hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > علمی > ( عکس) ساخت بزرگ‌ترین چشم جهان برای رصد کیهان

( عکس) ساخت بزرگ‌ترین چشم جهان برای رصد کیهان

ساخت تلسکوپ فوق‌العاده بزرگ اروپایی با پیشرفت گنبد سازه و محفظه‌ی آینه‌ی اصلی به خوبی پیش می‌رود.

تلسکوپ فوق‌العاده بزرگ (ELT) متعلق به رصدخانه‌ی جنوبی اروپا (ESO)، بزرگ‌ترین تلسکوپ نور مرئی و نور فروسرخ جهان محسوب می‌شود که درحال‌حاضر در کوه سرو آرمازونس در صحرای آتاکامای شیلی در دست توسعه قرار دارد.

انتظار می‌رود این تلسکوپ قدرتمند نخستین نور خود را تا سال ۲۰۲۸ دریافت کند و در آینده به اهداف پیش‌بینی‌شده، شامل رصد سیارات فراخورشیدی زمین‌سان و جو آن‌ها و همچنین اندازه‌گیری انبساط کیهان، دست یابد.

عکس‌ جدید از رصدخانه‌نشان می‌دهد که در ساخت ELT، از جمله گنبد، ساختار مرکزی و پایه‌ی آینه M1، یکی از پنج آینه‌ای که برای رصد در تلسکوپ قرار خواهد گرفت، پیشرفت‌های زیادی حاصل شده است.

7

رصدخانه‌ی جنوبی اروپا در بیانیه‌ای با انتشار تصاویر جدید گفت: «ELT یکی از اصلی‌ترین پرچمداران رصدخانه‌ی جنوبی اروپا برای دو دهه‌ی آینده خواهد بود.»

پس از تکمیل تلسکوپ، آینه‌ی M1 با عرض ۳۹ متری ۲۰۰ تن وزن خواهد داشت. ساختار مشبک سفید نشان داده شده در مرکز گنبد، آینه‌ی M1 را نگه می‌دارد و به آن امکان می‌دهد در طول رصدها به‌آرامی حرکت کند و بارهای گرانشی متفاوت، شرایط باد، ارتعاشات یا تغییرات دما را خنثی کند.

وب‌کم‌های داخلی، فیلم‌های پهپاد و عکس‌های محل ساخت‌وساز امکان به‌روزرسانی گام‌به‌گام پیشرفت ELT را فراهم می‌کنند. علاوه بر عکس‌های اخیر به اشتراک‌گذاشته شده توسط رصدخانه‌ی جنوبی اروپا، می‌توانید ساخت تلسکوپ را از طریق فیلم‌های وب‌کم تعاملی که به‌صورت زنده و لحظه‌ای پخش می‌شود، پیگیری کنید. این رصدخانه همچنین یک ویدیوی تایم‌لپس از محل ساخت‌وساز را با درخشش گرم خورشید که بر فراز تلسکوپ طلوع می‌کند، به اشتراک گذاشته است.

اگر همه‌چیز در طبق برنامه پیش برود، جدول زمانی پیش‌بینی‌شده برای ساخت ELT شاهد تکمیل آینه‌ی ثانویه تلسکوپ (M2) در سال ۲۰۲۵ خواهد بود. آینه‌ی M2 با عرض ۴٫۲۵ متری، بزرگترین آینه‌ی محدب تولیدشده جهان، نور جمع‌آوری‌شده توسط M1 را به آینه‌ی ۳٫۷۵ متری سوم (M3) منعکس می‌کند که تاریخ تکمیل آن در سال ۲۰۲۷ تخمین زده شده است. چنین سیستم آینه‌ای امکان رصد با کیفیت‌تر در میدان دید بزرگ‌تر را فراهم می‌کند. گنبد و ساختار تلسکوپ طبق برنامه‌ی تا سال ۲۰۲۶ تکمیل می‌شوند.

منبع: عصر ایران

منبع: faradeed-218920

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو