hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > عادات غلط که به سلامت شما آسیب می‌زنند

عادات غلط که به سلامت شما آسیب می‌زنند

خیلی از افراد همیشه از چاقی، اضطراب شدید، افسردگی و مشکلات دیگر شکایت دارند اما نمی‌دانند که یک سری عادت‌های نادرست باعث ایجاد همه این مشکلات شده‌اند.

به گزارش شرق ؛ خیلی از افراد همیشه از چاقی، اضطراب شدید، افسردگی و مشکلات دیگر شکایت دارند اما نمی‌دانند که یک سری عادت‌های نادرست باعث ایجاد همه این مشکلات شده‌اند. عادت‌های غلطی که می‌توانند آسیب جدی به سلامت ما وارد کنند و حذف آنها از زندگی می‌تواند زیبایی، سلامت و جوانی طولانی‌مدت را برای ما رقم بزند.

در این گزارش ۱۱ عادت غلط روزمره را که می‌توانند ما را دچار مشکلات و بیماری‌هایی مثل دیابت، فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی کنند و به روح و روان ما نیز آسیب بزنند، مطرح کرده‌ایم.

چرت طولانی بعدازظهر: خواب طولانی‌تر از ۳۰ دقیقه در بعدازظهر یا عصر می‌تواند چرخه خواب شب را بر هم بزند و باعث بی‌خوابی یا خواب ناآرام در شب شود. همچنین باعث می‌شود بعد از بیدار شدن، احساس کسالت و گیجی داشته باشیم. دلیلش هم این است که در مرحله عمیق‌تری از خواب بیدار شده‌ایم و مغزمان هنوز خواب است.

کم‌خوابی شبانه: خیلی از افراد را شاهدیم که کم خوابیدن و بیدار ماندن در شب را جزو افتخارات خود می‌دانند و آن را نوعی هنر محسوب می‌کنند. درحالی‌که کم‌خوابی در شب باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن می‌شود، قدرت حافظه و تمرکز را کاهش می‌دهد و خطر بیماری‌هایی مثل فشار خون بالا و سکته هم افزایش می‌یابد.

پرخوابی شبانه: بعضی‌ها فکر می‌کنند هرچقدر بیشتر بخوابند، بدن‌ و روان‌شان سالم‌تر می‌ماند. برای همین مثلا از ۸ شب تا ۷ صبح می‌خوابند. یعنی تقریبا نیمی از زندگی ۲۴ ساعته این افراد در خواب می‌گذرد! این عادت غلط با مشکلاتی مثل افسردگی، چاقی و دیابت نوع ۲ مرتبط است و خطر بیماری‌های قلبی را هم افزایش می‌دهد.

مصرف بیش از حد قند: مصرف قند اضافی به مقاومت انسولینی منجر می‌شود و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، چاقی و بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد. همچنین باعث پوسیدگی دندان و افزایش ورم و التهاب بدن می‌شود.


نشستن طولانی‌مدت: نشستن زیاد جریان خون را کُند می‌کند، خطر لخته شدن خون را افزایش می‌دهد و باعث ضعف عضلات، کاهش سوخت‌وساز و افزایش وزن می‌شود. همچنین خطر بیماری‌های قلبی و دیابت را بالا می‌برد.

عدم نوشیدن آب کافی: کم‌آبی بدن باعث کاهش انرژی، سردرد، مشکلات گوارشی مثل یبوست، مشکلات کلیوی و خشکی پوست می‌شود. همچنین سوخت‌وساز بدن را کند می‌کند. به هیچ عنوان نباید اجازه دهید بدن‌تان کم‌آب یا اصطلاحا دهیدراته شود. نوشیدن روزانه ۲ لیتر یا ۸ لیوان آب، بدن شما را تازه و سیراب نگه می‌دارد.

مصرف غذاهای فرآوری‌شده: این غذاها اغلب حاوی چربی‌های ناسالم، نمک، شکر و مواد افزودنی هستند که باعث افزایش خطر چاقی، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و حتی ابتلا به سرطان می‌شوند. غذاهایی مثل سوسیس، کالباس، غذاهای کنسروی، غذاهای آماده و نیمه‌آماده جزو غذاهای فرآوری‌شده محسوب می‌شوند.

کار کردن بدون استراحت کافی: کار بی‌وقفه باعث افزایش استرس، خستگی مفرط، ضعف سیستم ایمنی و در نهایت فرسودگی شغلی می‌شود. استراحت نکردن بازدهی ذهنی و جسمی را کاهش می‌دهد.

چک کردن طولانیِ موبایل قبل از خواب: نور آبی صفحه‌نمایش موبایل مانع تولید ملاتونین (هورمون تنظیم‌کننده خواب) می‌شود و بی‌خوابی ایجاد می‌کند. این عادت به مرور زمان باعث خستگی چشم، اختلال خواب و افزایش استرس و اضطراب می‌شود. بعضی‌ها عادت بدتری دارند و نیمه های شب هر بار که برای خوردن آب یا رفتن به دستشویی بیدار می‌شوند، یک بار هم گوشی خود را چک می‌کنند و گاهی طولانی مدت در آن می‌مانند. این عادت، خطر بزرگی است که شاید به چشم نیاید اما در آینده نزدیک حتما ضربه‌ی خود را به سلامتی فرد وارد خواهد کرد.

نداشتن فعالیت بدنی منظم: بی‌تحرکی منجر به ضعف عضلات، کاهش انعطاف‌پذیری، چاقی، مشکلات قلبی و عروقی و افزایش خطر ابتلا به افسردگی می‌شود.

مصرف سیگار و الکل: سیگار به ریه‌ها، قلب و عروق خونی آسیب می‌زند و خطر سرطان، بیماری‌های تنفسی و سکته را افزایش می‌دهد. الکل هم باعث آسیب دیدن کبد، مغز و دستگاه گوارش می‌شود و خطر اعتیاد، افسردگی و بیماری‌های قلبی را بالا می‌برد.

 

 

منبع: sharghdaily-950129

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو