hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > سیاسی > نامه ایران به شورای امنیت: تروئیکای اروپا فورا به اقدامات ناقض برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ پایان دهد

نامه ایران به شورای امنیت: تروئیکای اروپا فورا به اقدامات ناقض برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ پایان دهد

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در پی نامه مشترک نمایندگان دائم فرانسه، آلمان و انگلیس (E۳) به شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل، با ارسال نامه ای به این شورا و نیز دبیر کل این نهاد بین المللی،اتهامات مطرح‌شده را بی‌اساس و دارای انگیزه‌های سیاسی توصیف کرد و از تروئیکای اروپا خواست فورا به اقدامات ناقض برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ پایان دهد و به تعهدات خود عمل کند.

در پی نامه مشترک نمایندگان دائم فرانسه، آلمان و بریتانیا (E۳) به دبیرکل سازمان ملل متحد و شورای امنیت، نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک با ارسال نامه‌ای به دبیر کل و شورای امنیت این نهاد بین‌المللی، اتهامات مطرح‌شده را بی‌اساس و دارای انگیزه‌های سیاسی توصیف کرد.

به گزارش ایرنا، نمایندگان تروئیکای اروپا در نامه خود، بدون توجه به ریشه‌های بحران کنونی، جمهوری اسلامی ایران را به عدم پایبندی به تعهدات برجامی و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت متهم کرده‌ بودند.

امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک، روز دوشنبه به وقت محلی در نامه ای به شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل، این ادعاها را کاملاً بی‌اساس و گمراه‌کننده دانست و تاکید کرد که اقدامات جمهوری اسلامی ایران در چارچوب حقوق مشروع مندرج در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام و در واکنش به خروج یک‌جانبه و غیرقانونی آمریکا از توافق صورت گرفته است.

در این نامه آمده است که تروئیکا تعهدات خود در رفع تحریم‌ها را نقض کرده و با اعمال تحریم‌های جدید، از جمله علیه خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و بخش هوایی، به سیاست‌های خصمانه خود ادامه داده‌اند.

جمهوری اسلامی ایران با اشاره به همکاری شفاف و سازنده خود با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اتهامات مطرح‌شده در خصوص عدم رعایت تعهدات پادمانی را رد کرده و اقدامات اخیر تروئیکا و آمریکا در تصویب قطعنامه‌ای علیه ایران در نشست اخیر شورای حکام را مغایر با واقعیات دانسته است.

ایران ادعاهای مطرح‌شده از سوی تروئیکا مبنی بر اینکه نامه ایران به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ۲۲ اکتبر ۲۰۲۴ نشان‌دهنده قصد برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای است، را کاملاً بی‌اساس و گمراه‌کننده توصیف کرده است.

این نامه تنها به‌منظور هشدار در مورد تهدیدات رژیم صهیونیستی علیه تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای ایران ارسال شده است. ایران تأکید کرده است که برنامه‌های هسته‌ای آن کاملاً تحت نظارت ان‌پی‌تی بوده و تسلیحات هسته‌ای هیچ جایگاهی در دکترین دفاعی ایران ندارند.

جمهوری اسلامی ایران بر پایبندی خود به تعهدات تحت ان‌پی‌تی تأکید کرده و حق انکارناپذیر خود برای توسعه، تحقیق، تولید و استفاده از انرژی هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز را مطابق با مواد ۱و ۲ معاهده مورد تصریح قرار داده است.

در پایان، ایران مجدداً تعهد خود به راه‌حل‌های دیپلماتیک را مورد تاکید قرار داده و از تروئیکای اروپا خواسته است که فوراً به اقدامات ناقض برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ پایان داده و به تعهدات خود در راستای احترام به قوانین بین‌المللی عمل کنند.

به گزارش ایرنا، ایالات متحده و سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان اول آذر ماه ۱۴۰۳،  قطعنامه‌ای را در نشست شورای حکام به رای گذاشتند که در آن از تهران خواسته شده است تا برای حل و فصل مسائل ادعایی پادمانی «اقدامات ضروری و فوری» صورت دهد.

در این قطعنامه که با ۱۹ رای موافق، ۱۲ رای ممتنع و ۳ رای مخالف تصویب شد از مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواسته شده است تا یک ارزیابی جامع و به روز در مورد ادعای حضور یا استفاده احتمالی از مواد هسته ای اعلام نشده در ارتباط با مسائل باقی مانده و همچنین گزارش کامل درباره همکاری‌ ایران با آژانس، برای بررسی در نشست اسفند ماه ۱۴۰۳ شورای حکام یا حداکثر تا بهار ۱۴۰۴ تهیه کند.

جمهوری اسلامی ایران پیشتر اعلام کرده بود که اتخاذ هرگونه اقدام تقابلی و سوء استفاده از شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای پیشبرد اهداف نامشروع و سیاسی با پاسخ متقابل ایران مواجه خواهد شد. بر همین اساس، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران دستور انجام اقدامات موثر از جمله راه‌اندازی مجموعه‌ معتنابهی از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته از انواع مختلف را صادر کرد.

وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی با صدور بیانیه‌ای مشترک تصریح کردند: سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران همواره مبتنی بر تعامل سازنده با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در چارچوب حقوق و تکالیف مصرح ذیل معاهده عدم اشاعه و موافقت‌نامه جامع پادمان بوده است.

همچنین ، پس از بیش از دو سال و سه ماه وقفه در مذاکرات هسته ای، نشست معاونان وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران، فرانسه، آلمان و انگلیس برای گفتگو در مورد مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی روز جمعه ٩ آذر ۱۴۰۳ در ژنو سوئیس برگزار شد؛ نشستی که سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران، آن را یک «طوفان فکری» و فرصتی برای بررسی راه‌های برون‌رفت از وضعیت موجود توصیف کرد.

به گفته مقامات جمهوری اسلامی ایران، مذاکرات ژنو در ادامه گفت‌وگوهای انجام شده با اروپایی ها در حاشیه اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شد و طیفی از مباحث و موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله موضوع هسته ای، فلسطین و لبنان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

به گفته کاظم غریب آبادی، معاون حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه ایران، در این مذاکرات، آخرین تحولات دوجانبه، منطقه ای و بین المللی، به ویژه مباحث هسته‌ای و رفع تحریم، مورد بحث و ارزیابی قرار گرفت.

معاون عراقچی تصریح کرد: ما قاطعانه به پیگیری منافع مردم خود متعهد هستیم، و ترجیح ما مسیر گفت‌وگو و تعامل است. توافق شد که در آینده نزدیک گفت‌وگوهای دیپلماتیک ادامه یابد.

منبع: etemadonline-688168

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو