به گزارش شبکه شرق، نتایج چند نظرسنجی انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳، توسط ایسپا و چند مرکز افکارسنجی معتبر، همزمان با نزدیک شدن به روز برگزاری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، در حال آمادهسازی و انتشار است؛ بر این اساس، «ایسپا» نتایج آخرین نظرسنجی انتخاباتی چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را منتشر کرد.
فردا چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳، برگزار خواهد شد؛ نتایج آخرین نظرسنجی انتخابات ریاست جمهوری «ایسپا»، و نظرسنجی انتخابات ریاست جمهوری صداوسیما و چند مرکز افکارسنجی معتبر دیگر منتشر شد.
نتایج آخرین نظرسنجیهای انتخابات ریاست جمهوری، حاکی از رشد خیرهکننده آرای «مسعود پزشکیان» و افزایش تمایل شهروندان برای رای به «مسعود پزشکیان» در انتخابات ریاست جمهوری است.
نفر اول آخرین نظرسنجی انتخابات ریاست جمهوری «ایسپا» کیست؟
همزمان با نزدیک شدن به ایام انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، نظرسنجیهای رسمی نیز در حال آمادهسازی است و ایسپا آخرین نظرسنجی خود را منتشر کرد.
یافتههای موج جدید نظرسنجی انتخاباتی ایسپا، که در روز ۶ تیرماه به روش حضوری و با اندازه نمونه ۳۵۸۹ نفر در سراسر کشور (شهر و روستا) اجرا شده به شرح ذیل است:
برآورد ایسپا از میزان مشارکت تا این لحظه، ۵۱ درصد با خطای ۲ درصد است.
نتایج نظرسنجی انتخابات ریاست جمهوری موسسه افکارسنجی «ملت» مرکز پژوهشهای مجلس
موسسه افکارسنجی «ملت» مرکز پژوهشهای مجلس نظرسنجی خود درخصوص مشارکت در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را منتشر کرد.
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، مؤسسه افکارسنجی ملت وابسته به مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در راستای سنجش میزان مشارکت مردم در چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، چهار موج پیمایش تلفنی از جامعه آماری همه افراد ۱۸ سال و بیشتر در کل کشور انجام داده است. برای جمعآوری دادهها از شیوه نمونهگیری تصادفی ساده متناسب با جمعیت استفاده شده؛ بهنحویکه جمعیت کل کشور پوشش داده شده است. موج چهارم در بازه زمانی ۲ تا ۴ تیرماه ۱۴۰۳ با حجم نمونه ۱۱۰۰ نفر (با حداکثر خطای ۳ درصد و اطمینان ۹۵ درصد) اجرا شده است.
*مشخصات جمعیتشناختی پاسخگویان
در این پیمایش، ۵۰/۳ درصد از پاسخگویان، مرد و ۴۹/۷ درصد، زن هستند؛ بهطوریکه ۴۰/۱ درصد در بازه سنی ۱۸ تا ۳۵ سال (جوان)، ۴۶/۱ درصد در بازه سنی ۳۶ تا ۶۰ سال (میانسال) و ۱۳/۸ درصد در بازه سنی بیش از ۶۰ سال (سالمند) قرار دارند. همچنین، ۴۰/۳ درصد از پاسخگویان ساکن مراکز استانها، ۳۶/۹ درصد ساکن شهرهای تابعه و ۲۲/۸ درصد ساکن روستاهای کشور هستند.
*میزان مشارکت در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری (موج چهارم)
بهمنظور سنجش تصمیم مردم برای شرکت در چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری از پاسخگویان سوال شده است «در انتخابات ریاستجمهوری هفته آینده، برخی از مردم شرکت میکنند و برخی شرکت نمیکنند؛ شما چطور؟». در موج چهارم این پیمایش، ۴۵/۷ درصد از مردم گفتهاند قطعاً در این انتخابات شرکت خواهند کرد؛ ۳۱/۶ درصد در این خصوص مردد بوده و ۲۲/۶ درصد ابراز کردهاند که قطعاً در انتخابات پیشرو شرکت نخواهند کرد. انتظار میرود با نزدیکشدن به روز برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، میزان مشارکت مردم افزایش پیدا کند.
*میزان رای کاندیداها در میان افرادی که قطعاً یا احتمالاً در انتخابات شرکت میکنند
در میان افرادی که قطعاً یا احتمالاً در انتخابات پیشرو شرکت خواهند کرد، در پاسخ به سوال «از بین کاندیداهای انتخابات، شما به کدامیک رأی خواهید داد؟» در موج چهارم، «مسعود پزشکیان» با داشتن ۲۳/۵ درصد از آرا پیشتاز است. پس از ایشان، بهترتیب، انتخاب ۱۶/۹ درصد «محمدباقر قالیباف» و انتخاب ۱۶/۳ درصد «سعید جلیلی» است.
علاوهبراین، ۳/۲ درصد از این پاسخگویان «سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی»، ۱/۲ درصد «علیرضا زاکانی» و ۰/۵ درصد «مصطفی پورمحمدی» را بهعنوان کاندیدایمنتخب خود اعلام کردهاند.
همچنین، ۲۸/۵ درصد از این پاسخگویان مردد بوده و هنوز کاندیدای موردنظرشان را انتخاب نکردهاند و ۳ درصد گفتهاند که در این انتخابات، رأی سفید یا باطله میدهند. لازم به ذکر است که، دو گزینه آخر برای فرد پاسخگو خوانده نشده است.
*میزان رای کاندیداها میان افراد مردد برای شرکت در انتخابات
در موج چهارم، «مسعود پزشکیان» با ۳۰/۴ درصد از آرا، در صدر انتخابِ کسانی که برای شرکت در انتخابات پیشرو تردید دارند، قرار گرفته است.
در رتبه بعدی، بهترتیب «محمدباقر قالیباف» توسط ۱۲/۱ درصد و «سعید جلیلی» توسط ۸/۶ درصد از این افراد انتخاب شده است.
علاوهبراین، ۳/۲ درصد از این پاسخگویان «سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی»، ۲/۴ درصد «علیرضا زاکانی» و ۰/۱ درصد «مصطفی پورمحمدی» را بهعنوان کاندیدای منتخب خود اعلام کردهاند. همچنین، ۲۶ درصد از این پاسخگویان مردد بوده و هنوز کاندیدای موردنظرشان را انتخاب نکردهاند و ۱۱/۵ درصد گفتهاند که در این انتخابات، رأی سفید یا باطله خواهند داد. لازم به ذکر است که دو گزینه آخر، برای فرد پاسخگو خوانده نشده است.
*کاندیدای انتخاباتی جایگزین درصورت انصراف انتخاب اول
***در صورت انصراف مسعود پزشکیان
از میان پاسخگویانی که قطعاً یا احتمالاً در انتخابات پیشرو شرکت خواهند کرد، درصورت انصراف «مسعود پزشکیان»، ۲۸/۳ درصد از آراء ایشان به سبد رأی «محمدباقر قالیباف»، ۱۹/۳ درصد از آن به سبد رأی «سعید جلیلی»، ۶/۹ درصد «سیدامیر حسین قاضیزاده هاشمی»، ۶/۹ درصد «مصطفی پورمحمدی» و ۲/۱ درصد به سبد رأی «علیرضا زاکانی» منتقل خواهد شد. مابقی پاسخگویان گفتهاند «اصلا شرکت نمیکنند» یا «هنوز تصمیمگیری نکردهاند» یا «رای سفید یا باطله» میدهند. البته سه گزینه آخر برای پاسخگویان خوانده نشدهاند.
***در صورت انصراف محمدباقر قالیباف
از میان پاسخگویانی که قطعاً یا احتمالاً در انتخابات پیشرو شرکت خواهند کرد، درصورت انصراف «محمدباقر قالیباف»، ۲۷/۱ درصد از آرای ایشان به سبد رأی «سعید جلیلی»، ۲۱/۵ درصد به سبد رأی «مسعود پزشکیان»، ۱۲/۱ درصد «سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی»، ۸/۴ درصد «علیرضا زاکانی» و ۳/۷ درصد به «مصطفی پورمحمدی» منتقل خواهد شد. مابقی پاسخگویان گفتهاند «اصلا شرکت نمیکنند» یا «هنوز تصمیمگیری نکردهاند» یا «رای سفید یا باطله» میدهند. البته سه گزینه آخر برای پاسخگویان خوانده نشدهاند.
***در صورت انصراف سعید جلیلی
از میان پاسخگویانی که قطعاً یا احتمالاً در انتخابات پیشرو شرکت خواهند کرد، اگر «سعید جلیلی» انصراف دهد، ۵۱ درصد از آراء ایشان به سبد رأی «محمدباقر قالیباف»، ۱۳ درصد به سبد رأی «علیرضا زاکانی»، ۱۲ درصد به سبد رأی «سیدامیرحسین قاصیزاده هاشمی» و ۸ درصد به «مسعود پزشکیان» منتقل خواهد شد. مابقی پاسخگویان گفتهاند «اصلا شرکت نمیکنند» یا «هنوز تصمیمگیری نکردهاند» یا «رای سفید یا باطله» میدهند. البته سه گزینه آخر برای پاسخگویان خوانده نشدهاند.
*کاندیدای منتخب درصورت رفتن انتخابات به دور دوم
از پاسخگویانی که قطعاً یا احتمالاً در چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری مشارکت خواهند کرد، پرسیده شده است «در صورتی که انتخابات به دور دوم کشیده شود، شما از بین این نامزدها به کدام رأی میدهید؟».
در صورت رقابت میان «محمدباقر قالیباف و سعید جلیلی»، ۴۴/۹ درصد گفتهاند به «محمدباقر قالیباف» و ۴۰/۳ درصد به «سعید جلیلی» رای خواهند داد. مابقی پاسخگویان گفتهاند «اصلا شرکت نمیکنند» یا «هنوز تصمیمگیری نکردهاند» یا «رای سفید یا باطله» میدهند. البته سه گزینه آخر برای پاسخگویان خوانده نشدهاند.
درصورتی که انتخابات میان «مسعود پزشکیان و سعید جلیلی» به دور دوم برود، ۴۹ درصد به «مسعود پزشکیان» و ۴۴/۱ درصد به «سعید جلیلی» رأی خواهند داد. مابقی پاسخگویان گفتهاند «اصلا شرکت نمیکنند»، یا «هنوز تصمیمگیری نکردهاند» یا «رای سفید یا باطله» میدهند. البته سه گزینه آخر برای پاسخگویان خوانده نشدهاند.
در صورت رقابت بین «محمدباقر قالیباف و مسعود پزشکیان»، ۴۷ درصد به «محمدباقر قالیباف» و ۴۴/۸ درصد به «مسعود پزشکیان» رای خواهند داد. مابقی پاسخگویان گفتهاند «اصلا شرکت نمیکنند»، یا «هنوز تصمیمگیری نکردهاند» یا «رای سفید یا باطله» میدهند. البته سه گزینه آخر برای پاسخگویان خوانده نشدهاند.
«مسعود پزشکیان» پیشتاز در چند نظرسنجی انتخابات ریاست جمهوری
نتایج آخرین نظرسنجیهای انتخابات ریاست جمهوری، حاکی از رشد خیرهکننده آرای «مسعود پزشکیان» و افزایش تمایل شهروندان برای رای به «مسعود پزشکیان» در انتخابات ریاست جمهوری است.
نظرسنجی انتخابات ریاست جمهوری توسط مراکز افکارسنجی رسمی و معتبر در حال انجام است و نتایج این نظرسنجیهای رسمی، همزمان با نزدیک شدن به ایام انتخابات ریاست جمهوری در حال انتشار هستند. همزمان با نزدیک شدن به ایام انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، نظرسنجیهای رسمی نیز در حال انتشار است.
نظرسنجی انتخابات ریاست جمهوری مرکز افکارسنجی نزدیک به صداوسیما چه میگوید؟
انتشار نتایج یک نظرسنجی در شبکه «پرس تیوی» با فرض صحت نشان میدهد شرایط برای جریان اصولگرا، در وضعیت حساسی قرار دارد و در صورت عدم انصراف کاندیداهای اصولگرا، ممکن است «مسعود پزشکیان» گزینه اصلاحطلب به پاستور راه یابد.
نتایج این نظرسنجی در صداوسیما که همه نظرسنجیهای دیگر منتسب به خود را تکذیب میکند، در نوع خود شائبهبرانگیز است، چون اساسا تنها نظرسنجیای که سعید جلیلی در صدر قرار دارد، همین نظرسنجی منتسب به صداوسیماست که برادر او، پسرخاله و برخی از همفکران او در ردههای بالای مدیریتی آن قرار دارند. با این حال، در همین نظرسنجی تفاضل رای سعید جلیلی بر محمدباقر قالیباف میان کسانی که حتما یا احتمالا رای می دهند کمتر از یک درصد است و این در حالی است که مطابق این نظرسنجی تفاضل رای جلیلی بر قالیباف از میان کسانی که حتما رای میدهند، سه درصد است.
بر اساس یک نظرسنجی دیگر نزدیک به سعید جلیلی نیز، تفاضل رای جلیلی بر قالیباف 15 درصد به شمار میرفت که این عدد هم اکنون کاهش چشمگیر نشان میدهد.
بر این اساس، نتایج نظرسنجی نشان میدهد رای جلیلی حتی در مراکز نزدیک به او نیز افول داشته است و آرای پزشکیان و قالیباف رشد داشتهاند.
به این ترتیب، به نظر میرسد اگر در جریان اصولگرا شاهد انصراف نامزدها باشیم، احتمالا در مرحله نخست شاهد پیروزی کاندیدای این جریان خواهیم بود اما اگر به مرحله دوم برود، هیچ بعید نیست در دو قطبی که شکل خواهد گرفت نامزد اصلاح طلبان به پیروزی دست یابد که البته مناظره دیشب کاندیداها و اصرار پزشکیان برای باقی ماندن همه کاندیداهای اصولگرا در عرصه انتخابات و اعتراف گرفتن او از زاکانی که تا /تآخر می مونی دیگه؟/ن نیز شاهدی بر این مدعاست که پزشکیان باقی ماندن همه کاندیداهای اصولگرا در عرصه را برای خود شانسی بزرگ قلمداد می کند.
از طرفی، اگر پزشکیان و حامیانش از بین کاندیداهای اصولگرا، به انصراف یک نفر تمایل داشته باشند، او کسی نیست جز قالیباف؛ چون از طرفی پزشکیان و کمپینش به خوبی میتوانند در دوقطبی «جلیلی-پزشکیان» با جلیلیهراسی خود را ناجی مردم نشان دهند؛ از طرف دیگر، بررسی سبد رای دو کاندیدای اصولگرا که در نظرسنجیها بالاتر هستند نیز این گزاره را تقویت میکند که بخش عمده سبد رای قالیباف در صورت انصراف احتمالی او، به سمت پزشکیان سرازیر میشود؛ در حالی که حامیان جلیلی، احتمالا خط قرمزشان، رای به پزشکیان خواهد بود.
رشد خیرهکننده آرای مسعود پزشکیان در نظرسنجی انتخابات ریاست جمهوری
«علی ربیعی» در خصوص نتایج آخرین نظرسنجی انتخابات ریاست جمهوری گفت: «رقیب «مسعود پزشکیان»، این چهار نفر نیستند! رقیب پزشکیان، ناامیدی از نتایج مشارکت است که آنهم برآمده از کارشکنیها در گذشته و در مقابله با رای مردم و همچنین عملکرد جریان یکدستشده سالهای اخیر است.»
علی ربیعی، سخنگوی دولت حسن روحانی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:
«آخرین نظرسنجیها حاکی از رشد خیرهکننده تمایل رای به پزشکیان است. رقیب پزشکیان، این چهار نفر نیستند! رقیب پزشکیان، ناامیدی از نتایج مشارکت است.
رقیب پزشکیان، این چهار نفر نیستند! رقیب پزشکیان، ناامیدی از نتایج مشارکت است که آن هم برآمده از کارشکنیها در گذشته و در مقابله با رای مردم و همچنین عملکرد جریان یکدستشده سالهای اخیر است.
مردم؛ با مشارکت شما، امید برای زندگی و برای احیای ایران ایجاد خواهد شد.
هر فرد، یک رسانه برای امیدبخشی و تشویق به مشارکت.
انتخابات در سلامت کامل برگزار خواهد شد.»
منبع: sharghdaily-935361