دبیر هشتمین کنگره بینالمللی نارسایی قلب ایران گفت: در مراحل پیشرفته بیماری نارسایی قلب، بیماران به پیوند قلب نیاز پیدا میکنند که تنها 10 درصد آنان موفق به دریافت قلب پیوندی میشوند. دکتر فرح نقاشزاده، فلوشیپ نارسایی قلب و پیوند، که در آستانه برپایی هشتمین کنگره بینالمللی نارسایی قلب ایران که هفتم تا نهم آذرماه امسال در تالار ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار میشود، سخن میگفت، با اعلام این خبر افزود: هرچند بیماری نارسایی قلب را میتوان با دارو به مدت طولانی کنترل کرد، اما در مراحل پیشرفته این بیماری از آنجا که تأخیر در تعویض قلب منجر به کاهش خونرسانی و آسیب به کبد، کلیه، سیستم گوارش، مغز و اختلال در عملکرد این اعضا شده و آنها را بهطور ثانویه درگیر بیماری میکند، بیمار میبایست تحت عمل پیوند قلب قرار گیرد.
او با اشاره به اینکه پیوند از افراد دچار مرگ مغزی که قلب سالمی دارند و به بیماریهای زمینهای دچار نیستند، انجام میشود، ادامه داد: از آنجا که بیماری نارسایی قلب سیری پیشرونده دارد، اطلاعرسانی درباره این بیماری ضروری بوده که برپایی این کنگره اقدامی در جهت افزایش آگاهی جامعه پزشکی و مردم به شمار میرود. دکتر نقاشزاده تصریح کرد: هرچند عوامل ژنتیکی در ابتلا به بیماری نارسایی قلب مؤثر هستند، اما برای پیشگیری از این بیماری، پیروی از الگوی زندگی سالم مانند کنترل دیابت و فشارخون بسیار مؤثر بوده و پس از پیوند نیز بیمار باید به غیر از درمانهای دارویی از الگوی زندگی سالم پیروی کند.
او یادآور شد: داروهای جدید به افزایش طول عمر افراد دریافتکننده قلب پیوندی کمک زیادی کرده، اما تهیه این داروها در ایران برای افرادی که قلب پیوندی دریافت میکنند با چالشهایی روبهروست که این امر نیازمند توجه بیشتر نظام سلامت به این بیماران است. دبیر هشتمین کنگره بینالمللی نارسایی قلب ایران با اشاره به اینکه همه بیماران دچار نارسایی قلب کاندیدای مناسبی برای پیوند به شمار نمیروند، از عواملی همچون پیری، سکته مغزی و سرطان به عنوان موانع دریافت قلب پیوندی نام برد. او با ابراز خرسندی از اینکه آگاهی عمومی نسبت به اهدای عضو در سالهای اخیر افزایش یافته است، اظهار کرد: بسیاری از جوانان با عضویت در انجمنهای اهدای عضو، رضایت خود را برای اهدای اعضا در صورت مرگ مغزی اعلام میکنند که این امر کمک زیادی به بیماران دچار نارسایی قلبی خواهد کرد؛ هرچند هنوز تعداد داوطلبان کافی نیست.
دکتر نقاشزاده میزان موفقیت عمل پیوند قلب را در کشور مشابه کشورهای پیشرفته ارزیابی کرد و گفت: طول عمر این بیماران با دریافت داروهای نسل جدید و رعایت سبک زندگی سالم طی سالهای اخیر افزایش یافته است. او یادآور شد: جدیدترین دستاوردها و تکنیکهای نوین درمانی غیرجراحی و جراحی قلب و نیز پیوند قلب و معرفی داروهای جدید در این حوزه در هشتمین کنگره بینالمللی نارسایی قلب ایران که هفتم تا نهم آذرماه امسال در تالار ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار میشود، به متخصصان این رشته ارائه خواهد شد.
منبع: sharghdaily-948329