردم محلی به فورث، طرز راه رفتن این موجودات عمودی و مانند انسان است، از انسانها پرموتر هستند، اما به اندازهی میمونها پرمو نیستند و چهرهی میمونمانند مشخصی دارند. امید پروفسور به یافتن یک انسان فلورسی زنده تقریباً ۲۰ سال پیش با کشف فسیلها بیشتر شد.
او به The Debrief گفته: «وقتی گزارشها به گوشم میرسید، کاملاً شگفتزده میشدم، چون چیزی که مردم توصیف میکردند، چیزی که دیرینانسانشناسان توصیف میکردند و در واقع بازسازی میکردند، بسیار شبیه چیزی بود که مردم محلی در تابستان گذشته برای من توصیف کرده بودند.»
کتاب فورث ادعا میکند این موجودات انسان-میمون حداقل تا دوران مدرن زنده بودهاند و او معتقد است مشاهدههای معتبر به این معناست که احتمال دارد جمعیت کوچکی از آنها هنوز وجود داشته باشند. جستجو برای یافتن یک لای هوآی امروزی همچنان ادامه دارد.
مترجم: زهرا ذوالقدر
منبع: faradeed-222160