شعار روز جهانی مقابله با بیابانزایی امسال «مقابله با بیابانزایی تولید پایدار و مصرف بهینه غذا ، علوفه ، الیاف» انتخاب شده، این شعار گویای این جمله آشناست که تولید پایدار و امنیت غذایی در گرو حفظ طبیعت و مقابله با بیانزایی است و از طرفی استفاده بهینه، درست و مناسب از طبیعت از راهکارهای مهم در بیابانزدایی است.
معصومه منظمی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سمنان گفت: توسعه گیاهان دارویی تیری ۲ نشان است که هم با تقویت پوشش گیاهی موجب بیابانزدایی میشود و هم موجب ایجاد درآمد و بهبود معیشت روستاییان حاشیه بیابان میشود.
معصومه منظمی بیان داشت: اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سمنان به دنبال امضای تفاهمنامه همکاری برای توسعه کشت گیاهان دارویی با تعاونیها به منظور بیابانزدایی و ایجاد درآمد برای تعاونیها است.
وی یادآور شد: بیابانزایی پیامدهای جبرانناپذیری دارد که از بین رفتن پوشش گیاهی، حیات وحش، از بین رفتن امنیت غذایی، آلودگی هوا و بروز بیماریهای تنفسی تنها بخشی از این پیامدها است و تقویت پوشش گیاهی و ارتقای فرهنگ عمومی برای افزایش مشارکت مردمی برای حفظ طبیعت، توجه به آمایش سرزمینی برای توسعه شهرها و روستاها، مدیریت مصرف آب و کاهش برداشت از سفره آبهای زیرزمینی از جمله راهکارهای مقابله با بیابانزایی است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سمنان ادامه داد: ۱۴ هزار و ۳۲۲ هکتار از مناطق بیابانی شهرستان سمنان برای مقابله با بیانزایی تاغکاری شده است.
وی اظهار داشت: سه کانون فرسایش بادی در شهرستان سمنان وجود دارد که با اجرای طرحهای بیابانزدایی مانند بذرپاشی، کنترل هرزآب و کاشت نهال در وضعیت بحرانی قرار ندارد.
وی تصریح کرد: زمستان سال گذشته ۱۵۰ هزار اصله نهال سازگار با شرایط آب و هوایی شهرستان سمنان مانند زبان گنجشک، عرعر، زیتون تلخ و سرو برای کاشت بین مردم توزیع شد تا از این طریق بتوان مشارکت مردمی را در تقویت پوشش گیاهی به منظور بیابانزدایی افزایش داد.
منظمی خاطرنشان کرد: سال گذشته ۲۰۰ هکتار بذرپاشی در شهرستان سمنان به منظور مقابله با بیابانزایی انجام شد که در وسعت ۱۰۰ هکتار با کمک جوامع محلی صورت گرفت.رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سمنان گفت: یک میلیون و ۱۱۷ هزار و ۹۷۴ هکتار از مساحت شهرستان سمنان را عرصههای منابع طبیعی تشکیل میدهد که از این میزان ۷۴۶ هزار و ۳۹۷ هکتار بیان است و از این وسعت ۲۷۱ هزار و ۴۳۱ هکتار در معرض فرسایش بادی است.