رئیس مؤسسه ISC در این ارتباط گفت: نظام رتبهبندی لایدن، نتایج رتبهبندی دانشگاههای برتر دنیا در سال 2024 میلادی خود را منتشر کرد. در رتبهبندی سال جاری این نظام، تعداد 46 دانشگاه از ایران در جمع 1506 دانشگاه برتر جهان قرار گرفتند.
رئیس موسسه ISC گفت: لایدن یکی از نظام های معتبر ارزیابی دانشگاهی است که هر ساله دانشگاه های برتر دنیا را بر اساس مجموعه ی پیچیده ای از شاخص های معتبر علم سنجی مورد ارزیابی و رتبه بندی قرار می دهد. دانشگاه های جهان با دو دسته شاخص وابسته به اندازه و مستقل از اندازه در قالب 4 معیار کلی مرجعیت علمی، دیپلماسی علمی، دسترسی آزاد به انتشارات و تنوع جنسیتی در رتبه بندی لایدن مورد ارزیابی قرار گرفتند.
وی افزود: در رتبه بندی لایدن از تولیدات علمی دانشگاه ها در نمایه های پایگاه WoS استفاده شده است. بازه زمانی لحاظ شده در انتشارات دانشگاه ها 2022-2019 و استنادها تا پایان سال 2023 است. در این رتبه بندی تنها شکل انتشاراتی پذیرفته شده مقاله و مقاله مروری است و سایر قالب های انتشاراتی مانند کتاب و مقاله کنفرانس و... از بررسی حذف می شوند.
فاضل زاده گفت: نظام رتبه بندی لایدن بر خلاف سایر نظام های رتبه بندی موجود در سطح دنیا، برای دانشگاه های حاضر در نظام خود رتبه ای واحد محاسبه نمی کند بلکه دانشگاه ها بر اساس معیارها و شاخص های موجود در نظام لایدن مورد رتبه بندی قرار می گیرند. از این رو یکی از ویژگی های رتبه بندی لایدن این است که به دانشگاه های حاضر در رتبه بندی خود، رتبه کل که برگرفته از تاثیر کلیه شاخص ها و وزن های مرتبط با آن ها است، اختصاص نمی دهد بلکه، برای کلیه دانشگاه ها در این شاخص ها نمرات و رتبه ها را جداگانه محاسبه و منتشر می کند.
حضور دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران در رتبه بندی لایدن
رئیس موسسه ISC گفت: تعداد دانشگاه های حاضر از جمهوری اسلامی ایران در این رتبه بندی 46 دانشگاه است که نسبت به تعداد دانشگاه ها در سال گذشته تفاوتی نداشته است.
فاضلزاده افزود: 164 دانشگاه از کشورهای اسلامی در رتبه بندی لایدن 2024 حضور دارند. این تعداد در سال گذشته 145 دانشگاه بوده است. جمهوری اسلامی ایران با حضور 46 دانشگاه در این نظام رتبه بندی، همچون سال های گذشته در بین کشورهای اسلامی رتبه نخست را به لحاظ تعداد دانشگاه در اختیار خود دارد. پس از ایران، ترکیه و عربستان سعودی به ترتیب با 40 و 16 دانشگاه رتبه های دوم و سوم را دارند. در جدول زیر تعداد دانشگاه های کشورهای اسلامی در نظام رتبه بندی لایدن، نشان داده شده است.
به گزارش رویداد ایران، در رتبهبندی لایدن و براساس شاخصهای چهارگانه بررسی و ارزیابی شامل مرجعیت علمی، دیپلماسی علمی، دسترسی آزاد به انتشارات و تنوع جنسیتی، دانشگاه شیراز رتبه ده و دانشگاه علوم پزشکی شیراز رتبه یازدهم را بین 46 دانشگاه سراسر کشور کسب کردند.
انتهای پیام