مجید محمدی تصریح کرد: فسفر، ماده مغذی اولیه کود فسفاته، در کنار نیتروژن و پتاسیم، یکی از سه عنصر اصلی موردنیاز گیاهان است. در فرآیندهای بیولوژیکی مختلف در گیاهان مانند انتقال انرژی، فتوسنتز و انتقال مواد مغذی نقش دارد. کمبود فسفر در خاک میتواند منجر به کاهش رشد گیاه، کاهش عملکرد محصول و سلامت کلی گیاه شود.
محمدی با بیان این که ،کودهای فسفاته عمدتا به سه شکل اصلی وجود دارد: سوپر فسفات منفرد (SSP) حدود۱۶ درصد و سوپر فسفات تریپل (TSP) حدود۳۹درصد محلول در آب و دی آمونیوم فسفاتDAPحدود۴۶درصد فسفر محلول در آب برحسب(P2o5 )است و از این سه مورداستفاده بیشتر و برای خاکهایی که کمبود شدید فسفر دارند، می تواندگزینه خوبی باشد . مصرف آن در کنار کود های ازته وپتاسه می تواند به تولید اقتصادی کشاورزان کمک نماید.
وی خاطر نشان کرد:امسال باید مطابق برنامه ابلاغی بیش از۱۵۷ هزارتن انواع کودهای تک عنصری ازته، فسفاته وپتاسه تامین گردد که سهم کود های فسفاته، بیش از۲۶ هزار تن است.
وی اظهار کرد:از طرفی سطح کشت گندم مطابق الگوی کشت و پیش بینی آن از ابتدای سال جاری از370 هزارهکتار به 420 هزار هکتار( با شروع سال زراعی جدید کشت محصولات پائیزه) افزایش یافته است از طرفی با شروع کشت پائیزه و پراکنش بارندگی های مناسب شرایط را برای کشت محصولات زراعی مساعد نموده است همین امر موجب افزایش مصرف این نهاده استراتژیک شده است.
در ادامه افزود :تدابیر لازم اندیشیده شد و برای حفظ امنیت غذایی و تولید پایدار کشاورزی با تخصیص سه مرحله کود دی آمونیوم فسفاتDAP به مقدار۴۵۰۰ تن از بندر امام خمینی (ره)به این استان، تاکنون ۱۰۰ درصد از سهمیه این نهاده استراتژیک توسط این استان جذب و ازاین مقدارتا پایان آبان ماه ۳۶۸۳ تن به کارگزاری های استان جهت مصرف کشاورزان حمل شده است.
وی تاکید کرد؛ دومرحله سهمیه جدیدکود سوپر فسفات تریپلTSP هرکدام جداگانه در ماههای آبان و آذر به مقدار ۳۰۰۰تن تخصیص داده شد که از تخصیص سهمیه آبان ماه تاکنون۱۶۹۳ تن بصورت فله به انبار های سازمانی این شرکت حمل شده است و روزانه۱۵۰ الی ۲۰۰ تن کود کیسه گیری و به انبار کارگزاری ها حمل می گردد . محمدی گفت :حمل و نقل همزمانی کود های فسفاته و اوره از بندر امام، و بر طرف کردن خلال دو ماهه، نیازمند زمان است لذا کشاورزان عزیز باید صبوری بخرج دهند تا مدت زمان باقی مانده فصل کشت ،بتدریج این کود به مراکز توزیع حمل و در اختیار آنها قرار گیرد.
سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان:
استقبال کشاورزان گلستانی از کودهای کشاورزی
سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان گفت: کود فسفاته یک عامل ضروری در حوزه کشاورزی است که بهعنوان منبع کلیدی فسفر برای گیاهان عمل میکند که فواید قابلتوجهی برای رشد و سلامت گیاه دارد.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران