به گزارش شبکه شرق، اخبار و گزارشهایی مبنی بر انصراف «محمدباقر قالیباف» به نفع «سعید جلیلی» از انتخابات ریاست جمهوری، در برخی رسانهها و فضای مجازی منتشر شده است.
پس از انتشار اخبار و گزارشهایی مبنی بر انصراف «محمدباقر قالیباف» کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری به نفع «سعید جلیلی»، و کنارهگیری از انتخابات، «محمدباقر قالیباف» پیامی منتشر کرد؛ همچنین سخنگوی ستاد انتخاباتی قالیباف نیز در این خصوص توضیحاتی ارائه کرد.
در عین حال، همچنان اخبار و گزارشها مبنی بر کنارهگیری و انصراف «سعید جلیلی» و «محمدباقر قالیباف» به نفع یکدیگر، در جریان اصولگرایی همچنان در حال انتشار هستند.
توضیحات محمدباقر قالیباف درباره انصراف از انتخابات ریاست جمهوری
«محمدباقر قالیباف» کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری درباره انصراف از چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یا کنارهگیری به نفع «سعید جلیلی» از انتخابات توضیحاتی ارائه کرد.
«محمدباقر قالیباف» کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری، بار دیگر تاکید کرد که از انتخابات ریاستجمهوری کنارهگیری نمیکند.
قالیباف در واکنش به اخبار منتشرشده درباره کنارهگیری او از انتخابات گفت: «کنارهگیری من شایعه است؛ به عهدی که با مردم بستم، تا پایان ادامه خواهم داد.»
جلیلی کنار میرود یا قالیباف؟
«حمید رسایی» از حامیان «سعید جلیلی» کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری، در توییتی، انصراف سعید جلیلی از انتخابات ریاست جمهوری را رد کرده است؛ او تلویحا، «محمدباقر قالیباف» را برای انصراف به نفع جلیلی، تحت فشار افکار عمومی بدنه اجتماعی هواداران اصولگرایان قرار داده است.
«حمید رسایی» از حامیان «سعید جلیلی» در این خصوص، با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشته است:
«در اراده باقی ماندن جلیلی هیچ تغییری ایجاده نشده/ تمام.
نتیجه جلسه مشهد هم انشاءالله تصمیم بهنگام آقای قالیباف خواهد بود که خودش اعلام می کند خصوصا که علاوه بر ایسپا در نظرسنجی امشب صداوسیما با جامعه آماری ۵ هزار نفر پزشکیان ۲۶، جلیلی ۲۵، قالیباف ۱۷ مشارکت ۴۸. با انصراف قالیباف کار در دور اول تمام است».
انتخابات مجلس دوازدهم نیز مشارکتی ۴۰درصدی داشت و اگر آرای میانهروها، پراکنده و باطله را کسر کنیم، نتیجه عددی کمتر از همان ۳۸درصد میشود.»
اجماع سعید جلیلی و محمدباقر قالیباف در مشهد نتیجه نداد
«نصرالله پژمانفر» نماینده مشهد نیز درباره کنارهگیری و انصراف «سعید جلیلی» و «محمدباقر قالیباف» به نفع یکدیگر از انتخابات ریاست جمهوری پیامی منتشر کرد.
«نصرالله پژمانفر» نماینده مشهد نیز در خصوص کنارهگیری و انصراف «سعید جلیلی» و «محمدباقر قالیباف» به نفع یکدیگر، در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت:
«انصراف دکتر سعید جلیلی را در اجتماع مشهد مقدس تکذیب میکنم. قرار ما این بود، کسی که در نظرسنجیها اقبال کمتری دارد، به نفع دیگری کنار برود...
ما بر عهد خود هستیم...
شما هم بر عهد خود باشید...»
همچنین مرتضی محمودی نماینده تهران نوشت: «بنده با اطلاع عرض میکنم کلیه حواشی و شایعات مطرحشده پیرامون انصراف دکتر سعید جلیلی کذب محض و حاصل اتاق فکر جریاناتی است که نتوانستهاند برای کاندیدای مورد نظرشان مقبولیت کسب کنند.»
چه کسانی از محمدباقر قالیباف حمایت کردند؟
در روزهای ابتدایی، افراد و تشکلها و احزاب بسیاری از محمدباقر قالیباف دعوت کردند تا در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری ثبتنام کند.
در این راستا، ۱۴ تن از فرزندان شهدا از قالیباف دعوت کردند تا در انتخابات ثبتنام کند. در این بین نام فرزندان شهدایی نظیر بروجردی، همت، فخری زاده، شیرودی، کشوری و... دیده میشود و همچنین فعالان دانشجویی و احزاب سیاسی نیز در دعوت از رئیس مجلس به عرصه انتخابات مشارکت کردند.
مجموع آرای اصولگرایان جبهه انقلاب در انتخابات ۱۳۹۲، حدود ۱۶میلیون و ۴۰۰هزار رای بود که با اجماع روی رئیسی در انتخابات۱۳۹۶ به حدود ۱۶میلیون کاهش پیدا کرد. رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰ با ۱۸میلیون رای پیروز شد؛ درحالیکه در انتخابات پیشین با ۱۶میلیون رای شکست خورد و فاصلهاش با نامزد پیروز، حدود ۸میلیون رای بود.
در ۱۴۰۰ فاصله سیدابراهیم رئیسی با آرای باطله و سفید که در رتبه دوم بود، حدود ۱۲میلیون بود. بنابراین، پایگاه رای «تکلیفمحور» حدود و اندازهاش مشخص است و آن پایگاه رای خارجشده از انتخابات، پایگاه اصلاحطلبان و آرای خاکستری است. مجموع آرای اصلاحطلبان، قشر خاکستری و آرای مردد همیشه تاثیرگذار است و چون اکثریت با این آراست، برای تندروها نگرانی ایجاد میکند.
برخلاف ادوار پیشین، اینبار تلاشی بر ایجاد شور انتخاباتی و بالا بردن مشارکت از سوی جناح حاکم نمیبینیم. به جای این تلاش، ترس را میشود از درون گفتهها و نوشتههایشان استخراج کرد که ممکن است در ۱۴۰۳ بازی به هم بخورد و کشور به ریل عقلانیت برگردد.
آنها بهتر میدانند که سقف آرای متعلق به جناح تندرو عیان شده و «اگر» جامعه مدنی ایران بیدار شود، نتیجه عوض خواهد شد. هرچند که اگر این طیف شکست سنگینی بخورند، از فردای انتخابات سنگاندازیها برای اصلاح امور را آغاز خواهند کرد. آنها اقلیتی بسیار قدرتمند هستند.
منبع: sharghdaily-935374