فرادید| گمان میرود دهها کاسه سفالی که در یک مکان باستانشناسی در عراق کشف شدهاند، روزگاری حاوی وعدههای غذایی لذیذی بوده باشند که در ازای کار در بینالنهرین باستان داده میشدند.
به گزارش فرادید، محققان این کشف را در شاخی کورا، یک محوطه باستانشناسی در منطقه کردستان عراق انجام دادند؛ این محوطه بقایای سکونتگاهی را در خود جای داده که گمان میرود قدمت آن به هزاره پنجم قبل از میلاد برسد.
یک تیم بینالمللی از باستانشناسان و محققان عراقی از سال ۲۰۱۹ منطقه باستانی شاخی کورا را بررسی کردهاند
در کاوشهای شاخی کورا تعداد زیادی کاسه سفالی متمایز به نام کاسههای لبهاریب پیدا شده است که محققان حدس میزنند از آنها برای دادن غذا در ازای نیروی کار استفاده شده است (شکل اولیهای از اقتدار متمرکز، شاید از نوعی که منجر به توسعه دولتشهرهای بینالنهرین باستانی شد). تجزیه و تحلیل بقایای درون برخی کاسهها نشان داده که بسیاری از آنها برای سرو گوشت، احتمالاً به شکل آبگوشت یا خورشت استفاده شدند که حاکی از حضور گلههای گوسفند و بز نزدیک سکونتگاه باستانی است.
کاسههای لبهاریب متمایزی که در حفاریها تعداد زیادی از آنها پیدا شده است
اما نکته دیگر اینست که در حفاریها روشن شد که این منطقه در اواخر هزاره چهارم پیش از میلاد متروک شده، بدون هیچ نشانهای از خشونت یا فشارهای محیطی. محققان حدس میزنند این متروک شدن نشان میدهد مردم محلی یک سیستم متمرکز قدرت را رد کرده و به مزارع خانوادگی خود بازگشتهاند.
باستانشناسان مدتها بر سر این که کاسهها حاوی چه غذایی بودند، بحث کرده بودند و این کشف که بسیاری از آنها حاوی گوشت یا آبگوشت بودهاند، نتیجهی هیجانانگیزی است.
مترجم: زهرا ذوالقدر
منبع: faradeed-217727