hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > سیاسی > چند و چون کابینه احتمالی مسعود پزشکیان

چند و چون کابینه احتمالی مسعود پزشکیان

درباره پست‌های کلیدی باید حتما نظر مقام معظم رهبری روی آن‌ها گرفته شود. درباره وزارت اطلاعات، وزارت دفاع یا وزارتخانه‌هایی که کارشان با کار امنیتی و نظامی سر و کار دارد، رایزنی با رهبری انجام خواهد شد و درباره این وزارتخانه‌ها هم بعید می‌دانم آقای پزشکیان چندان کار سختی را پیش رو داشته باشد. در خصوص سایر وزرا نیز قطعا در شرایط فعلی کشور، وزیر کشور، وزیر امور خارجه و وزرای اقتصادی و رئیس بانک مرکزی نیز باید با احتیاط و حساسیت بالایی انتخاب شوند تا هر چه سریعتر کشور را از بلاتکلیفی نجات دهند.

فرارو- گمانه زنی‌ها درباره کابینه دولت چهاردهم آغاز شده است. این گمانه زنی‌ها از احتمال دولت تمام اصلاح طلب تا دولتی ائتلافی و متشکل از نیرو‌های جبهه‌های مختلف سیاسی گسترده است، اما انتخاب وزرا از سوی رئیس جمهور، تنها یک سوی ماجراست و سوی دیگر ماجرا در مجلس قرار دارد. مجلس شورای اسلامی است که حضور وزاری انتخابی مسعود پزشکیان در کابینه وی را تایید یا رد خواهد کرد.

به گزارش فرارو، تا زمان تحلیف رئیس جمهور و انتخاب وزرا پرسش‌های بی شماری وجود دارد از جمله این که کابینه احتمالی مسعود پزشکیان چگونه باید باشد و کدام ارکان اهمیت بیشتری دارند؟ محمدصادق جوادی حصار، سخنگوی حزب اعتماد ملی و فعال سیاسی اصلاح طلب و حسین کنعانی مقدام فعال سیاسی اصولگرا به این پرسش‌های فرارو پاسخ داده اند:

محمدصادق جوادی حصار: عادلانه نیست که جریان‌های منتقد آقای پزشکیان در دولت نقش بگیرند

کابینه احتمالی مسعود پزشکیان باید چگونه باشد؟حسین کنعانی مقدم به فرارو گفت: «اولین کاری که آقای پزشکیان باید انجام دهد این است که نیرو‌هایی قوی و کارامد را استخدام کند که بتوانند با یکدیگر کار کنند و البته از ایشان به عنوان رئیس جمهور تبعیت کنند و دولت در سایه آقای روحانی نباشند. البته هیچ بایدی در کار نیست که آقای پزشکیان بخواهد در دولت خود از اصولگرا‌ها استفاده کند. طبیعتا ایشان به دنبال وزرایی خواهد بود که هم خط، همفکر و همکار خودش باشند. احتمالا ایشان وزرایی می‌خواهند که اهل تبعیت کردن باشند. اما اگر ایشان یک دولت کارامد و فراجناحی می‌خواهند، می‌توانند از نیرو‌های توانمندی که در جریان اصولگرایی کم تعداد هم نیستند استفاده کنند. با توجه به ترکیب مجلس، قاعدتا وزرایی که می‌توانند از مجلس هم رای اعتماد بگیرند بین اصولگرایان کم نداریم.»

وی افزود: «تا کنون شرایط به این شکل بوده که مجلس وزرایی را که دولت معرفی می‌کند در کمیسیون‌ها مورد بررسی قرار می‌دهد و از آن‌ها برنامه می‌خواهد. مجلس برای بررسی وضعیت وزرا از تعدادی از شاخصه‌هایی که نهادینه شده استفاده می‌کند و منطبق بر توصیه‌های مقام معظم رهبری در خصوص صلاحیت افراد تصمیم می‌گیرد و قرار نیست سخت گیری خارج از قاعده‌ای رخ دهد. به هر حال کار باید هر چه زودتر شروع شود و وزرای قبلی هم باید اختیار امور را هر چه سریعتر تحویل وزرای جدید بدهند. حتی ممکن است کارنامه‌های برخی از وزرایی که جدید معرفی می‌شوند، قبلا مورد بررسی قرار گرفته باشد؛ بنابراین تایید گرفتن وزرا از مجلس چندان کار سختی نیست.»

این فعال سیاسی اصولگرا تاکید کرد: «درباره پست‌های کلیدی که باید حتما نظر مقام معظم رهبری روی آن‌ها گرفته شود، شرایط متفاوت است. درباره وزارت اطلاعات، وزارت دفاع یا وزارتخانه‌هایی که کارشان با کار امنیتی و نظامی سر و کار دارد، رایزنی با رهبری انجام خواهد شد و درباره این وزارتخانه‌ها هم بعید می‌دانم آقای پزشکیان چندان کار سختی را پیش رو داشته باشد. در خصوص سایر وزرا نیز قطعا در شرایط فعلی کشور، وزیر کشور، وزیر امور خارجه و وزرای اقتصادی و رئیس بانک مرکزی نیز باید با احتیاط و حساسیت بالایی انتخاب شوند تا هر چه سریعتر کشور را از بلاتکلیفی نجات دهند. به این نکته هم تاکید دارم که بسیار خوشبینانه است که تصور کنیم آقای پزشکیان از نزدیکان آقای جلیلی یا اصولگرایان نزدیک به طیف ایشان شخصی را به کابینه خود دعوت کند یا بخواهد با این طیف ائتلاف کند. از روز اول دیدیم که آقای پزشکیان با آقایان ظریف، روحانی و جهانگیری و امثالهم نزدیک بودند و آن‌ها در ستاد آقای پزشکیان فعالیت زیادی داشتند؛ بنابراین حضور این افراد نشان می‌دهد که آقای پزشکیان یک دولت در سایه دارد که خواه ناخواه باید در چارچوب خواسته‌های آنان عمل کند.»

منبع: fararu-752459

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو