اعضای نهمین دوره شورای عالی حوزههای علمیه با پیشنهاد جامعه مدرسین و تأیید رهبر معظم انقلاب و مراجع تقلید انتخاب شدند تا به مدت چهار سال سیاستگذاری کلان در عالیترین نهاد حوزوی را بر عهده داشته باشند.
به گزاش جماران، با توجه به اتمام هشتمین دوره شورای عالی حوزههای علمیه و در راستای اجرای ماده ۶ اساسنامه این شورا، مبنی بر پیشنهاد اعضای شورایعالیحوزههایعلمیه توسط جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام تقلید، این موضوع پس از برگزاری جلسات متعدد و بررسیهای انجام شده؛ افراد پیشنهادی این کمیته، در جلسات شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در تاریخ ۲۷ مهر و چهارم و یازدهم آبانماه، در معرض آراء قرار گرفتند.
در نهایت با پیشنهاد جامعه مدرسین و تأیید رهبر معظم انقلاب و مراجع تقلید، آیات آقایان جواد مروی، محسن اراکی، محمود رجبی، محمدمهدی شبزندهدار، علیرضا اعرافی، محمود عبداللهی و سیدمحمد غروی، به عنوان اعضای نهمین دوره شورای عالی حوزههای علمیه انتخاب شدند تا به مدت چهار سال سیاستگذاری کلان در عالیترین نهاد حوزوی را بر عهده داشته باشند.
در دوره هشتم آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری و آیتالله سید احمد خاتمی به عنوان اعضای شورای عالی حوزههای علمیه فعالیت میکردند که در این دوره حضور ندارند. به جای این دو عضو قبلی شورای عالی حوزههای علمیه، آیتالله سید محمد غروی و حجتالاسلام والمسلمین محمود عبداللهی که سابقه عضویت در شورای عالی حوزههای علمیه را دارند، انتخاب شدند.
یعنی پیش از این آیات سید هاشم حسینی بوشهری، علیرضا اعرافی، جواد مروی، سید احمد خاتمی، محمد مهدی شب زندهدار ، محسن اراکی و محمود رجبی مسئولیت هشتمین دوره شورای عالی حوزه های علمیه مسئولیت را برعهده داشتند و آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری از سال 1397 عهده دار دبیری شورای عالی حوزههای علمیه بود. حالا مشخص نیست او به چه دلیلی در کنار سید احمد خاتمی از جمع اعضای شورای عالی حوزههای علمیه حذف شدهاند.
بر اساس آنچه در پایگاه رسمی این شورایعالی آمده: «با توجه به شرایطی که عصر و زمان مخصوصاً بعد از پیروزی انقلاب پیدا کرده و نیازها و ضرورتهای فراوانی که در جهات مختلف احساس میشود، لازم بود حرکت تازهای در حوزههای علمیه، مخصوصاً حوزة علمیة قم به وجود آید و روح تازهای در کالبد آن دمیده شود؛ لذا در سال 1358 شورایی مرکب از سه نفر از نمایندگان امام راحل قدسسره و سه نفر از نمایندگان حضرت آیت الله گلپایگانی و سه نفر از نمایندگان جامعه مدرسین تشکیل و گامهای مؤثری برداشته شد.
این حرکت با تشکیل شورای عالی جدید حوزه علمیه که از سوی جامعه مدرسین پیشنهاد شد و مورد تصویب مقام معظم رهبری حضرت آیتالله خامنهای و حضرت آیتالله العظمی گلپایگانی و حضرت آیتالله العظمی اراکی دامت برکاتهم قرار گرفت، تکمیل گردید و با استقبال پرشور فضلاء و علماء و عموم طلاب مواجه شد.»
ایجاد شرایط لازم برای پرورش فقهای بزرگ و مفسران و متکلمان و فلاسفه و خطبای اسلامی و محققان در رشتههای مختلف علوم دینی و تربیت کادر مورد نیاز حوزه و نظام؛ ارتقای کیفی و کمی امور گزینشی، تحقیقی، تبلیغی، اخلاقی، سیاسی و معیشتی حوزههای علمیه؛ حفظ استقلال حوزه در تمام جهات طبق توصیههای امام امت قدسسره و مقام معظم رهبری و مراجع عظام؛ تواناسازی هرچه بیشتر حوزهها در پاسخگویی به نیازهای فرهنگی جوامع بشری؛ فراهمآوردن زمینههای مطلوب جهت استفاده از حوزویان؛ برنامهریزی در جهت مقابله همه جانبه با تهاجم بر ضد اسلام و مکتب اهل بیتعلیهم السلام از سوی دشمنان و منحرفان وتهیه و تصویب برنامههای لازم در جهت تحکیم و تقویت مبانی انقلاب و نظام اسلامی؛ اهداف شورای عالی حوزههای علمیه عنوان شده است.
منبع: etemadonline-687044