hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > سیاسی > پاکستان و افغانستان وارد جنگ می‌شوند؟

پاکستان و افغانستان وارد جنگ می‌شوند؟

کشته شدن ۱۹ مرزبان پاکستانی توسط نیروهای طالبان، اوضاع را میان کابل و اسلام‌آباد متشنج کرده و زنگ خطر یک درگیری نظامی را به صدا در آورده است.

به گزارش شبکه شرق، این سربازها در منطقه مرزی بین ولایت‌های خوست و پکتیا جان باخته‌اند.

هفته گذشته پاکستان اقدام به حملاتی در ولایت پکتیا کرد  و گفت که این حملات را به دلیل مقابله با طالبان پاکستان انجام داده.بنا بر آنچه که طالبان افغانستان اعلام کرد اما این حملات زنان و کودکان را در پکتیا هدف قرار داد و منجر به کشته شدن ۴۶ غیرنظامی شد.

پاکستان بابت حملاتی که به مناطق مرزی این کشور می‌شود، گروه طالبان را مقصر می‌داند و برای مقابله با تروریسم در خاک خود به بمباران خام افغانستان دست میزند.اما طالبان افغانستان این موضوع را که تحریک طالبان پاکستان در خاک این کشور لانه کرده را رد میکند.

ظهر روز شنبه هشتم دی‌ماه، افغانستان دست به تصرف چند پست مرزی در خاک پاکستان زد. وزارت دفاع افغانستان قبل از اینکه دست به چنین اقدامی بزند اعلام کرده بود که حمله پاکستان به پکتیا بی پاسخ نخواهد ماند. نیروهای مرزی پاکستان و افغانستان در مرز دو کشور در حالی تبادل آتش میکنند که در شهرستان دند ‌پتان استان پکتیا دستکم دو پست مرزی مورد تعرض از سوی نیروهای طالبان قرار گرفته. پاکستان این حملات را در منطقه مرزی دیورند تایید کرده.

در بیانیه ارتش پاکستان آمده گروه فتنه الخوارج از پست‌های مرزی طالبان افغان استفاده کرده و تلاش کردند وارد خاک پاکستان شوند.در ابتدا، ۲۰ تا ۲۵ نفر از اعضای این گروه تلاش کردند از طریق مناطق کرم و وزیرستان شمالی وارد پاکستان شوند، اما نیروهای امنیتی پاکستان با واکنش سریع خود از ورود آنها جلوگیری کردند.

نیروهای پاکستان دستکم ۱۵ نفر را بر اساس این بیانیه کشته‌اند.

همزمان با چنین حوادثی در خوست افغانستان، شهروندان دست به تظاهرات اعتراضی علیه حملات پاکستان زده‌اند.

منطقه مرزی دیوربند، نزدیک به ۱۵۰ سال است که مساله مورد اختلاف میان افغانستان و پاکستان محسوب می‌شود. کابل سرحدات این مرز را به رسمیت نمی‌شناسد و همین موضوع مدام بین دو کشور فاصله ایجاد کرده. از سوی دیگر هر چند طالبان در دهه‌های گذشته مورد حمایت اسلام‌اباد و به ویژه ارتش و سرویس مخفی پاکستان بود اما از زمان قدرت‌گیری این گروه، دو طرف روز خوش چندانی به خود ندیدند. برای اسلام‌‌اباد، قدرت گرفتن طالبان در افغانستان به معنای افرایش حملات طالبان پاکستان به خاک این کشور بود. به نظر می‌رسد گروه‌های تندرو در سه سال گذشته دل و جرات فراوانی برای دست درازی به خاک پاکستان پیدا کرده‌اند.

منبع: sharghdaily-955536

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو