hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > سیاسی > مستندهای آقای پزشکیان با کمترین سانسور پخش شد

مستندهای آقای پزشکیان با کمترین سانسور پخش شد

مدیر شبکه مستند در بحث حذف و سانسور فیلم ها یادآور شد: ما خودمان هیچگاه حتی به یک فریم سیاه از فیلم ها دست نمی زنیم و از فیلم چیزی را حذف نمی‌کنیم و دست به آن نمی بریم.

امروز نشست خبری و رونمایی پوستر هشتمین جشنواره  تلویزیونی شبکه مستند سیما صبح روزگذشته  با حضور محسن زارع زاده ، مدیر شبکه مستند و دبیر این جشنواره ،‌ به همراه یاسر فریادرس  قائم مقام شبکه مستند  برگزار شد.

به گزارش اعتماد آنلاین ، در این نشست ،  مدیر شبکه مستند درپاسخ به پرسش  «اعتماد آنلاین» درباره تاکیدات رئیس جمهور منتخب بر برداشتن سانسور و بازکردن فضای مستندسازی بیان کرد: نکته اول اینکه باید تعریفی از سانسور داشته باشیم. در تمام رسانه‌های دنیا تحت این اصطلاح چنین گزینش‌هایی وجود دارد و هر رسانه‌ای متناسب با قواعدی که تعریف شده محتوا تولید می‌کند. به عنوان نمونه همین حالا در بی بی سی و اینترنشنال کارشناسی صحبت می‌کند صدای او را قطع می کنند چرا که با سیاست‌های آنها هم‌سو نیست. اما ما در شبکه مستند هم مستندهایی پخش کردیم که کمتر در شبکه‌های دیگر اجازه پخش داشتند. از نمونه‌های اخیر می‌توان به مستندی اشاره کرد که مربوط به آقای پزشکیان ـ رییس جمهور منتخب ـ بود و با کمترین دست بردن و حذف کردن پخش شد.

 

مدیر شبکه مستند در بحث حذف و سانسور یادآور شد: ما خودمان هیچگاه حتی به یک فریم سیاه از فیلم ها دست نمی زنیم و از فیلم چیزی را حذف نمی‌کنیم و دست به آن نمی بریم. اگر در بخشی نیاز به اصلاحیه‌ باشد حتما با سازندگان در میان می‌گذاریم و در صورت اجازه دادن اصلاحات انجام می‌شود.

یاسر فریاد رس قائم مقام شبکه مستند هم گفت: مستدسازان از همکاری با شبکه مستند راضی هستند چرا که کمترین اصلاحیه به کارشان وارد می شود.

زارع‌زاده در سخنانی درباره لزوم ساخت مستند از حوادث اخیر در دنیا (فلسطین) و همچنین حادثه دلخراش سقوط هلی‌کوپتر و انتخابات زودهنگام، بیان کرد: هر کدام از این موضوعات می‌تواند زمینه‌ی ساخت مستندهای بسیاری باشد؛ کما اینکه از چهار ماه گذشته به صورت ویژه به این اتفاقات پراهمیت پرداخته شده است.

همچنین به گزارش ایسنا ، او درباره ضرورت برگزاری جشنواره مستند گفت: دغدغه تلویزیون بر عدالت‌گستری بوده و شبکه مستند نیز وظیفه خود می‌داند به این بحث بپردازد و ما هم بر خود می‌بالیم که مسائل و مشکلات را انعکاس می‌دهیم.

 

مدیر شبکه مستند گفت: فیلمسازان و مستندسازان شهرستان همواره سهم ویژه‌ای داشته‌اند؛ به طوری که در دوره دوم تا هفتم از بین ۳۶ جایزه ۲۶ جایزه به بخش شهرستان و نقاط دور تعلق گرفت. در این دوره نیز ما گستردگی جغرافیایی زیادی از شمال تا جنوب و شرق تا غرب داریم و این نشان می‌دهد مستندسازان پشت درهای سازمان صداوسیما نمی‌مانند.

زارع‌زاده سپس گفت: مهترین نکته برگزاری جشنواره توجه به نظم در پخش و کنداکتور است. تنها جشنواره‌ای است که مخاطبان گام به گام برای قضاوت حضور دارند و این برای ما ارزش زیادی دارد. در دوره‌های قبل چند صد هزار پیامک در بحث موضوعات و داوری داشتیم که اتفاق خوبی است. همچنین بازخوردهایی هم که از فیلمسازان مستندها در جشنواره داشتیم، مثبت بوده است.

 

دبیر هشتمین جشنواره مستند تلویزیونی گفت: عدالت‌گستری هدف اصلی جشنواره بوده و هست. در دوره دوم جشنواره آمار نشان داده که از ۳۹۱۰ اثر رسیده به دبیرخانه، ۲۳۱۷ اثر مربوط به آثار مستندسازان شهرستانی است که این در راستای همان عدالت است.

او با اشاره به بخش‌های مختلف جشنواره گفت: امسال جشنواره بخش تازه‌ای را همراه دارد و آن بخش مربوط به فلسطین است و واکنش‌هایی که مستندسازان بین‌الملی داشتند به این بخش اضافه شد.

به گفته وی در فراخوان عنوان شده مهلت آثار تا ۲۵ مرداد هست و جریان داوری تا آبان ماه ادامه خواهد داشت و همچنین برگزاری اختتامیه به اواخر آذر ماه موکول شده اما محل برگزاری هنوز مشخص نشده است.

او افزود: تلاش کردیم امسال کیفیت جوایز افزایش پیدا کند به همین منظور مستندهایی که به بخش داوری راه پیدا می‌کنند علاوه بر جایزه نهایی مبلغی به عنوان ورودی به داوری به شرکت‌کنندگان تعلق می‌گیرد. همچنین در بخش‌های مخالف جوایز مردمی هم هم‌عرض با سایر جوایز است و امیدواریم مشارکت مردمی هم بیشتر باشد.

زارع‌زاده یادآور شد: دو بخش، متفاوت از سال‌های گذشته خواهد بود. یکی بخش ارائه طرح فیلم مستند است که در آن مستندسازان در حوزه علم و صنعت و تجارت طرح ارائه می‌دهند و با وجود اسپانسرها به تولید مستند می پردازند. همچنین در اختتامیه تلاش می‌کنیم کارگاه‌هایی راه اندازی کنیم. در این زمینه با مراکز گسترش سینمای مستند، مرکز اوج و ... همکاری می کنیم.

او درباره ویژندسازی و برندسازی در خروجی جشنواره بیان کرد: ذات جشنواره تلویزیونی مستند و تفاوت آن با جشنواره‌های دیگر این است که آن جشنواره‌ها در مقاطع کوتاه و دوره کوتاهی برگزار می‌شوند اما این پروسه در تلویزیون طولانی‌تر است و تداوم دارد. اما اینکه تعدادی مستند برگزیده می‌شوند ولی پخش نمی‌شوند، چون شامل حق پخش می‌شوند و به دلیل نبود توافق این اتفاق نمی‌افتد.

او «شهر زنده» را به عنوان نمونه مستندهایی یاد کرد که با اقبال داخلی و خارجی روبه‌رو بوده و جزو تولیدات فاخر محسوب می‌شود. در ارتباط با شهید رییسی هم پنج مستند با موضوع حواشی حادثه پخش شد و در حال حاضر نزدیک به پنج مستند تولید شده یا در حال تولید است. «در برابر تاریکی» هم مجموعه مستندی است که با مخاطبان زیادی ارتباط برقرار کرده و به تولید فصل سوم رسیده است.

وی درباره استفاده از عنوان بین‌المللی در کنار جشنواره مستند تلویزیونی نیز گفت: ما هنوز مدعی نیستیم که بین‌المللی باشیم؛ منتها به دلیل محدودیت‌ها امسال در زمان‌بندی خودمان نمی‌دیدیم که تبلیغات گسترده‌ای داشته باشیم اما بخش بین‌الملل داریم. فراخوان ما هم بین‌المللی است اما از نوع تلویزیونی و همکاری با یکسری شبکه‌ها از جمله چین و ... را در دستور کار داریم.

او درباره دلایل پخش نشدن برخی مستندهای مطرح جشنواره‌های دیگر از تلویزیون، این مساله را  مربوط به حق پخش و درخواست مبالغ هنگفت عنوان و بیان کرد: این‌مشکل از سوی تلویزیون نیست بلکه حق پخش تعریفی دارد که به دلیل درخواست مبالغ هنگفت این امکان برای پخش مستند آنها میسر نمی‌شود.

 

درپایان از پوستر هشتمین جشنواره مستند تلویزیونی رونمایی شد.

 

منبع: etemadonline-667170

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد