hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > می‌گویند وجود ندارد!

می‌گویند وجود ندارد!

ماهی که گذشت به عنوان ماه آگاهی‌بخشی درباره سرطان پستان شناخته می‌شد. سرطانی که طبق تحقیقی که در سایت مؤسسه تحقیقات سرطان (وابسته به سازمان بهداشت جهانی) منتشر شده، روند ابتلا به آن در ایران رو به افزایش است. به همین دلیل، اتوبوس سیار هلال‌احمر برای معاینه زنان و تشخیص زودهنگام سرطان پستان در میدان ولیعصر قرار گرفت اما حتی بعضی از زنانی که برای معاینه می‌آمدند اعتقادی به تشخیص به‌موقع سرطان پستان نداشتند و می‌گفتند: زیاد به سرطان فکر نکنی بهتر است، خودش با دمنوش و آجیل خوب می‌شود!

پانیذ میلانی: ماهی که گذشت به عنوان ماه آگاهی‌بخشی درباره سرطان پستان شناخته می‌شد. سرطانی که طبق تحقیقی که در سایت مؤسسه تحقیقات سرطان (وابسته به سازمان بهداشت جهانی) منتشر شده، روند ابتلا به آن در ایران رو به افزایش است. به همین دلیل، اتوبوس سیار هلال‌احمر برای معاینه زنان و تشخیص زودهنگام سرطان پستان در میدان ولیعصر قرار گرفت اما حتی بعضی از زنانی که برای معاینه می‌آمدند اعتقادی به تشخیص به‌موقع سرطان پستان نداشتند و می‌گفتند: زیاد به سرطان فکر نکنی بهتر است، خودش با دمنوش و آجیل خوب می‌شود!

افزایش سرطان پستان در دو سال اخیر

اتوبوسی شبیه به اتوبوس‌های سفرهای بین شهری با پله‌های بلند، در ضلع شمال شرقی میدان ولیعصر قرار داشت. اتوبوسی که در کنار خروجی مترو با لوگوی هلال‌احمر و بنر «پویش غربالگری سرطان پستان» توجه هر رهگذری را جلب می‌کرد. هرچند برای این پویش چند بنر در سطح شهر نصب شده بود اما اکثر کسانی که برای معاینه به این اتوبوس می‌آمدند، همان رهگذرانی بودند که مسیرشان از میدان ولیعصر می‌گذشت. دو تختی که در دو طرف اتوبوس قرار داشت پر از مراجعه‌کنندگانی بود که منتظر بودند نوبتشان برسد. پرستاری که فرم مشخصات مراجعه‌کنندگان را پر می‌کرد، می‌گفت در دو سال اخیر آمار ابتلا به سرطان پستان و رحم بین زنان و پروستات بین مردان به شدت افزایش یافته است. به همین دلیل تصمیم گرفته شد اتوبوس‌هایی در سطح شهر برای معاینه زنان مستقر شود تا اگر خدای نکرده کسی مشکوک به سرطان بود، بتواند با تشخیص به‌موقع و قبل از اینکه سرطان پیشروی کند به پزشک مراجعه کند، چون در آن صورت کار از کار گذشته و درمان بیماری خیلی سخت خواهد شد.

درمان سرطان با آجیل و دمنوش

در بین مراجعه‌کنندگان زن ۴۶ساله‌‌ای بود که به همراه دختر ۱۹ساله‌اش برای معاینه آمده بودند. او می‌گفت تعداد زیادی از اقوامشان به سرطان مبتلا بودند اما وقتی دختر او با خاله‌اش تماس گرفت برای معاینه بیاید، با جواب منفی مواجه شد. این خانم ۴۶ساله معتقد بود نباید خیلی به بیماری‌هایی مثل سرطان توجه کرد و با خنده تعریف می‌کند که عموی او هم به سرطان ریه مبتلا بوده اما با مسئولیت خودش از بیمارستان ترخیص شده و با آجیل و دمنوش سرطان را شکست داده: چند سال پیش توده‌ای بزرگ در ریه عموی من پیدا شد. این توده آن‌قدر بزرگ بود که حتی از روی شکل ظاهری هم مشخص بود. انگار که یک توده بزرگ درست وسط قفسه سینه عمویم رشد کرده بود. یک روز که برای عیادت رفته بودیم وقتی پرستارها از اتاق خارج شدند به ما گفت دکترها برای پول او را مریض کرده‌اند و اصلا به حرف آ‌نها اعتقادی ندارد. همان روز هم وسایلش را جمع کرد و فرم ترخیص را امضا کرد و از بیمارستان بیرون آمد. زن‌عمویم هم چند ماهی از او نگهداری کرد و حسابی به او آجیل و دمنوش داد و عمو هم توده را ماساژ داد. عمویم گفت دیگر درمان را پیگیری نمی‌کند و حالش خوب است و توده هم از بین رفته.

مادرم می‌گوید هر چقدر کمتر بهش فکر کنی بهتر است!

مراجعه‌کنندگان از یک رده سنی مشخص نیستند و زنانی با سن و سال مختلف برای معاینه به این اتوبوس آمده‌اند؛ از دو خواهر ۲۰ و ۱۴ ساله تا مادر ۳۵ساله و دختر ۱۸ساله‌اش و خانمی ۶۵ساله هم بین مراجعه‌کنندگان بودند. یکی از مراجعه‌کنندگان خانم مجرد ۴۰ساله‌ای بود که می‌گفت در بین اعضای خانواده‌شان تعداد مبتلایان به سرطان پستان زیاد است و خاله او هم به سرطان مبتلا بوده اما درمان شده. با این حال می‌گوید وقتی هم به مادرش زنگ زده است که او هم برای معاینه بیاید مادرش گفته است که نمی‌خواهد برای معاینه بیاید و بهتر است او هم زیاد به سرطان فکر نکند چون هرچقدر بیشتر به سرطان فکر کند بیشتر جذبش می‌کند! او می‌گوید مادرش از هر چیزی که می‌ترسد می‌گوید وجود ندارد مثلا می‌گوید اجنه و ارواح وجود ندارند یا در دوران شیوع کر‌ونا معتقد بود که کر‌ونا همان سرماخوردگی است و اصلا وجود ندارد. این خانم ۴۰ساله می‌گوید مادرش با همین افکار سال‌هاست که برای معاینه سرطان پستان به هیچ پزشکی مراجعه نکرده و هرقدر هم که به او اصرار می‌کنند، بی‌فایده است.

اگر می‌خواهید سرطان را درمان کنید باید استرس را از بین ببرید

آخرین مراجعه‌کننده خانم ۶۵ساله‌ای بود که به سختی از پله‌های بلند اتوبوس بالا می‌آمد. هنگام پرکردن فرم از پرستار پرسید که چرا چنین اتوبوسی را در میدان ولیعصر گذاشته‌اند؟ سؤالی که برای بقیه مراجعه‌کنندگان هم جالب بود. خانم پرستار از جایش بلند شد و برای باقی مراجعه‌کنندگان که منتظر نوبتشان بود هم توضیح داد: نرخ ابتلا به سرطان پستان در دو سال اخیر و بعد از شیوع کرونا به شدت افزایش یافته طوری که ما از صبح تا به حال دو مورد مشکوک تشخیص و به مراکز درمانی  ارجاع دادیم. دلیل این افزایش نرخ هم مشخص نیست برخی می‌گویند آلودگی هوا برخی هم می‌گویند استرس. خانم ۶۵ساله جواب داد: اگر می‌خواهید سرطان را درمان کنید باید استرس را از بین ببرید وگرنه با این وضعیت مردم هر روز بیشتر مریض می‌شوند. ما هم می‌دانیم چاره کار چیست ولی کو گوش شنوا؟ پرستار گفت اما دلیلش هرچه که هست باید قبل از پیشروی، سرطان را تشخیص داد. قبل از اینکه سرطان به مرحله‌ای برسد که برای درمان آن کاری از دست هیچ‌کس ساخته نباشد.

سالانه ۱۸ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان سینه در کشور ثبت می‌شود

سرطان پستان از شایع‌ترین موارد سرطان در میان زنان است و عامل مهم مرگ‌ومیر آنها به حساب می‌آید. با این حال چه اعداد و ارقامی از این میزان ابتلا می‌دانیم؟ رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ماه گذشته و هم‌زمان با برپایی پویش‌های آگاهی‌بخشی درباره سرطان پستان با بیان اینکه سرطان سینه شایع‌ترین سرطان در مردان و زنان ایرانی است، گفت: سالانه ۱۸ هزار مورد ابتلا به سرطان سینه در کشور اضافه می‌شود. محمد‌اسماعیل اکبری اظهار کرد: حدود یک‌پنجم بیماران مبتلا به سرطان (۲۱.۵ درصد) زیر ۴۰ سال هستند و جوان‌بودن در این نوع بیماری، مسئولیت ما را سنگین‌تر می‌کند. او با بیان اینکه سرطان سینه، بیماری منحصر‌به‌فرد زنان جهان و شایع‌ترین سرطان در مردان و زنان ایرانی است، افزود: دومین دلیل مرگ زنان ایرانی ناشی از سرطان سینه است و باروری با بهبود سرطان نسبت خوبی دارد و تلاش می‌کنیم بیماران مبتلا به این سرطان را به باروری تشویق کنیم. اکبری تصریح کرد: تاکنون حدود ۵۰۰ فرزند از زنان مبتلا به سرطان سینه که جزء بیماران من هستند، متولد شده‌اند و باروری به بهبود بیماری کمک می‌کند. رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه پنج درصد مبتلایان به سرطان سینه زیر ۳۰ سال هستند، اظهار کرد: شایع‌ترین سن ابتلا به این بیماری در کشور ۴۵ تا ۵۵ سالگی است و حدود ۳۴ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر زن ایرانی به سرطان سینه مبتلا می‌شوند. اکبری با اشاره به اینکه سرعت رشد سرطان در ایران نسبت به کشورهای غربی بیشتر است، گفت: در زمینه ابتلا به سرطان سینه شش درصد رشد داریم و دلیل آن روند سالمندی جمعیت است، زیرا مهم‌ترین دلیل بالارفتن سرطان‌ها در کشور سن است. رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تأکید کرد: غربالگری کمکی به طول عمر مردم نمی‌کند ولی در تشخیص زودهنگام برای انجام امور درمان مؤثر است؛ ازاین‌رو غربالگری باید رایگان باشد و براساس یک پروتکل انجام و همه داده‌ها ثبت شود. به گفته اکبری، سه هزار میلیارد تومان برای انجام غربالگری سرطان سینه نیاز داریم و آگاهی‌بخشی باید بدون ایجاد ترس در زنان انجام شود.

حدود ۵۰ درصد جواب رادیولوژی با واقعیت همخوانی دارد

وی با بیان اینکه اکنون حدود ۵۰ درصد جواب رادیولوژی با واقعیت همخوانی دارد، افزود: مهم‌ترین تشخیص سرطان سینه معاینه بالینی است و بهترین و زودترین راه تشخیص آن است که اگر فرورفتگی در سینه ایجاد شد به پزشک مراجعه شود. این پزشک ادامه داد: ترشح از سینه نباید باعث نگرانی شود ولی اگر ترشحات خونی مشاهده شد، سریع به پزشک مراجعه شود. رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به ایرنا می‌گوید: اگر زن باردار احساس توده در سینه پیدا کرد نیز باید به پزشک مراجعه کند. وی با اشاره به اینکه ماموگرافی باید رایگان انجام شود، ادامه داد: بالای ۷۰ درصد عکس‌های ماموگرافی استاندارد لازم را ندارند و متأسفانه فرایند انجام کار نیز توسط تکنیسین‌ها انجام می‌شود و پزشک حین عکس‌برداری را نمی‌بیند. اکبری با بیان اینکه سونوگرافی نیز از راه‌های تشخیص سرطان سینه است، افزود: نزدیک به ۹۴ درصد انجام ام‌آرآی برای سرطان سینه بیهوده است و نباید در مرحله اول برای بیمار انجام شود و ضرورت انجام آن محدود بوده و باید توسط جراح تشخیص داده شود.

حدود ۲۰ درصد مبتلایان به سرطان سینه سابقه فامیلی دارند

رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه حدود ۲۰ درصد مبتلایان به سرطان سینه سابقه فامیلی دارند، گفت: چاقی، مصرف هورمون (مصرف هورمون تحت عنوان زیبایی بی‌رویه می‌شود و بسیار خطرناک است)، ازدواج‌نکردن، عدم باروری، عدم شیردهی، تأخیر در بارداری، استرس و مصرف دخانیات از عوامل ابتلا به سرطان سینه است.

 

منبع: sharghdaily-947837

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو