hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > جزئیات جلسه حضور شهردار تهران در صحن پارلمان شهری پایتخت پرسش‌های بدون پاسخ شورا

جزئیات جلسه حضور شهردار تهران در صحن پارلمان شهری پایتخت پرسش‌های بدون پاسخ شورا

برخی رسانه‌ها استناد می‌کنند به تعارف‌های پایان جلسه سؤال از شهردار تهران، زمانی که شهردار تهران و هیئت همراهش مقابل میز چمران ایستاده‌اند و گپ‌و‌گفت می‌کنند و می‌گویند جلسه طرح سؤال از شهردار به‌خوبی و خوشی تمام شد. اما حاضران در صحن شورا بارها دیدند که صحن شورا به دلیل پاسخ‌های شهردار ملتهب شد.

برخی رسانه‌ها استناد می‌کنند به تعارف‌های پایان جلسه سؤال از شهردار تهران، زمانی که شهردار تهران و هیئت همراهش مقابل میز چمران ایستاده‌اند و گپ‌و‌گفت می‌کنند و می‌گویند جلسه طرح سؤال از شهردار به‌خوبی و خوشی تمام شد. اما حاضران در صحن شورا بارها دیدند که صحن شورا به دلیل پاسخ‌های شهردار ملتهب شد. مهدی چمران اجازه نداد سوده نجفی یکی از طراحان سؤال، گزارشی را که آماده کرده بود، رکامل بخواند و قبل از حضور شهردار تهران در صحن، زمانی که علیرضا زاکانی بعد از اعلام دستور جلسه، هشت‌دقیقه‌ای دیر به صحن رسید، اعضا را نصیحت کرد که با دعوا مشکلی حل نمی‌شود. شهردار تهران روز گذشته به صحن شورای شهر تهران آمد تا پاسخ دو سؤال را بدهد؛ سؤالی که درباره کلنگ‌زنی 200 هزار واحد مسکونی بود و سؤالی درباره سرانجام ون‌های تحویلی وزارت کشور. زاکانی مانند همیشه به سؤال‌های اعضای منتقد پاسخ داد. جعفر تشکری‌هاشمی دو بار از او خواست خیلی ساده اشتباهی که شده را بپذیرد و بگوید کارشکنی در زیرمجموعه شهرداری شده و آن را اصلاح می‌کند. اما زاکانی حاضر به پذیرفتن این سخنان نبود. او مدعی شد طی دو روز گذشته مشکل ون‌های بلااستفاده حل شده. او مدعی شد خودش این مشکل دوساله را پیگیری می‌کرده و روز گذشته نامه‌ای از سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها آمده و گره کار را باز کرده. این در حالی است که مدیر این سازمان، شهردار منطقه 22 شهرداری تهران بوده است.

زاکانی روز گذشته مثل همیشه بود. او اصل سؤال‌ها را زیر سؤال برد و مسئولیت کلنگ‌زنی‌هایش را هم نپذیرفت. تذکر سوده نجفی را بیانیه سیاسی و ناشی از اطلاعات ناکافی دانست و در مقابل تشکری‌هاشمی هم سعی کرد پرونده‌ای از گذشته را رو کند. هرچند‌ تشکری‌هاشمی پاسخ داد که حرف‌های او را پیش از این در عملیات‌های رسانه‌ای که‌ علیه‌اش به راه افتاده، خوانده است.

شهردار تهران پس از حضور در صحن شورا پشت تریبون رفت در پاسخ به سؤال خانم سوده نجفی، عضو شورا، درباره علت تأخیر در اجرای پروژه ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی، تأکید کرد که شهرداری تهران مسئولیت آغاز و اجرای این پروژه‌ها را بر ‌عهده ندارد و فقط به عنوان تسهیلگر عمل می‌کند.

او اشاره به رویکرد شهرداری تهران در حل مسائل مسکن، گفت: شهرداری به سایر دستگاه‌ها کمک کرده تا وظایف خود را در این زمینه به بهترین شکل انجام دهند. شهرداری تهران دو سال پیش قرارگاه جهادی مسکن را تأسیس کرد تا شرایط مناسب‌تری برای تسهیل و تسریع در ساخت مسکن فراهم شود. او افزود: با وجود اینکه مسئولیت اصلی اجرای پروژه‌های مسکن بر‌ عهده وزارت راه و شهرسازی است، اما شهرداری تهران با امضای بیش از ۵۷۶ هزار تفاهم‌نامه و عملیاتی‌سازی نزدیک به ۳۰۰ هزار واحد مسکونی، در این راستا همکاری‌های گسترده‌ای انجام داده است.

او همچنین با اشاره به سابقه مشکلات ناشی از سیاست‌های دهه‌های گذشته که منجر به افزایش قیمت مسکن و کاهش ساخت‌وساز در تهران شده است، گفت: سیاست‌های ناکارآمد دولت‌های پیشین از دهه ۷۰ به بعد، شهر تهران را با مشکلات زیادی مواجه کرده است؛ از جمله کاهش تعداد پروانه‌های صادره و افزایش سرسام‌آور قیمت مسکن. امروز میانگین قیمت هر مترمربع مسکن در تهران به حدود ۸۸ میلیون تومان رسیده که این افزایش قیمت موجب فشار مضاعف به مستأجران و قشرهای ضعیف جامعه شده است.

زاکانی با تأکید بر اینکه شهرداری تهران در قبال مردم خود را مسئول می‌داند، افزود: سیاست شهرداری، ارزان‌سازی و تسهیل دسترسی مردم به مسکن است. برخلاف دیدگاهی که بر گران‌کردن تهران به‌ منظور کاهش جمعیت و مهاجرت از شهر تکیه دارد، شهرداری تهران تلاش کرده با فراهم‌کردن امکانات و شرایط لازم، هزینه‌ها را برای مردم کاهش دهد.

سوده نجفی پس از سخنان شهردار تهران گفت که وعده‌های شما درباره مسکن توقعاتی ایجاد کرده است. شما با وعده‌های خلاف واقع، انتظاراتی برای شهروندان به وجود آوردید که باعث بی‌اعتمادی شهروندان تهرانی به مجموعه مدیریت شهری شده و می‌شود.

او تأکید کرد:‌ آقای زاکانی، شما در یک مراسم رسمی در رسانه ملی در حضور معاون اول رئیس‌جمهور دولت شهید رئیسی از آیین کلنگ‌زنی ۲۰۰ هزار واحد مسکونی رونمایی کردید و وعده ساخته‌شدن آن را در قالب ایجاد و احداث محلات الگو به مردم دادید. شما به کرات در مصاحبه‌های خود تأکید داشتید که سالانه ۱۸۰ هزار واحد مسکونی ساخته خواهد شد. اگر می‌توانید سالانه ۱۸۰ هزار واحد مسکونی بسازید باید امروز با گذشت سه سال از عمر مدیریتی شما ۵۴۰ هزار واحد مسکونی ساخته می‌شد. چرا ساخته نشده است؟

نجفی با بیان اینکه در پروژه معروف به تره‌بار واقع در منطقه ۱۹ هم که با حضور خبرنگاران و مسئولان کلنگ‌‎زنی شد، پس از گذشت سه سال هنوز اقدامی خاصی انجام نشده و در بازدیدها به دپوی انباشت زباله تبدیل شده است، گفت: انعقاد تفاهم‌نامه بیش از ۶۰۰ هزار واحد با نهادها و سازمان‌های مختلف هم بر‌اساس اعلام یکی از معاونان شهردار بوده که براساس گفته‌ها، حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار واحد در مرحله ساخت است و مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران هم در ۱۹ شهریور ۱۴۰۳ در حاشیه بازدید خبرنگاران از عملیات اجرائی ۲۰۰ هزار واحد مسکونی اشاره کردند که از ۲۸۵ هزار واحد مسکونی دارای قابلیت اجرا، ۸۵ هزار واحد در مرحله اجرا و ۲۰۰ هزار واحد در مرحله اخذ پروانه و آغاز عملیات اجرا هستند که بر‌اساس اعلام گزارش‌ها، تنها حدود ۷۰ هزار واحد دارای پروانه هستند که البته این آمار باید صحت‌سنجی شود.

او ادامه داد: آقای شهردار، همکاران، آیا قانون ملاک عمل است و ما قانون را قبول داریم یا خیر؟ آیا واحدهای کلنگ‎زنی‌شده به طور کامل پروانه شروع عملیات ساخت داشته است یا خیر؟ در دومین جلسه قرارگاه در چهارم اسفند ۱۴۰۰ در بند ۵ مصوب کردید که دستورالعمل امکان آغاز عملیات اجرائی هم‌زمان با صدور پروانه در پروژه‌های مسکونی قرارگاه جهادی تهیه و ابلاغ شود. این دستورالعمل کجاست؟ کی و چگونه تدوین و اجرا شده است؟ چه‌کسی متولی تهیه آن بوده؟ اصلا چرا باید قرارگاه مصوبه‌هایی داشته باشد که قانون را نقض و اقدام به تهیه چنین دستورالعملی کند؟ شما حتی کار غیرقانونی که در قرارگاه مصوب کردید را اجرا نکردید. متأسفانه به نظر می‌‎رسد برخی از مصوبات این قرارگاه ایجاد رانت کرده است. اطلاع دارید که به شهروندان برای ساخت یک زمین ۲۰۰‌متری اجازه نمی‌دهند که کوچک‌ترین اقدام عمرانی بدون اخذ پروانه ساختمانی یا همان مجوز ساخت‌ انجام شود؟ اما شما در این قرارگاه به برخی‌ها، اجازه ساخت هزاران مترمربع بنای بدون پروانه دادید.

او ادامه داد: آیا همه شهروندان می‌توانند از این امکان استفاده کنند؟ ذات قرارگاه جهادی مسکن، ساخت «مسکن ارزان‌قیمت» برای اشخاص بی‌بضاعت بوده که به آنها واگذار شود. شما برای برخی از این پروژه‌ها در کمیسیون ماده ۵ و ۷ مصوبه اخذ کردید. حال که به مرحله اجرا رسیده گزارشاتی به دست ما رسیده که بعضی از این پروژه‌ها را شما در قالب بدهی‌هایتان به بانک‌ها، در‌ حال واگذاری هستید. برخی از پروژه‌ها که در قالب گزارش قرارگاه جهادی مسکن ارائه شده، در‌ حالی است که افراد از قرارگرفتن پروژه‌هایشان در قرارگاه ابراز بی‌اطلاعی می‌کردند و بین آنان و شهرداری تنها یک بار صحبت شده و تفاهمی نیز صورت نگرفته. اما امروز در گزارشات ارسالی قرارگاه جهادی مسکن نام این پروژه دیده می‌شود.

این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: نکته قابل توجه اینکه سرانه‌های خدماتی هفت‌گانه در این پروژه‌ها چه وضعیتی دارند؟ برخی از سطوح و کاربری‌های خدماتی به مسکونی تغییر یافته که این موضوع علاوه‌بر ایجاد رانت، شهروندان را با چالش‌هایی مواجه می‌کند. گرچه معتقدم عملکرد کمیسیون ماده ۵ در این دوره مدیریت شهری نیازمند رصد و ارزیابی توسط شورای‌عالی شهرسازی و معماری است و سقف جمعیتی در آستانه عبور از میزان تعیین‌شده در طرح جامع شهر تهران است. نجفی تأکید کرد: به‌طور کلی باید عرض کنم‌ متأسفانه ما شاهد یک تراکم‌فروشی هوشمندانه به اسم تولید مسکن هستیم.

در ادامه این جلسه، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران، 12 سؤال درباره «ابهامات مربوط به واگذاری و بهره‌برداری از خودروهای تاکسی ون واگذار‌شده از سوی وزارت کشور» مطرح کرد که زاکانی در این زمینه گفت:‌ وزارت کشور نتوانست به دلایلی به تعهدات خود عمل کند که دلایل آن نیز موجه بود. ما موضوع را به‌شدت پیگیری کردیم که این امکانات به شهر اضافه شود، اما چون وزارت کشور نتوانسته بود بخش ارزی خودروساز را تأمین کند، عملا نتوانست این دستگاه‌ها را تحویل بگیرد و این موضوع برای کل کشور معطل ماند. زاکانی با تأکید بر اینکه معاونت حمل‌ونقل و ترافیک سه مکاتبه در سال ۱۴۰۱ و یک مکاتبه در سال ۱۴۰۲ انجام داد که یا پول بازگردانده شود ‌یا قدرالسهم ما تعیین تکلیف شود، گفت: پاسخ مکاتبات ما از سوی وزارت کشور داده شد، اما مکرر‌ می‌گفتند ملاک دستور‌العمل است و ما هم گفتیم که ۷۰ درصد باقی‌مانده را وزارت کشور باید بپردازد. ما مکاتبه جدید خود را ۱۵ مهر امسال انجام دادیم و درخواست تعیین تکلیف داشتیم.

شهردار تهران با اعلام اینکه وزارت کشور به ما اعلام کرد ‌‌از ۶۳۰ دستگاه ون خبری نیست، گفت: وزارت کشور دستورالعمل را زمانی ابلاغ کرد که متعهد به تأمین ۶۳۰ دستگاه ون بود، اما وقتی قدرالسهم خود را پرداخت نکرد و تعهد وزارت کشور عملیاتی نشد، دیگر دستورالعمل قابل اجرا نیست.

وی ادامه داد: برنامه‌ریزی ما از دو روز گذشته بر اساس چارچوب‌های مصوب شورای شهر در شهرداری است. به ما گفته بودند حق ندارید اقدامی انجام دهید، اما چون پول را ما پرداخت کردیم، بر اساس مصوبات شورا اقدام خواهیم کرد.

شهردار تهران با اعلام اینکه چون تکلیف ما با وزارت کشور مشخص نشده بود نمی‌توانستیم اقدام واحدی برای ون‌ها داشته باشیم، گفت: کل درآمد تاکسی‌های ون طرح شاتل‌تاکسی به سازمان فاوا واریز می‌شود و قابل رهگیری است.

وی درباره موارد مطرح‌شده مبنی بر مفقود‌شدن ون‌ها در سفر اربعین یادآور شد: کل ون‌ها در اختیار ما قرار گرفته‌ و همان‌طورکه گفتیم تعیین تکلیف شده و با شتاب و سرعت بیشتری در آینده نزدیک خدمات‌رسانی به شهروندان را انجام خواهیم داد. به عبارتی فعالیت شاتل‌سرویس با شیوه جدید به‌زودی انجام می‌شود.

شهردار تهران با اعلام اینکه نامه وزارت کشور در این زمینه کاملا مشخص است، گفت: براساس محاسبات، رقم بر مبنای ۴۳ درصد به حدود ۲۷۶ میلیارد تومان می‌رسد که ما تقریبا ۲۷۷ میلیارد تومان پرداخت کرده‌ایم. ما چند‌صد میلیونی بیشتر به وزارت کشور دادیم نه بخش خصوصی که آن هم گفتند بازمی‌گردانند.

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران پس از پاسخ‌های شهردار تهران به سؤالات مطرح‌شده از سوی او، پاسخ‌ها را مناسب و متناسب با سؤالات ندانست و تأکید کرد شهردار تهران باید به صراحت‌ بگوید ‌چرا در‌باره عملکرد دوساله پاسخی نداده و نیز به چه دلیلی، ون‌های شهر تهران در خارج از شهر خدمات ارائه می‌کنند؟

او ادامه داد: معمولا دانش‌آموزانی که امتحان می‌دهند، بعد از امتحان‌ دو گروه می‌شوند؛ یکی آنهایی که درس‌ها را خوب یاد گرفته‌اند و امتحان خود را خوب داده‌اند و دیگر آنهایی که اصلا داخل کلاس نبوده‌اند. اکنون نیز پاسخ‌هایی که دوستان شما در اختیارتان قرار دادند، چیزهایی که ما می‌خواستیم، نبود.

وی ادامه داد: اگر در یک جمله قرار بود من به‌‌جای آقای زاکانی پاسخ دهم، می‌گفتم سوء‌جریان‌هایی توسط برخی واحدها انجام شد و من جلوی این سوء‌جریان‌ها را گرفتم و ان‌شاءالله از امروز آنها اصلاح می‌شوند.

تشکری‌هاشمی گفت: شما به ۱۲ سؤال من ۱۲ جواب دادید که هیچ‌کدام آن چیزی که باید می‌گفتید، نبود. رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران با اشاره به نامه سرپرست معاونت عمرانی سازمان شهرداری و دهیاری‌ها گفت: آقای نصرتی، سرپرست معاونت عمرانی سازمان شهرداری و دهیاری‌ها که شهردار فعلی منطقه ۲۲ نیز هست، سه روز پیش به نامه شما پاسخ داده‌ است، اما باید تأکید کنم از زمان اجرای طرح، دو سال می‌گذرد. من راجع به امروز و دیروز صحبت نمی‌کنم، بلکه درباره دو سال گذشته صحبت کرده‌ام. اینکه آنها اکنون به شما پاسخی داده‌اند، جای ابهام دارد. شما باید پاسخ دهید که چرا در ‌مدت دو سال، ون‌ها دریافت نشده‌اند.

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران گفت: تعهد صورت‌گرفته بین شما وزارت کشور بوده است. وزارت کشور باید پاسخ‌گو باشد که چرا از محل مطالبات بابک زنجانی که پرداخت شده، خرید خارجی انجام نشده و چرا در حالی که پول به حساب قوه قضائیه بازگشته، وزارت کشور حق خود را نگرفته است. امروز ما و شما باید طلبکار باشیم که چرا با وجود آنکه پول به خزانه دولت آمده‌ است، ون‌ها داده نشده‌اند.

وی بیان کرد: چرا همان زمان نگفتید که اگر مشکلی پیش آمد‌ و ون داده نشد‌، پول به شما پس داده شود؟ ارزش پول شما در ‌این دو سال، نصف شده است. اگر دو برابر پول خود را بگیرید، آن‌زمان است که می‌توانید بگویید حقوق شهرداری حفظ شده است. اما شما این کار را هم انجام ندادید.

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران با بیان اینکه چطور شده که بعد از دو سال، عقبگرد رخ داده است، گفت: شما در برج ۱۱ گفته‌اید که به دنبال دستورالعمل وزارت کشور هستید، اما برج ۹، نامه به شما داده شده بود. چرا شما از نامه‌ای که دو ماه قبل در دفترتان بوده است، خبر نداشته‌اید؟ من درباره امروز و دیروز صحبت نمی‌کنم، درباره دو سال گذشته صحبت می‌کنم. چرا با وجود آنکه به شما ابلاغ شده بود و در‌حالی‌که نامه وزارت کشور برای شما آمده بود‌، گفته‌اید که چنین اتفاقی رخ نداده و آن را کتمان کردید؟

وی گفت: اگر جای شما بودم، با کسانی که با آبرویتان بازی کرده‌اند و اطلاعات غلط به شما داده‌اند، برخورد می‌کردم. اگر به شما گفته‌اند که ون‌ها به کسی داده نشده است، قطعا این حرف خلاف واقع است.

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران گفت: دو سال است که زمان از دست رفته و خسارات سنگین حیثیتی و مالی به شهرداری تهران وارد شده است. در‌ یک سال گذشته درحالی‌که دستورالعمل روی میز شما بوده،‌‌ اقدامی انجام نداده‌اید. در‌حالی‌که شما گفته‌اید شرکت پارس شهروند مجوز داشته، اما مشخص است که شورای شهر‌ مجوز این شرکت را باطل کرده است. چگونه ممکن است بدون اجازه شورای شهر، یک شرکت به فعالیت بپردازد؟

تشکری‌هاشمی گفت: تقاضای بنده از آقای زاکانی این است که بنده را به‌عنوان برادر خود و کسی که با دید خیرخواهی صحبت می‌کند‌، قبول کند. شما می‌دانید که اتفاقاتی که رخ داده‌، غلط است. جعفر تشکری‌هاشمی در حاشیه دویست‌و‌هفتاد‌و‌هفتمین جلسه شورای شهر تهران و در جمع خبرنگاران با اشاره به پاسخ‌های امروز شهردار تهران درباره سؤالات مطرح‌شده از وی گفت: بسیاری از پاسخ‌های ارائه‌شده از سوی شهردار تهران قانع‌کننده نبودند و شهردار تهران در جلسه امروز، پاسخ بسیاری از پرسش‌ها را نداد و ابهام‌ها باقی ماندند.

او ادامه داد: امیدوار‌یم با اقدامات بعدی، مشکلات رفع شوند و شهردار تهران در عمل نسبت به رفع اشکالات اقدام کند تا رویه‌های ناصواب اصلاح شوند.

تشکری‌هاشمی در پاسخ به این پرسش که اقدام بعدی چه خواهد بود؟ تصریح کرد: این موضوع به شرایط بسیاری بستگی دارد. با توجه به بار حقوقی جلسه سؤال از شهردار، رئیس شورای شهر اقدامات مناسب را انجام خواهد داد.

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر تهران در واکنش به روبوسی و خوش‌و‌بش خود و شهردار تهران در پایان جلسه امروز گفت: بنده هر آنچه را که باید با شهروندان در میان می‌گذاشتم، گفتم و قضاوت را به آنها واگذار می‌کنم. میان اعضا و شهردار تهران هیچ مشکل شخصی‌ای وجود ندارد؛ تمام تلاش ما حل مشکلات شهر و شهروندان تهرانی است. پای حقوق مردم پایتخت ایستاده‌ایم و آن را تبدیل به خصومت شخصی نمی‌کنیم.

 

منبع: sharghdaily-947948

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو