محمد شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستاران در مورد مشکلات پرستاران در جامعه گفت: یکی از نقاط جامعه پرستاری عدم استفاده از تریبونهای ایجاد شده است چرا که میتواند روی مردم و مسئولان تأثیرگذار باشد.
به گزارش مهر، وی اظهار داشت: امروز باید تلاش کرد تا خدمت مناسب مراقبت پرستاری در اختیار مردم قرار داد اما این مراقبت به شکل مناسب به مردم نمیرسد و نه تنها کیفیت لازم را ندارد که ایمن نیز نیست. چرا که تعداد پرستاران کم است و این در حالی است که هر سال ۱۴ تا ۱۵ هزار دانشجوی این رشته از دانشگاهها فارغالتحصیل میشوند و بیش از ۵۰ هزار پرستار خانه نشین و بیکار داریم. این پرستاران حقوق و دستمزد خود را با حقوق این قشر در سایر کشورها مقایسه میکنند و همین عاملی برای مهاجرت آنها میشود.
دبیرکل خانه پرستاران مهاجرت را یکی از دلایل کمبود پرستاران دانست و افزود: تغییر شغل پرستاران نیز دیگر عامل کمبود این نیروهاست. چرا که پرستار تصور میکند با اشتغال یک کار آزاد بسیار راحتتر میتواند درآمدزایی داشته باشد در حالیکه شغل پرستاری مسئولیت بالایی دارد و پر استرس است و پرستار همواره با بیماریهای پر خطر مواجه است.
سادهترین کار جایگزین برای پرستاران، تاکسیهای اینترنتی است که میتوانند در آن اشتغال داشته باشند.
شریفی مقدم با اشاره به استخدام ۱۱ هزار مجوز استخدام پرستار گفت: اگر زیرساخت مناسب مانند افزایش حقوق و جذابیتهایی تأمین نشود این ۱۱ هزار به زودی از کار پرستاری بیرون خواهند آمد. مسئولان به ویژه مسئولان سازمان برنامه و بودجه باید در نظر داشته باشند که پرستاری با سایر شغلها متفاوت است. در حال حاضر کلیات بودجه به مجلس رفته و جامعه پرستاری کشور انتظار دارند برای آنکه مردم آسیب نبینند، موانع خدمتی پرستاری به عنوان مهمترین ابزار سلامتی برداشته شود که یکی از آنها فوقالعاده خاص با ضریب ۲ به جامعه پرستاری است.
وی همچنین افزود: در حال حاضر در بخش دولتی حدود ۱۵۰ هزار پرستار مشغول کار هستند که با احتساب کارمندان آزمایشگاه، رادیولوژی و ماماها حدود ۲۴۰ هزار نفر میشوند. این کارکنان نیز میتوانند ضریب دریافت کنند. امروز بیمارستانها خالی از پرستار شده و بیمارستانهای بزرگ با وجود هزینههای زیادی که برای تجهیزات کرده اند با کمبود پرستار مواجهاند و به همین دلیل بخشهای بسیاری از آنها فعال نیستند.
شریفی مقدم در رادیو گفتوگو خاطر نشان کرد: به ازای هر هزار نفر جمعیت در کشورهای اروپایی بیش از ۱۰ پرستار وجود دارد. همچنین به ازای همین جمعیت به طور متوسط ۶.۷ پرستار در حداقلترین نسبت ۳ پرستار وجود دارد. بر اساس آخرین آمار در ایران به ازای هر هزار نفر ۱.۷ پرستار وجود دارد که نشان دهنده آن است وضعیت پرستاری ایران بحرانی است.
منبع: etemadonline-684012