۳۴ سال از لحظهای که بنیان اینترنت به شکل امروزیاش گذاشته شد، میگذرد. شبکهی جهانی اینترنت، برای بسیاری از ما به بخش جداییناپذیری از زندگی تبدیل شده است؛ ابزاری که هم تأثیرات مثبت و هم تأثیرات منفی دارد.
یکی از مهمترین رخدادهای این انقلاب بزرگ، ۲۰ دسامبر ۱۹۹۰ (۲۹ آذر ۱۳۶۹) رقم خورد. در آن روز، تیم برنرز لی، دانشمند کامپیوتر، اولین وبسایت و سرور جهان را فعال کرد.
اگر عبارت «اولین وبسایت جهان» را در گوگل جستوجو کنید، صفحات زیادی به شما خواهند گفت که چنین وبسایتی در ۶ آگوست ۱۹۹۱ (۱۵ مرداد ۱۳۷۰) راهاندازی شده است. اما در واقع این تاریخ مربوط به زمانی است که وبسایت بهطور رسمی برای عموم مردم در دسترس قرار گرفت.
برنرز لی در سازمان CERN (شورای اروپایی تحقیقات هستهای) مشغول به کار بود و ابتدا این وبسایت فقط برای کارمندان سازمان مذکور دردسترس قرار داشت. سرانجام در آگوست ۱۹۹۱ (تیر و مرداد ۱۳۷۰)، اولین سایت دنیا برای همهی کاربران اینترنت در دسترس قرار گرفت.
از آنجاکه مفهوم سرور در سال ۱۹۹۰ ناشناخته بود، برنرز لی برای همکارانش یادداشتی هشداردهنده نوشت. این یادداشت با جوهر قرمز روی برچسبی دستنویس به کامپیوتر NeXT که میزبان پروژه بود چسبانده شد: «این دستگاه یک سرور است. آن را خاموش نکنید!!»
پروژهی برنرز لی در آن زمان اهداف سادهای داشت. او وب را بهعنوان ابزاری برای اشتراکگذاری اسناد و همکاری پژوهشگران طراحی کرده بود. بههر حال، حتی در همان مراحل اولیه، پتانسیل عظیم وب قابل مشاهده بود.
اولین وبسایت جهان، راهنمای سادهای برای استفاده از وب بود که همچنان فعال است. این صفحهی سادهی متنی، لینکهایی به توضیحات پروژه، جزئیات نحوهی دسترسی به اسناد با استفاده از سیستم جدید و دستورالعملهایی برای راهاندازی سرور بود.
وبسایت سادهی برنرز لی مسیری را آغاز کرد که بعدها به دنیایی پر از ویدیو، تئوریهای توطئه و بحثهای بیپایان دربارهی رنگ لباسها تبدیل شد. این دستاورد همچنین راه را برای تحولات دنیای فناوری هموار کرد.
منبع: خبرآنلاین
منبع: faradeed-220089