به گزارش شبکه شرق، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان مازندران با بیان اینکه ریشهکنی درختان در منطقه تصرفشده «جنگل الیمالات» حقیقت ندارد، از پلمب منطقه تصرفشده، با صدور دستور قضایی خبر داد و گفت: «برای فرد متخلف، مجددا پرونده تشکیل و به یکی از شعب دادسرا ارجاع شد.»
به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، علیاکبر عالیشاه، با بیان اینکه پرونده معروف به «جنگل الیمالات» در یکی از شعب بازپرسی دادسرای ساری در حال رسیدگی است، افزود: «پرونده مذکور در اسرع وقت با قدرت و قاطعیت مورد رسیدگی قرار گرفته و نتیجه به سمع مردم استان مازندران خواهد رسید.»
دادستان مرکز مازندران همچنین بر لزوم برخورد قاطع با هرگونه تعرض به منابع ملی در استان تاکید و اظهار کرد: «طی روزهای گذشته تخلفاتی در جنگل الیمالات رخ داده؛ البته این تخلفات به کیفیتی که در فضای مجازی آمده نبوده و مواردی مانند ریشه کنی درخت در منطقه مذکور، حقیقت نداشته است.»
دادستان عمومی و انقلاب مرکز مازندران همچنین با اشاره به تخلفات جزیی صورت گرفته در منطقه الیمالات تصریح کرد: «مشارالیه قصد استقرار کانکس در منطقه مذکور را داشته که در این رابطه ضمن تشکیل پرونده مجدد برای فرد متخلف، به یکی از شعب دادسرا ارجاع و با دقت و سرعت رسیدگی مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت تا دغدغه مردم برطرف شود.»
عالیشاه تاکید کرد: «هیچ اقدام عمرانی در مکان مذکور صورت نگرفته و طبق قانون، دستور توقف عملیات از سوی بازپرس شهرستان صادر شده است.»
دادستان مرکز مازندران تصریح کرد: «هرگونه عملیات اجرایی در منطقه جنگلی الیمالات ممنوع و هر اقدامی در راستای تصرف اراضی ملی در منطقه مذکور قطعاً جرم مجدد بوده و با توجه به اینکه تخلف، تکرار و تعدد را شامل شده است، با شدت و قاطعیت بیشتر مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.»
عالیشاه افزود: «طبق هماهنگی صورتگرفته با دادستان نور، نسبت به پلمب منطقه با همکاری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اقدام میشود و انشاءالله شاهد تکرار جرم و تخلف از سوی هیچ فردی در منطقه نباشیم؛ البته توقع داریم ادارات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی نیز نظارت بیشتری بر مجموعه داشته باشند.»
طی ماهههای اخیر، مدیریت مجموعه سد الیمالات، در اقدامی مجرمانه، مبادرت به تخریب بخشی از اراضی ملی کرده بود که بلافاصله با ورود دادستانی، در این خصوص پرونده قضایی تشکیل و مورد رسیدگی قرار گرفت. همچنین از زمان تشکیل پرونده، ضمن صدور دستور قضایی مبنی بر توقف هرگونه عملیات در محدوده اراضی ملی و جنگلی، مقرر شد مدیر مجموعه سد آلیمالات حق تصرف شخصی و یا احداث سازه در آن مکان را نداشته و با توجه به عمومی بودن فضای مذکور، درصورت ضرورت، مسافران نیز میتوانند بدون پرداخت هرگونه هزینهای، برای پارک خودروی خود از آن محل استفاده کنند.
طی روزهای اخیر، مدیر سد مذکور اقدام به تخریب و تصرف مجدد بخشی از آن محل کرده و قصد احداث سازه در محل مذکور را داشته، که بلافاصله با حضور دادستانی شهرستان در محل، دستور تشکیل پرونده قضایی و توقف عملیات و خارج کردن سازهها صادر و اقدامات فوقالذکر صورت پذیرفته است.
ماجرای تخریب دوباره جنگل الیمالات چیست؟
در روزهای اخیر، تصاویری در شبکههای اجتماعی منتشر شدهاند که حاکی از فعالیت مجدد سرمایهگذار طرح گردشگری جنگل الیمالات شهرستان نور استان مازندران هستند.
در فروردین ۱۴۰۳، مدیر مجموعه گردشگری الیمالات نور به دلیل مراجعه نکردن به مرجع قضایی برای ارائه توضیحات لازم درباره تخریب بخشی از جنگل الیمالات بخش چمستان بازداشت شد.
در واکنش به این اقدام، شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پیامی توییتری درباره تخریب جنگلهای الیمالات در استان مازندران، نوشت: «خبر نگرانکننده تخریب جنگلهای الیمالات به دستم رسید. همکارانم در اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران موضوع را پیگیری کردهاند این منطقه جزو مناطق چهارگانه تحت حفاظت سازمان نیست امیدوارم سازمان منابع طبیعی با حساسیت مساله را بررسی کند. ما هم به صورت ویژه موضوع را پیگیری میکنیم.»
دریاچه آلیمالات در میان جنگلهای نور مازندران قرار دارد و درختها را برای ساخت پارکینگ «طرح گردشگری سد الیمالات» قطع کردند. پس از آن دادستان مازندران جلوی ادامه کار را گرفت و چند مدیر دولتی هم بازداشت شدند. حالا دوباره چند روز از تغییر دادستان مرکز مازندران گذشته و ماشینآلات سنگین به الیمالات برگشتند.
بعدازظهر شنبه «۱۰ شهریورماه»، با ورود سازههایی فلزی و چند نفر برای انجام فعالیتهای اجرایی به محدوده پیرامونی منطقه گردشگری الیمالات و همان عرصهای که چند ماه پیش توسط سرمایهگذار برای ایجاد پارکنیگ پاکتراشی شده بود و آغاز به کار لودر برای تسطیح و خاکبرداری، گزارشهایی به یگان حفاظت منابع طبیعی درباره اقدام مجدد به تخریب جنگل و از سرگرفته شدن فعالیت سرمایهگذار ارائه شد.
موسی مقیمیمهر، سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران در تشریح آخرین اقدامات خود در خصوص تخریب جنگل الیمالات از سوی پیمانکار سد؛ امروز ۱۳ شهریور در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: «روزهای گذشته به ما گزارش شد که پیمانکار سد الیمالات پیرو تخلفات قبل اقدام به خاکبرداری، تخریب و تسطیح عرصه منابع ملی به میزان ۸۰ متر مربع به منظور استقرار یکسری سازههای فلزی کرده است. بلافاصله بعد از صدور گزارش، یگان حفاظت استان و شهرستان و خودم در محل حضور یافتیم و دستور خروج سازههای فلزی و تنظیم تخلفات به مراجع قضایی داده شد.»
این مسئول با اشاره به اینکه فیلمی که در خصوص قطع درخت با قطر بالا منتشر شد، اظهار کرد: «در فضای ۸۰ متری محل تخریب و تسطیح جنگل الیمالات درختی با این قطر وجود نداشت و در حوزه منابع طبیعی ساری هم نبود.»
اما جای سوال است که چرا پرونده الیمالات برای همیشه بسته نمیشود؟
منبع: sharghdaily-941869