hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > (عکس) سفر به تهران قدیم؛ باغ طوطی یا باغ توتی؟ گورستانی به نام سوگلی پادشاه

(عکس) سفر به تهران قدیم؛ باغ طوطی یا باغ توتی؟ گورستانی به نام سوگلی پادشاه

باغ طوطی که آن را باغ توتی هم می‌نویسند، از محل‌های مهم تاریخی و گردشگری منطقه ۲۰ تهران است. این باغ معروف یکی از گورستان‌های تاریخی پایتخت واقع در جوار حرم حضرت عبدالعظیم و در ضلع‌غربی آن است.

باغ طوطی که آن را باغ توتی هم می‌نویسند، از محل‌های مهم تاریخی و گردشگری منطقه ۲۰ شهرداری تهران است. این باغ معروف یکی از گورستان‌های تاریخی پایتخت است واقع در جوار حرم حضرت عبدالعظیم و در ضلع‌غربی آن. قدمت باغ طوطی به زمان قاجاریه برمی‌گردد و علت نام‌گذاری آن دقیقا مشخص نیست ولی چند روایت متفاوت و جالب در این باره وجود دارد.

سید محسن ماجدی، تهران‌پژوه، در باره باغ طوطی می‌گوید: «فتحعلی شاه‌ قاجار یک سوگلی داشت به نام «طوطی‌خانوم» یا «طوطی شاه» که از لرهای طایفه زند و محبوب دربار پادشاه بود. او در جوانی از دنیا رفت. به دلیل علاقه‌ای که شاه به او داشت، دستور داد مقبره ای در محل باغ برای او بسازند و همیشه بر سر مزار او یک نفر قرآن بخواند و شمع روشن باشد. بعدها در دهه ۲۰ شمسی و تغییرات این باغ، قبر طوطی خانوم تخریب شد و از بین رفت. اما روایت دیگری هم وجود دارد که می‌گویند به دلیل وجود درختان توت فراوانی که در این محل بود این باغ به باغ توتی معروف شد. روایت سومی هم هست که گفته می‌شود به خاطر طوطی‌های بی‌شمارش، این محل به باغ طوطی شناخته شده است.»

5108651

باغ طوطی که محلی‌ها به آن باغچه طوطی نیز می‌گویند به خاطر اتفاقات تاریخی و حوادثی که در اطراف این محل افتاده است و اشخاص معروفی که در دل گورستان طوطی جای گرفتند، از اهمیت تاریخی ویژه‌ای برخوردار است. از جمله اتفاقات تاریخی این بنا، می‌توان به ترور ناصرالدین شاه قاجار در ۱۲ اردیبهشت ۱۲۷۵ شمسی اشاره کرد.

در گذشته باغ طوطی، درنزدیکی مدرسه امین‌السلطان بود که این مدرسه هم بعدها تخریب شد و بخش بزرگی از صحن باغ طوطی، به قبرستان اضافه شد.

5108656

حاج رضا منفرد، از معتمدین محله سرتخت، درباره باغچه طوطی می‌گوید: « از نکات مهم باغ طوطی، وجود مشاهیر دفن شده در آن گورستان است. از بین این مشاهیر می توان به اشخاصی چون علی اصغر حکمت، علی رزم آرا، مصطفی عدل، عبدالله مستوفی، ابوالقاسم ناصرالملک، عبدالحسین فرمانفرما، بدیع‌الزمان فروزانفر، میرزا عباس خیاط موسوی، عالم ربانی حاج ماشاالله زمانی، ستارخان از سرداران جنبش مشروطه، سید ابوالقاسم کاشانی فقیه و سیاستمدار و... اشاره کرد.»

منبع: همشهری

منبع: faradeed-219892

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو