hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > (تصاویر) ۱۵ اثر معماری برجسته از استاد فرانسوی، دومینیک پرو

(تصاویر) ۱۵ اثر معماری برجسته از استاد فرانسوی، دومینیک پرو

در عصر سبک‌های معماری معاصر که جهان را با رویکردهای منحصربه‌فرد و فردگرایانه تسخیر می‌کنند، دومینیک پرو، معمار برجسته فرانسوی، مسیر منحصربفردی را انتخاب کرد که سبب شناخت و افتخار جهانی و چندین جایزه معتبر برای او شد.

فرادید| در عصر سبک‌های معماری معاصر که جهان را با رویکردهای منحصربه‌فرد و فردگرایانه تسخیر می‌کنند، دومینیک پرو، معمار برجسته فرانسوی، مسیر منحصربفردی را انتخاب کرد که سبب شناخت و افتخار جهانی و چندین جایزه معتبر برای او شد. او مدال نقره فرانسه را برای برنامه‌ریزی شهری در سال ۱۹۹۰، جایزه اتحادیه اروپا برای معماری معاصر در سال ۱۹۹۷، مدال طلای آکادمی معماری فرانسه در سال ۲۰۱۰ را برای تمام کارهایش دریافت کرد و سال ۲۰۱۵ به عنوان برنده جایزه معماری پریمی‌یِم ایمپریال معرفی شد. 

به گزارش فرادید، معماری دومینیک پرو (DPA) که سال ۱۹۸۱ تأسیس شد و در پاریس مستقر است، حدود ۳۰ سال در این حرفه مشارکت صادقانه داشته و آثاری ستودنی خلق کرده است. 

در ادامه پانزده نمونه از برجسته‌ترین پروژه‌های شرکت معماری دومینیک پرو معرفی شده است: 

۱ پل عابرپیاده آرگانزوئلا، مادرید، اسپانیا

15

15 3

15 2

در تلاش برای نزدیک کردن زندگی شهری مادرید به رودخانه نادیده‌گرفته‌شده‌ی مانزانارس به دلیل نزدیکی آن به بزرگراه، یک پارک ۳۰۰ هکتاری در امتداد رودخانه ساخته شد. این پارک متشکل از ۳۳ پل بود که محله‌ها را در دو طرف رودخانه به هم متصل می‌کرد. میان آن‌ها پل عابر پیاده آرگانزوئلا بود که به صورت دو استوانه مخروطی به شکل مارپیچ با نوارهای فولادی پیچیده‌شده توسط یک شبکه سیمی طراحی شده بود. 

این پل هم مناسب عابران پیاده و هم مناسب دوچرخه‌سواران است تا دو طرف رودخانه را به هم متصل کند و همچنین دسترسی مستقیم به پارک را فراهم کند. 

۲ ولودروم و استخر شنای المپیک، برلین، آلمان

14 3

14 2

نمونه‌ی شگفت‌انگیز دیگر آثار دومینیک پرو که با مفاهیم سکوت و پنهان‌کاری طراحی شده، یک پیست دوچرخه‌سواری دایره‌ای و یک مجموعه استخر مستطیلی است که تقریباً زیر زمین میان باغ وسیعی از درختان سیب مدفون شدند. 

این نواحی نیمه‌مدفون با صدها تشک فولادی مشبک باریک روی قاب‌های فولادی پوشانده شدند تا بر اساس شرایط نور خارجی، برای رهگذران جلوه‌های نوری ایجاد کنند. این دو ساختار از نظر مقیاس، وقتی کسی به آن‌ها نزدیک شود عنصر غافلگیری دارند و با استفاده از نمای شیشه‌ای بزرگ در پایه تشک‌های فولادی، از بیرون شفافیت دارند. 

۳ سالن مکانیک جدید، لوزان، سوئیس

13 2

13 1

12 3

جدیدترین بازسازی ساختمان مهندسی مکانیک به عنوان بخشی از دانشگاه تحقیقاتی فدرال لوزان توسط دفتر معماری دومینیک پرو و تیم اِستاینِر به عنوان دو بلوک برنامه‌ریزی شده بود که توسط یک آتریوم مرکزی بزرگ به هم متصل می‌شدند. 

اینجا، روی یک سری خطوط پویا با پله‌ها و راهروهای گشادشده که به صورت مورب از یک طبقه به طبقه دیگر کشیده شدند، تأکید شده است. ویژگی برجسته سالن مکانیک جدید، پوشش بیرونی لولایی آنست که از نمونه‌هایی از پانل‌های توری فلزی تشکیل شده که با شیب‌های مختلف در ۵ درجه از نما کج شدند. پانل‌هایی که ممکن است به صورت خودکار یا به صورت دستی در خدمت عایق صدا و حفاظت خورشیدی باشند. 

۴ تئاتر بزرگ آلبی، آلبی، فرانسه

12 3

12 2

12 1

تئاتر بزرگ آلبی نمادی از تغییر سبک‌های معاصر در یک شهر کوچک فرانسوی است و مشخصه آن یکنواختی ساختمان‌های آجری صورتی است. 

این تئاتر در یک میدان شهری با حجم ساده مکعبی از بتن، با آجر پوشیده شده است. با این حال، نمای جلویی کاملاً شیشه‌ای است تا بازی دراماتیکی از نور و رنگ ایجاد کند. همچنین، یک توری آلومینیومی آنودایزده‌شده‌ی منحنی با روکش طلایی مایل به سبز بازتابنده، عنصر هدفمند تزئینی برای مدیریت شرایط نور روز در اطراف ساختمان است. 

۵ کتابخانه ملی فرانسه، پاریس، فرانسه

11 5

11 3

11 2

سال ۱۹۸۹، برنده شدن در یک مسابقه بین‌المللی بخاطر طراحی کتابخانه ملی جدید برای فرانسه، نقطه عطف بزرگی در حرفه دومینیک پررو بود. این کتابخانه پس از تکمیل شدن در سال ۱۹۹۵در سواحل رودخانه سن، به دلیل ادغام هوشمندانه حجم‌ها و فضاهای خالی که بخشی معبد و بخشی سوپرمارکت است، شهرت جهانی پیدا کرد. 

این مجموعه شامل چهار برج کتابخانه‌ای در گوشه‌های پیرامونی می‌شود که شبیه کتاب‌های باز روبه‌روی یکدیگر هستند که توسط یک میدان عمومی مرتفع به هم متصل می‌شدند. این برج‌ها که با یک نمای دوگانه پیچیده ساخته شدند، نمایش منشوری نور را شکسته و مانند چهار فانوس دریایی درخشنده هستند. 

از ویژگی‌های مهم دیگر این پروژه، باغ آرام فرورفته مرکزی است، فضایی نمادین که قرار بود خاستگاه کتابخانه باشد و آرامش و نور را به فضای داخلی بیاورد. 

۶ دانشگاه زنان اوها، سئول، کره جنوبی

10 4

10 3

10 1

یکی از مفاهیم کلیدی این سازه، ایده ترکیب معماری با منظره و توپوگرافی است. دانشگاه زنان اوها با بازتولید ایدئولوژی‌های خاص خود، به شکل دره‌ای چندمنظوره طراحی شده که با شیب ملایم از یک سو و پلکانی عظیم که ممکن است به‌عنوان تئاتر روباز از سوی دیگر کاربرد داشته باشد، ایجاد شده است. 

بالای دره‌ی محوطه دانشگاه که با کلاس‌های درس، کتابخانه‌ها، سالن‌ها و مغازه‌ها محصور شده، یک نوار طولانی و پیوسته از زمین تغییریافته و پوشیده از طبیعت قرار دارد. این نوار بستری برای فعالیت‌های ورزشی، جشنواره‌ها و جشن‌ها و وسیله‌ای برای اتحاد دانشگاه و شهر است. 

۷ مرکز تنیس المپیک، مادرید، اسپانیا

9 2

9 1

این استادیوم تنیس که توسط دومینیک پرو طراحی شد تا اسپانیا کاندیدای میزبانی بازی‌های المپیک ۲۰۱۶ شود. این سازه که مجهز به امکانات متمایزی است با هیچ مرکز تنیس دیگری در جهان قابل‌مقایسه نیست. فضاهای مختلف این مجموعه توسط یک دریاچه مصنوعی به هم متصل شده‌اند، توسط پل‌های عابرپیاده و قایق به هم متصل شده‌اند. 

استادیوم اصلی با نام مستعار «جعبه جادویی»، سه زمین داخلی/خارجی دارد که با سه تخته بزرگ متحرک با روکش آلومینیومی که روی جک‌های هیدرولیک نصب شدند، پوشانده شدند و می‌توانند در ۲۷ ترکیب مختلف (عمودی، افقی یا زاویه‌دار) قرار بگیرند. این سیستم امکان استفاده همزمان از هر سه زمین تنیس را در هر شرایط آب و هوایی فراهم می‌کند. 

۸ برج فوکوکو، اوزاکا-شی، ژاپن

8 3

8 1

فرم این برج با کاربری مختلط که برای شرکت بیمه ژاپنی فوکوکو طراحی شده، از نمای یک درخت و ریشه‌های تکثیرشده آن روی زمین الهام گرفته است. این سازه به شکل عمودی تبدیل می‌شود و از یک پایه باز که بافت پوست درخت خشن را تقلید می‌کند آغاز می‌شود و به تدریج به یک دیوار شیشه‌ای سفت و براق که رنگ‌های آسمان را منعکس می‌کند، تبدیل می‌شود. 

۹ دیوان عدالت جوامع اروپایی، شهر لوکزامبورگ، لوکزامبورگ

7 3

7 2

7 1

برای انطباق با شمار فزاینده کشورهای عضو اتحادیه اروپا، از دفتر معماری دومینیک پرو دعوت شد تا چهارمین ضمیمه دیوان عدالت را بسازد طوری که هماهنگ با ضمیمه‌های قبلی باشد. دو برج اداری طلایی یکسان با ارتفاع ۱۰۰ متر ساخته شدند که به بلندترین ساختمان‌های لوکزامبورگ تبدیل شدند. 

گذشته از این، ورودی اصلی ساختمان از طریق یک سطح شیب‌دار به یک حیاط مرکزی بزرگ می‌رسد. محیط دادگاه نمایانگر یک گل طلای درخشان و شناور بزرگ از جنس یک شبکه فولادی بود. هدف از این تزیین، آوردن حس گرما به اتاق در کنار دیوارها و کفپوش‌های چوبی بود. 

۱۰ پیاتزا گاریبالدی، ناپل، ایتالیا 

6 3

6 2

6 1

پیازا گاریبالدی یک مرکز حمل‌ونقل مهم و میدان شهری با دو ایستگاه مشترک است که بر اساس دو عنصر مشخصه کارهای دومینیک پررو طراحی شده است، یعنی معماری مدفون و صفحه‌های توری فلزی. 

طبقه همکف از یک گردشگاه بزرگ، باغ‌ها و حوض‌هایی تشکیل شده که با چارچوبی از هشت درخت فلزی پوشیده شدند که مجهز به صفحات فلزی سوراخ‌دار با تراکم‌های متفاوت است تا تغییرات ظاهری و بازی نور ایجاد کند. ایستگاه‌ها به همراه گالری‌های تجاری و بازارها زیر زمین هستند و از ۸ متری زیر سطح میدان شهری آغاز می‌شوند. 

۱۱ لا لیبِرتی، گرونینگِن، هلند 

5 3

5 1

لا لیبرتی (La Liberte) یک مجتمع مسکونی و اداری مختلط در حومه گرونینگن است؛ یکی از ۱۰ شهر بزرگ هلند. محوطه‌های نزدیک بزرگراه از اشغال زمین‌های زیادی محروم بودند و تشویق می‌شدند برای حفظ فضاهای سبز بین مناطق ساخته‌شده در ارتفاعات ساخته شوند. 

در نتیجه، دفتر معماری دوومینیک پرو دو برج طراحی کرد که روی یک سکوی شیشه‌ای بزرگ شامل فضاهای اداری، چیده شد. برج‌ها با مکعب‌های یکسان برای اقامتگاه‌هایی با رنگ‌های خنثی سیاه، خاکستری و سفید، شکل‌گرفتند. برج اول با ارتفاع ۴۰ متر یک حجم است، در حالی که برج دوم با ارتفاع ۸۰ متر دو مکعب روی هم قرارگرفته و کمی جابجاشده است. 

۱۲ هتل می‌ بارسلونا، بارسلون، اسپانیا

4 3

4 1

هتل می‌در بارسلون به صورت دو حجم چسبیده به یکدیگر طراحی شده است. یک حجم مکعبی به عنوان نقطه مقابل، پشت یک برج مستطیلی بلند به ارتفاع ۱۲۰ متری متوازی‌السطوح از طول به دو قسمت بریده شده که نیمی از آن به سمت آسمان تغییر مسیر داده و بنابراین یک طاقچه در ارتفاع ۲۰ متری از سطح جاده شکل داده تا ورودی هتل را مشخص کند. 

۱۳ زمین مسابقه لانگ‌چَمپ جدید، پاریس، فرانسه

3 3

3 2

در مسابقه‌ای که برای بازسازی پیست لانگ‌چمپ در پاریس برگزار شد، طرح دومینیک پررو که از اصول حرکت و شفافیت پیروی میکرد، انتخاب و اجرا شد. جایگاه چهارطبقه تماشاچیان به طول ۱۶۰ متر به صورت طبقات باز شفاف امتداد یافته تا همه امکانات موجود در محل برگزاری هم از نظر بصری و هم از نظر فیزیکی به هم متصل شوند. 

افزون بر این، این سازه با این هدف طراحی شد که حرکتی مانند حرکت اسب در حال تاخت را با یک طبقه بالایی آویزان به سمت خط پایان را نشان دهد. 

۱۴ DC Tower-I، وین، اتریش

2 3

2 1

نخستین برج از دو برج ترکیبی طراحی‌شده توسط دومینیک پرو برای شهر دونا، بلندترین ساختمان در وین با ارتفاع ۲۵۰ متر در ۶۰ طبقه اعلام شد. برج‌های DC دونیمه طراحی شدند که از یک تک‌سنگ غول‌پیکر جدا شده‌اند و از این رو یک نمای موج‌دار با چین‌خوردگی دارند. 

این نمای جذاب به برج شخصیتی مایع داده که نماهای مختلف و خیره‌کننده آسمان را منعکس می‌کند. پوشش بیرونی ساختمان با ورق‌های آلومینیومی متراکم آنودایز پوشیده شده که ترکیبات مختلفی از بازتاب نور دارند. 

۱۵ برج‌های سیتی‌لایتس، فرانسه 

1

2

برج‌های سیتی‌لایتس که نامشان برای برجسته‌کردن دستبندهای براق روی برج‌های درخشان به سیتی‌لایتس (نورهای شهر) تغییر کرد، سال ۲۰۱۶ بازسازی شدند تا مجموعه‌ای خوش‌ساخت از میدان‌های بزرگ، باغ‌ها و گذرگاه‌ها میان ساختمان‌های اداری جدید ایجاد شود. 

برج‌های سیتی‌لایتس با ترکیبی از پلان‌های شش‌ضلعی ساخته شده‌اند، طوری که هر فضای اداری در ساختمان در طول روز نور بدون وقفه دریافت می‌کند و همچنین نماهای ۳۶۰ درجه از پاریس و حومه آن دارد.

مترجم: زهرا ذوالقدر 

منبع: faradeed-213273

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو