گزارش اکوایران؛ اردیبهشت سال جاری نمایندگان خبرگان رهبری در استان مازندران خواهان حذف ارز ترجیحی برنج از سوی دولت شدند. در نهایت 17تیر ماه سال جاری داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه پیرو درخواست آنها در نامهای خطاب به محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری خواهان حذف ارز دولتی برنج شد.
در بخشی از این نامه آمده است، قیمت برنج وارداتی بعد از حذف ارز 28500 تومانی به قیمت برنج هندی در بازار آزاد خواهد رسید. همچنین حذف ارز ترجیحی تاثیر زیادی در تغییر قیمت برنج داخلی نخواهد داشت.
به گفته مجیدرضا منصورخاکی، صبح روز جاری، یکصد وبیست و چهارمین جلسه فرعی کمیسیون هیات اقتصاد دولت برگزار شد که یکی از دستورات این جلسه، حذف برنج وارداتی از فهرست کالاهای مشمول دریافت ارز ترجیحی بر مبنای پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه بود و در نهایت با توجه به بررسی موضوع و استدلالهای مطرح شده، این پیشنهاد از دستور کار خارج شد.
سخنگوی انجمن واردکنندگان برنج ایران با بیان اینکه در جلسه امروز که رئیس هیات مدیره انجمن نیز به عنوان نماینده بخش خصوصی حضور داشت، این جمعبندی حاصل شد که هم اکنون زمان مناسبی برای اتخاذ چنین تصمیمی نیست، ادامه داد: یکی از دلایل اصلی رد این پیشنهاد که مورد تاکید انجمن نیز بود، مصادف شدن آن با آغاز فصل ممنوعیت واردات برنج بود که طبیعتاً انتظار میرفت با حذف ارز ترجیحی برنج در این مقطع، جهش قیمتی و همچنین بروز کمبود در هر دو نوع برنج وارداتی و ایرانی رخ دهد و با انتقال تقاضای برنج به کالاهای جایگزین و التهاب بازار، مصرفکننده بیشترین آسیب را ببیند.
فودپرس در این خصوص نوشت، یکی دیگر از موارد مطرح شده از سوی انجمن واردکنندگان برنج ایران سردرگمی واردکنندگان برنج درمورد رفع تعهد ارزی بارهای فروش رفته سال گذشته است. در حالی که این انجمن همچنان در انتظار اعلام قیمت تعیین شده برنج وارداتی از سوی دولت است تا بر اساس آن تکلیف رفع تعهد ارزی مشخص شود، بانک مرکزی تا پایان تیرماه، رسیدگی به تعهدات ارزی و مابه التفاوتها را به تعویق انداخته و در صورت عدم تعیین تکلیف به موقع این موضوع، از مردادماه مشکلات بازرگانان این حوزه پیچیدهتر خواهد شد.
منبع: ecoiran-67669