یک «پنگوئن جوان و سرخوش» در سفری غیرمنتظره فاصله قطب جنوب تا استرالیا را شنا کرد. این پنگوئن امپراتور فراری در حال سر خوردن روی شکمش بر روی شنهای یک ساحل استرالیا دیده شد. اما به راستی علت این سفر محیرالعقول که در نوع خود بیسابقه است چه میتواند باشد؟
طبق بیانیه مقامات اجرایی ایالت «استرالیای غربی»، یک پنگوئن امپراتور در حال حرکت در ساحلی در استرالیا، تقریباً ۳۵۰۰ کیلومتر دورتر از زیستگاهش در قطب جنوب، پیدا شد.
در حالی که استرالیا دارای طیف متنوعی از موجودات حیاتوحش است و حتی دارای یک گله از «پنگوئنهای کوچک» ۳۰ سانتیمتری در ساحل سنت کیلدا، ملبورن است؛ اما این نخستین بار است که یک پنگوئن امپراتور در سواحل استرالیا مشاهده و ثبت شده است.
پنگوئنهای امپراتور بلندقدترین و سنگینوزنترین گونه پنگوئنهای زنده هستند که عموما فقط در قطب جنوب یافت میشوند.
داستان از این قرار بود که یک موج سوار در تاریخ یکم نوامبر (۱۱ آبان ۱۴۰۳) این پنگوئن امپراتور نر بالغ را که اکنون نام مستعار و دوست داشتنی «گوس» را برای او برگزیدند، در ساحل شهری به نام «دانمارک» در جنوب غربی استرالیا مشاهده میکند.
بلیندا کانل، محقق دانشگاه استرالیای غربی خاطرنشان کرد که پنگوئنهای امپراتور قبلاً به نیوزیلند، همسایه شرقی استرالیا رسیدهاند، اما او واقعا «هیچ ایدهای ندارد» که چرا گوس منتهی الیه غربی کشور پهناور استرالیا را برای سفر خود انتخاب کرده است.
اما دی بوئرزما، استاد زیستشناسی در دانشگاه واشنگتن و نویسنده کتاب «پنگوئنها: تاریخ طبیعی و حفاظت» به نیویورکتایمز گفت که پنگوئنها در جستجوی غذا حرکت میکنند و احتمالا انگیزه اصلی این «جوان سرخوش» نیز همین بوده است.
علاوه بر این، سطح پایین یخ دریا در قطب جنوب ممکن است این پنگوئن خاص را بسیار فراتر از محدوده معمول خود رانده باشد.
سوء تغذیه پنگوئن امپراتور
خانم کانل به کارول بیدولف، بازپرور پرندگان دریایی که از گوس مراقبت میکند، توصیه کرد تا به او یک غبار آب سرد اسپری کند تا به او کمک کند با آب و هوای بیگانهاش کنار بیاید.
به نظر میرسد که گوس دچار سوءتغذیه است؛ او با قد یک متری تنها ۲۳ کیلوگرم وزن دارد، در حالی که یک پنگوئن امپراتور نر سالم معمولاً بیش از ۴۵ کیلوگرم وزن دارد.
سازمان تنوع زیستی، مناطق حفاظتشده و جاذبههای استرالیای غربی میگوید تمرکز فعلی آنها بر توانبخشی این پنگوئن است، اما مقامات در عین حال گزینههای بازگرداندن ایمن گوس به زیستگاهش در قطب جنوب را نیز بررسی میکنند.
منبع: انتخاب
منبع: faradeed-214689