ایسنا: رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به حدود ۳۰ هزار دانشآموخته پزشکی که در عرصه طبابت فعالیت نمیکنند و سهم تعرفههای غیرمنطقی در این زمینه، بر لزوم محاسبه قیمت واقعی خدمات پزشکی تأکید کرد و در عین حال از سازمان برنامه و بودجه خواست میزان تعرفه حداقلی مصوب شورای عالی بیمه برای ۱۴۰۴ را به تصویب برساند.
محمد رئیسزاده درباره آخرین وضعیت تعرفههای پزشکی ۱۴۰۴ با بیان اینکه تعرفههای پزشکی در شورای عالی به تصویب رسیده و به سازمان برنامه و بودجه ارسال شده است، گفت: امیدواریم تعرفههای مصوب شورای عالی بیمه که بهصورت حداقلی است، بدون هیچگونه تغییری در سازمان برنامه و بودجه به تصویب برسد و مانند سالهای گذشته با تصمیمهای غیرکارشناسانه، دستخوش تغییرات نشود.
وی با تأکید بر اینکه افزایش تعرفههای پزشکی به معنای افزایش درآمد پزشکان نیست و بخش اندکی از افزایش تعرفهها مشمول ویزیت میشود، گفت: اگر تعرفهها به شکل واقعی نباشد، به افزایش پرداخت از جیب مردم منجر میشود و بنابراین در چنین شرایطی خطر افزایش پرداختهای غیرمتعارف وجود دارد. این در حالی است که تعرفههای پزشکی در سالهای اخیر بهطور واقعی افزایش نیافته است؛ برای مثال، متوسط نرخ تورم در سالهای اخیر حدود ۳۵ درصد بوده؛ درحالیکه نرخ تعرفههای پزشکی به این میزان افزایش نیافته و میزان تعرفههای پزشکی حدود یکهفتم دستمزد کارگران افزایش یافته است.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به وضعیت تعرفهها و تعداد پزشکان خارج از چرخه خدمت اظهار کرد: بررسیها بیانگر این است حدود ۳۰ هزار نفر در رشته پزشکی عمومی فارغالتحصیل شدهاند، اما در حوزه طبابت فعالیت نمیکنند. من بر این باور هستم که تعرفههای پزشکی در این موضوع نقش دارد؛
چراکه یک پزشک با ویزیت ۱۲۰ هزار تومانی نمیتواند هزینههای جاری مطب را مدیریت کند. وضعیت تعرفهها نیز سبب خالیماندن صندلیهای رشتههای تخصصی شده و این در حالی است که حدود ۶۰ هزار پزشک عمومی در کشور حضور دارند که میتوانند در رشتههای تخصصی تحصیل کنند. رئیسزاده ادامه داد: بررسیها بیانگر این است که دوهزارو ۶۹ ظرفیت از مجموع پنجهزارو ۴۰۰ ظرفیت آزمون دستیاری تخصصی سال جاری خالی مانده که اغلب برای رشتههای «کودکان»، «بیهوشی» و «طب اورژانس» است که جزء رشتههای ضروری به حساب میآیند.
ظرفیت خالی رشتههای تخصصی به دلیل وضعیت نرخ تعرفههای پزشکی است. وی با بیان اینکه در چنین شرایطی برخیها افزایش ظرفیت را راهکاری برای رفع کمبود پزشک در نظر گرفتهاند، گفت: افزایش ظرفیت پذیرش رشتههای پزشکی، به رفع کمبود پزشک کمک نمیکند و حل کمبود پزشک در گرو افزایش تعرفههای پزشکی است. افزایش ظرفیت شاید راهکاری برای افزایش ظرفیت پزشکان طرحی باشد، اما به حل کمبود پزشک کمک نمیکند.
رئیسزاده افزود: باز هم تأکید میکنم که حدود ۳۰ هزار نفر در رشته پزشکی دانشآموخته شدهاند، اما در عرصه طبابت فعالیت نمیکنند. برخی مشاغل در سال میزان تعرفههای خود را با توجه به نرخ تورم افزایش میدهند، اما به جامعه پزشکی گفته میشود که با نرخ تعرفههای ثابت به ارائه خدمت بپردازند. لازم است وزارت بهداشت یا سایر مجموعههای مرتبط نسبت به محاسبه خدمات براساس قیمت تمامشده اقدام کنند تا از بروز هرگونه اختلال در ارائه خدمات پزشکی جلوگیری شود.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی درباره تعرفههای پزشکی گفت: تعرفههای پزشکی شامل موارد مختلفی میشود. برای مثال، مراکز درمانی از لبنیات برای غذای بیماران استفاده میکنند و این در حالی است که قیمت لبنیات در طول سال چندین برابر افزایش مییابد، اما نرخ تعرفه برای مراکز درمانی ثابت است. سازمان نظام پزشکی بر این باور است که نرخ تعرفههای مراکز غیردولتی بر اساس قیمت تمامشده محاسبه شود.
رئیسزاده با اشاره به اظهاراتی درباره احتمال حذف ارز ترجیحی برای تجهیزات پزشکی ازجمله تجهیزات آزمایشگاهی توضیح داد: اگر تصمیمی بر این است که ارز ترجیحی از تجهیزات آزمایشگاهی حذف شود، این موضوع روی تعرفهها در نظر گرفته شود. نقش حذف ارز ترجیحی باید در نظر گرفته شود و تعرفهها بر مبنای آن محاسبه شود تا از مشکلاتی که برای طرح دارویار به وجود آمد در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی جلوگیری کنیم.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: من از سازمان برنامه و بودجه میخواهم که مانند سالهای گذشته عمل نکند و میزان تعرفه حداقلی شورای عالی بیمه را کاهش ندهد. سازمان برنامه و بودجه با نظرات غیرکارشناسانه خود در سالهای گذشته سبب کاهش تعرفههای مصوب شورای عالی بیمه میشد. اگر تعرفهها به شکل واقعی نباشد، خطر افزایش میزان مهاجرت شغلی و همچنین مهاجرت جغرافیایی پزشکان وجود دارد.
منبع: sharghdaily-955812