روزنامه جمهوری اسلامی در گزارشی از کمبود نیرو، تجهیزات و بیمارستان برای بیماران سرطانی در کشور نوشته است.
به گزارش جمهوری اسلامی، در بخشهایی از این گزارش آمده است:
بیماران سرطانی با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند و تلخی ماجرا اینجاست که این افراد علاوه بر اینکه خود درگیر بیماری هستند، شاهد درگیر شدن خانواده خود نیز با مشکلات آنها هستند. از مشکلات این افراد میتوان به هزینه بالای درمان که صدها میلیون تومان است اشاره کرد. در برخی مواقع کمبود دارو و نوبت برای عمل جراحی نیز به این مشکلات اضافه میشوند.
اگر به وضعیت بیمارستانهای دولتی نگاهی بیندازیم متوجه حضور افرادی با گویشها و لهجههای گوناگون میشویم که در جلوی بیمارستان زیراندازی انداخته و انتظار میکشند. شاید بتوان گفت حضور این افراد کیلومترها دورتر از خانه و کاشانه خود، بخاطر کمبود و در بعضی مواقع نبود امکانات درمانی مناسب در شهر خود است.
مشکلات بیماران سرطانی که از سایر نقاط کشور به تهران مراجعه میکنند بیشتر از سایر بیماران است. با مراجعه به بیمارستانهای دولتی و کمی گشتن در اطراف آن، صحنههایی به چشم میخورد که قلب هر کسی را به درد میآورد. بسیاری از مراجعه کنندگان به خاطر عدم برخورداری از شرایط مالی مناسب مجبور میشوند در اطراف بیمارستان چادر بزنند.
جدا از این مسئله، این بیماران بدلیل اینکه از عهده پرداخت هزینه گزاف درمان بر نمیآیند به سراغ بیمارستانهای دولتی میروند. در کنار این بیماری که لحظههای تلخ و عذاب آوری را برای بیماران سرطانی و خانواده آنها خلق میکند، گرانی و تورم هم مزید بر علت شده و رنجش آنها را بیشتر میکند.
به صورت کلی باید گفت علیرغم پیشرفتها در حوزه دارویی و تجهیزات پزشکی، همچنان کمبودهایی در زمینه بهداشت و سلامت احساس میشود. البته در کنار این کمبودها هزینههای بالا را نباید فراموش کرد.
طبق مشاهدات میدانی و شنیدههای خبرنگار از بخش انستیتو کانسر بیمارستان امام خمینی، بدلیل مراجعه زیاد بیماران به بیمارستان دولتی، بین دو تا سه ماه زمان میبرد تا یک بیمار سرطانی تحت عمل جراحی قرار بگیرد. همچنین یکی دیگر از مشکلات بزرگی که نه تنها در بیمارستانهای دولتی، بلکه در شبکه بهداشت و درمان کشور شاهد آن هستیم کمبود نیرو است.
منبع: etemadonline-677644