به گزارش اکوایران، شاخص فلاکت یکی از معیارهایی است که نشان میدهد میزان رفاه اجتماعی برای مردم چگونه بوده است. این شاخص از تجمیع نرخ بیکاری و نرخ تورم سالانه بدست میآید. به همین دلیل افزایش در شاخص فلاکت میتواند نشاندهنده میزان بیکاری یا تورم یا هردوی آنها در کشور باشد. لذا افزایش این شاخص میتواند میزان شرایط نامطلوب اقتصادی برای آحاد جامعه را نشان دهد.
این شاخص علاوه بر اینکه به صورت کشوری قابل محاسبه است میتوان آن را به صورت استانی نیز بدست آورد. به همین منظور بررسی آمارهای شاخص فلاکت در استانهای کشور نشان میدهد از سال ۹۱ تا سال ۱۴۰۲، شش استان رکورددار بیشترین شاخص فلاکت در کشور بودهاند. اما بیشترین تعداد ثبت رکورد شاخص فلاکت مربوط به استان «لرستان» بوده است. به بیان دیگر میتوان گفت استان لرستان در ۱۲ سال گذشته بیش از تمامی استانهای کشور رکورددار شاخص فلاکت بوده است.
لرستان در صدر شاخص فلاکت کشور
بررسیهای آماری حاکی از آن است که در ۱۲ سال گذشته یعنی از سال ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۲، شش استان بیشترین دفعات ثبت رکورد شاخص فلاکت در کشور را داشتهاند. در میان این شش استان، استان «لرستان» در صدر قرار گرفته است. به طوریکه در ۱۲ سال گذشته به مدت ۴ بار بیشترین شاخص فلاکت کشور را به خود اختصاص داده است. آخرین باری که این استان در صدر این شاخص قرار داشته مربوط به سال ۱۴۰۱ بوده است.
در ادامه استان «کرمانشاه» قرار گرفته که سه مرتبه بیشترین سطح این شاخص را تجربه کرده است. پس از آن استان «چهارمحال و بختیاری» قرار دارد که برای دو بار رکورددار شاخص فلاکت در کشور بوده است.
در انتها سه استان «کهگیلویه و بویراحمد»، «هرمزگان» و «یزد» قرار گرفته که هر کدام یک مرتبه بیشترین سطح شاخص فلاکت را در کشور تجربه کردهاند. آخرین آمار شاخص فلاکت نیز مربوط به استان یزد بوده که در سال ۱۴۰۲ بیشترین سطح شاخص فلاکت را در میان استانهای کشور داشته است.
منبع: ecoiran-65763