hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > (تصاویر) ماجرای کشف لوح ۲۴۰۰ ساله مربوط به یک تمدن گمشده اسپانیایی

(تصاویر) ماجرای کشف لوح ۲۴۰۰ ساله مربوط به یک تمدن گمشده اسپانیایی

این لوح که یک تخته سنگ ۲۰ سانتیمتری است، نه تنها شامل یک توالی‌ از حروف الفباست بلکه قابی شامل تصاویری از جنگجویان، اشکال هندسی و چهره‌ها را به تصویر می‌کشد.

باستان‌شناسان یک لوح ۲۴۰۰ ساله در اسپانیا کشف کرده‌اند که الفبایی متشکل از ۲۱ علامت را نشان می‌دهد. گمان می‌رود این لوح باستانی مربوط به ۴۰۰ سال قبل از سنگ روزتا، سنگ‌نبشته‌ای از دوران مصر باستان مربوط به سال ۱۹۶ قبل از میلاد، باشد.

شورای ملی تحقیقات اسپانیا (CSIC) این تخته سنگ مهم را در سایت باستان‌شناسی Casas del Turuñuelo در استان باداخس یافت، که گمان می‌رود پناهگاه یا معبدی برای یک جامعه مرموز بومیان اسپانیایی معروف به تارتسوس (Tartessos) بوده است.

92_11zon (7)

این لوح که یک تخته سنگ ۲۰ سانتیمتری است، نه تنها شامل یک توالی‌ از حروف الفباست بلکه قابی شامل تصاویری از جنگجویان، اشکال هندسی و چهره‌ها را به تصویر می‌کشد.

قدمت این حکاکی‌ها به بین سال‌های ۶۰۰ تا ۴۰۰ قبل از میلاد مسیح باز می‌گردد. محققان بر این باورند که این تخته‌ سنگ وسیله‌ای تمرینی برای صنعتگران قبل از نهایی کردن کارشان بر روی مواد گرانبهاتر بوده است.

93_11zon (7)

تمدن باستانی تارتسوس که اغلب با شهر افسانه‌‌ای الدورادو مقایسه و گهگاه با آتلانتیس مرتبط می‌شود حدود ۳۰۰۰ سال پیش در حاشیه جنوبی شبه جزیره ایبری قرار داشت و از قرن نهم تا ششم قبل از میلاد شکوفا شد. این جامعه ثروتمند ترکیبی از مردم بومی و استعمارگران یونانی و فنیقی بود که البته ماهیت دقیق آنها هنوز ناشناخته است.

94_11zon (7)

95_11zon (6)

به دلیل آثار فرهنگی کمی که از آن باقی مانده، یک تمدن گمشده در نظر گرفته می‌شود. گمانه زنی‌ها حاکی از آن است که این تمدن درنتیجه بلایای طبیعی مانند زلزله یا سونامی از بین رفته است.

حفاری در این سایت باستان‌شناسی حداقل شش سال است که ادامه دارد و کشف این تخته سنگ نقطه عطفی در شناخت این شهر باستانی است.

96_11zon (3)

زبان‌های نوشتاری بومیان اسپانیایی به دو سبک دسته‌بندی می‌شوند: یکی در شمال شرقی اسپانیا و دیگری در جنوب. لوح تازه کشف شده می‌تواند بینش قابل توجهی در مورد گویش جنوبی این تمدن باستانی ارائه دهد.

این الفبا ۲۷ علامت دارد و کامل‌ترین الفبایی است که تا به امروز می‌شناسیم. با این حال وضعیت شکسته لوح تازه کشف شده برخی از علایم و حروف را پنهان کرده و باستان‌شناسان این فرضیه را مطرح می‌کنند که لوح اصلی حاوی حدود ۳۲ کاراکتر است.

97_11zon (5)

تیم CSIC قصد دارد به کار خود بر روی تخته سنگ و حفاری های بیشتر در این سایت باستان‌شناسی در شهر گوارنیا، در حدود ۲۰۰ مایلی جنوب غربی مادرید ادامه دهد.

این کشف پیامدهای قابل توجهی برای درک زبان‌های باستانی و تاریخ تمدن بشری دارد و شناسایی بالقوه یک الفبای جدید می‌تواند تنوع فرهنگی و زبانی اسپانیا باستان را روشن کند.

منبع: روزیاتو

منبع: faradeed-193345

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو