hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > علمی > معمای تابوت مرموز نوتردام حل شد؛ «شاعر سوارکار» کیست؟

معمای تابوت مرموز نوتردام حل شد؛ «شاعر سوارکار» کیست؟

محققانی که در سال ۲۰۲۲ در حال کاوش در کلیسای سوختۀ نوتردام بودند، با دو تابوت سربی برخورد کردند؛ این مثل یک معمای بزرگ بود: چه کسانی و به چه دلیلی در چنین مکان مهمی دفن شده بودند؟ آن هم در تابوت‌هایی گرانقیمت از جنس سرب!

هنگامی که در اوایل سال ۲۰۲۲ در حفاری‌های کلیسای نوتردام پاریس، دو تابوت سربی زیر محراب کلیسا کشف شدند، باستان‌شناسان بلافاصله به اهمیت آن‌ها پی بردند. سرب، فلزی است که رطوبت را دور نگه می‌دارد و از تجزیه جلوگیری می‌کند و به همین دلیل از گذشته به‌عنوان ماده‌ای برای ساخت تابوت نخبگان جامعه مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

به گزارش فرادید، بنابراین از آنجا که دو فردی که در نوتردام دفن شده بودند، در چنین تابوت‌های گران‌قیمتی قرار داشتند، کارشناسان به این نتیجه رسیدند که آن‌ها باید از اعضای برجسته جامعه فرانسه بوده باشند. اما آن‌ها چه کسانی بودند؟ و چگونه در این مکان دفن شدند؟

تیم تحقیقاتی در دسامبر ۲۰۲۲ به برخی از پرسش‌های مربوط به این تدفین‌های مرموز پاسخ داد. با استفاده از کتیبه‌ای که بر روی یکی از تابوت‌ها حک شده بود، محققان دریافتند که یکی از آن‌ها متعلق به آنتوان دو لا پورت است؛ یک کشیش عالی‌رتبه که در سال ۱۷۱۰ در سن ۸۳ سالگی از دنیا رفته بود.

اما آن‌ها اطلاعات کمی درباره فرد دیگر داشتند؛ مردی که در حدود ۳۰ سالگی از دنیا رفته بود و محققان به او لقب «سوارکار» داده بودند (اشاره به یک تغییر شکل اسکلتی که نشان می‌داد او بیشتر وقت خود را در حال سوارکاری سپری کرده است). اکنون، پس از نزدیک به دو سال تحقیق، دانشمندان به احتمال زیاد هویت واقعی این اسکلت را کشف کرده‌اند: یواخیم دو بِله، شاعر برجستۀ فرانسوی در دورۀ رنسانس که در سال ۱۵۶۰ درگذشت.

چندین سرنخ قانع‌کننده باعث شده که محققان «سوارکار» را همان «یواخیم دو بله» بدانند. از جمله اینکه مهارت‌های سوارکاری این شاعر به‌خوبی مستند شده است؛ گفته شده که او یک‌بار از پاریس تا رم سوار بر اسب سفر کرده بود و این کار را زمانی انجام داده بود که مبتلا به سل نیز بود.

معمای تابوت مرموز نوتردام حل شد؛ «شاعر سوارکار» کیست؟

پرتره‌ای از یواخیم دو بله

باستان‌شناسان این تابوت‌های سربی را در جریان حفاری‌های نوتردام پس از آتش‌سوزی ویرانگر سال ۲۰۱۹ کشف کردند. علاوه بر شناسایی این دو مجموعه بقایا، محققان بیش از ۱۰۰۰ قطعه از دیوار جداکننده محراب و صحن کلیسا را پیدا کرده‌اند. این قطعات، که برخی از آن‌ها هنوز آثار رنگ‌های اصلی خود را دارند، برای بازسازی ساختار قرون وسطایی کلیسا استفاده خواهند شد. نوتردام قرار است در تاریخ ۸ دسامبر، بیش از پنج سال پس از آتش‌سوزی که مناره و سقف چوبی آن را ویران کرد، بازگشایی شود.

منبع: fararu-777719

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو