حسین یزدانمهر ، ضمن اشاره به ساماندهی و مرمت بافت تاریخی راسته اصلی روستای تاریخی ابیانه اظهار داشت: این طرح مشارکتی شامل تراشیدن کاهگل فرسوده، استحکامبخشی، پیبندی، بسترسازی، جمع آوری ناودانهای ناهمگون با بافت، کاهگل کاری، سیم گل و اجرای شمشهگیری گچی، سازماندهی تابلوها و سنگ فرش معابر در حال مرمت است.
یزدانمهر ضمن تاکید بر استفاده از ظرفیتهای مختلف گردشگری در منطقه نطنز افزود: خواست و اراده واقعی دولت در مسیر جلب مشارکت مردم نقشی تعیینکننده و انکارناپذیر و حضور آنان در بافتهای تاریخی با ایجاد بسترهای فرهنگی و گردشگری، موجب ظرفیتسازی و ساماندهی در این بخش میشود.
وی ابراز داشت: چنانچه این حضور کم رنگ شود پروژه احیای بافتهای تاریخی با حفظ اصالت آن با شکست روبرو شده و همت مسئولان استانی و کشوری را میطلبد که با قرار دادن مشوقهای بیشتر و مساعدتهای ویژه زمینه حفظ، احیا و مرمت بافتهای تاریخی فراهم شود.
سرپرست پایگاه میراثفرهنگی روستای تاریخی ابیانه شهرستان نطنز تاکید کرد: سیاست پایگاه میراث فرهنگی ابیانه تقویت بخش خصوصی با محوریت احیای بافتهای تاریخی، حفظ سنتها، آیینها و تمدن مردم فهیم و فرهنگ دوست ابیانه است.
یزدانمهر ضمن اشاره به ویژگیهای منحصر به فرد روستای ابیانه تصریح کرد: روستای تاریخی ابیانه یکی از منحصر به فردترین بافتهای تاریخی را در میان روستاهای کشور به خود اختصاص داده و واجد ارزشهای منحصر به فرد فراوانی است به گونهای که هم اینک این روستا نامزد ثبت در فهرست میراث جهانی قرار گرفته است.