سید عماد حسینی- دونالد ترامپ دومین رئیسجمهور آمریکاست که با یک فاصله دومین دوره ریاست جمهوری خود را تجربه میکند.
او اولین بار چهل و پنجمین رئیسجمهور ایالات متحده شد و بین سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ در کاخ سفید حضور داشت و این بار نیز با شکست کامالا هریس، نامزد دموکراتها، چهل و هفتمین رئیسجمهور آمریکا شد.
نگرانی اصلی صاحبنظران از رفتارهای نامتوازنی است که او در دوره قبلی ریاست جمهوریاش از خود نشان داده بود، در حالی که شرایط در آن مقطع زمانی در مقایسه با شرایط فعلی بسیار ساده محسوب میشد.
منتقدان ترامپ همواره لغو توافق هستهای با ایران و آغاز جنگ تجاری با چین و حتی خروج از کنوانسیونهای بینالمللی را از مهمترین رفتارهای نامتوازن او ذکر کردهاند و این در حالی است که با تعجب از رفتارها و مواضعش در قبال رهبر کره شمالی و برگزاری سه دیدار با او طی چهار سال یاد میکنند.
امروز هم دونالد ترامپ در حالی قرار است کلیدهای کاخ سفید را تحویل بگیرد که صحنه بینالمللی، حداقل صحنهای پرتلاطم توصیف میشود. او به طور حتم شرایطی پرتنشتر از دوره سابقش را در مقابل خواهد دید که به طور حتم پیچیدگیهای آن هم مضاعف شده است.
نحوه تعامل با چین، نوع رفتار با کره شمالی، موضع ترامپ در مقابل ایران و به ویژه توافق هستهای، همگی جزو پرسشهایی است که هر تحلیلگری به دنبال یافتن جواب صحیحی برای آن است.
در عین حال، بزرگترین پرسش موجود آن است که ترامپ چه تعاملی با اوضاع در حال انفجار و شاید منفجرشده خاورمیانه خواهد داشت؟
موضعش در قبال جنگ اوکراین چه خواهد بود؟
اینها پرسشهایی هستند که در این مقطع زمانی کل جهان را به خود مشغول کردهاند.
منبع: etemadonline-683775