فرناز رافع در جمع خبرنگاران با اشاره به تمهیدات لازم برای مقابله با انجام تقلب در فرش دستباف اظهار داشت: در شبیهسازی نقشههای فرش ماشینی و دستباف واقعا کاری نمیتوان انجام داد، چون در بازار فرش مورد استفاده فرش ماشینی قرار میگیرد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران افزود: در استفاده از نوع ابریشم و انجام تقلب به دنبال تصویب قانونی در حمایت از هنرمندان و صنعتگران هستیم، در این باره ماده تخلف آئین نامه به کمک میراث گردشگری نهاد ریاست جمهوری تدوین شده و مورد پیگرد قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: در این آئین نامه استانداردها و مصادیق مشخص می شود تا از تقلب در فرش دستباف جلوگیری شود، بافندگان فرش ماشینی ملزم هستند نشانهای فرش ماشینی را در کنار فرش بافته شود و لوگو را مشخص کنند، هر چند این کار نیز نظر ما را تامین نمیکند و تا وقتی به صورت قانون نشود این تخلفات تداوم دارد.
رافع بیان کرد:تقلب در تولید فرش، صدمه به میراث کهن و هنرمندان است و تا نظارتی نباشد، صنعت فرش دچار لطمه میشود، امیدواریم امسال این قانون اجرایی شود.
وی در مورد بیمه قالیبافان خاطرنشان کرد: با همراهی نهاد ریاست جمهوری و معاونت مناطق محروم و روستایی توانستیم حق قالیبافان روستا و یا فعالان در کارگاههای شهری را طبق توافقنامهای در قالب بیمه روستایی پوشش دهیم.
رئیس مرکز ملی فرش ایران عنوان کرد: شرایط بافت بسیار سخت است و تا دو ماه دیگر این قانون بیمه اجرایی می شود و جمعیت زیادی زیر پوشش قرار میگیرد، در حال حاضر از میان یک میلیون و 200 هزار بافنده فرش، تنها 220 هزار نفر دارای بیمه هستند.
وی گفت: حق بیمه گذار در بیمه روستایی از طریق توافق نامه با صندوق، به مدت یک سال بر عهده دولت است و قالیبافان میتوانند از این موقعیت استفاده کنند، متاسفانه بودجه بیمه تامین اجتماعی تکمیل نشد و بسیاری در صف بیمه هستند اما می توانند از بیمه روستایی استفاده کنند، به خصوص اینکه به زودی جذابیتهای بیمه روستایی نیز افزایش می یابد.
رافع در ادامه بیان کرد: کرونا، لطمه زیادی به واردات مواد اولیه و صادرات فرش زد و وضعیت صادرات فرش خوب نیست و میزان صادرات نسبت به سه ماه مشابه سال قبل کاهش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: در مواد اولیه همچون ابریشم با موانعی مواجه هستیم و 90 درصد این مواد وارداتی است و تولید فرش گران شده است، از طرفی با وجود لطمات ناشی از کرونا، صنعت فرش در کسی و کارهای آسیب دیده لحاظ نشد و تولیدکنندگان و صادرکنندگان لطمه دیدند.
رئیس مرکز ملی فرش ایران اظهار داشت: فرش دستباف، میراث ارزشمندی است و هنرمندان با کیفیت بالایی به تولید می پردازند و نباید موانع به این صنعت لطمه وارد کند.
خبر رئیس مرکز ملی فرش ایران برای قالیبافان / تا دو ماه آینده اکثر بافندگان فرش بیمه میشوند
رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: از میان یک میلیون و ۲۰۰ هزار بافنده فرش، تنها ۲۲۰ هزار نفر دارای بیمه هستند.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران