hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اقتصادی > وعده‌های اقتصادی قاضی‌زاده هاشمی و مشاورانش چه بود؟/ ویدئو

وعده‌های اقتصادی قاضی‌زاده هاشمی و مشاورانش چه بود؟/ ویدئو

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی گفت: «مهار تورم، ایجاد اشتغال و ریشه‌کنی فقر مطلق، سه اولویت اقتصادی دولت آینده بنده خواهد بود.»

به گزارش شبکه شرق، کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: «آنچه در خانواده‌ها و مردم، بر ما گذشته، این است که ذره‌ذره قدرت خرید خانواده‌ها کاهش یافته و حقوق کارمندان و کارگران به وسط ماه هم نمی‌رسد.»

«امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی» کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه تلویزیونی «میزگرد اقتصادی» صداوسیما حضور یافت؛ در این نشست، «فرشاد حیدری» و «ایمان زنگنه» به عنوان مشاوران اقتصادی، «امیرحسین قاضی‌زاده» را همراهی کردند.

«امیرحسین قاضی‌زاده» گفت: «سیاستگذاران ما با عواملی همچون دادن یارانه، قیمتگذاری سنتی، ارز تریجیحی و...، سعی در کنترل بازار دارند. متاسفانه یارانه‌ها، جوابگوی خرج مردم نبود. از سوی دیگر، ارز ترجیجی نیز منجر به فساد در کشور شد. یارانه انرژی نیز باعث افزایش شدت انرژی، هدررفت بالا و قاچاق انرژی در کشور شد. اقدامات دولت‌ها برای مقابله با ناترازی انرژی فقط سطحی از جبران انرژی را انجام داد و انگیزه بخش خصوصی را برای سرمایه گذاری در آن کاهش داد. مهار تورم، ایجاد اشتغال و ریشه‌کنی فقر مطلق، سه اولویت اقتصادی دولت آینده بنده خواهد بود.»

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در ابتدای این نشست گفت: «آنچه در خانواده‌ها و مردم بر ما گذشته، این است که ذره‌ذره قدرت خرید خانواده‌ها کاهش یافته و حقوق کارمندان و کارگران به وسط ماه هم نمی‌رسد. افزایش قیمت‌ها را به دلیل تورم داشته و جاماندگی حقوق و دستمزد نیروی کار را شاهد بوده‌ایم.»

قاضی‌زاده هاشمی تاکید کرد: «متاسفانه در دهه ۹۰، رشد اقتصادی ما منفی یا نزدیک به صفر بوده است. این رشد اقتصادی به دلیل نرخ پایین سرمایه‌گذاری اتفاق افتاده است. بخش خصوصی با موانع زیادی روبرو بوده است و انگیزه لازم برای سرمایه‌گذاری را نداشته است.»

او افزود: «سیاستمداران ما برای حل این موضوع راهکارهای مختلفی را انجام می‌دادند که اولین آن پرداخت یارانه بوده است یا اختصاص ارز ترجیحی بوده است. با سبد کالا حمایت می‌کردند، قیمت‌ها را ثابت نگه می‌داشتند و یا قیمت گذاری دولتی داشتیم.»

قاضی‌زاده  هاشمی ادامه داد: «ما باید یک بازار رسمی ارز راه بیندازیم که قیمت رسمی ارز در آن کشف شود و ذره‌ذره ارز ترجیحی را حذف کنیم. در این زمینه، ما سه هدف اقتصادی مهار پایدار تورم، ایجاد رشد اقتصادی و رفع فقر مطلق داریم. اختصاص ارز ترجیحی یک اقتصاد رانتی ایجاد کرده؛ به علت نشتی بالایی که در طول زنجیره داشته کاملاً به هدف اصابت نمی کرده و قاچاق معکوس در اقلامی چون دارو و گندم ایجاد می‌کرد.»

قاضی‌زاده  هاشمی تاکید کرد: «در ۱۵ سال، یارانه دارو یک میلیارد دلار بود اما الان به ۴ میلیارد دلار نزدیک شده در حالی که جمعیت ما معادل این رقم افزایش نداشته است.»

کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: «یکی از عوامل افزایش شدید نیاز ارزی کشور، نهاده‌های کشاورزی بوده با اینکه سالانه سعی می‌کنیم در بودجه‌های سنواتی کنترل کنیم اما عملکرد ما همیشه در نهاده‌های کشاورزی و کالاهای اساسی بیش از پیش بینی تخصیص ارز بوده که مشکلات کسری بودجه برای دولت درست می‌کند.»

او افزود: «یارانه انرژی از یک سو به افزایش شدت مصرف انرژی منجر شده از سوی دیگر هدررفت و قاچاق انرژی اتفاق می‌افتد باعث به صرفه نبودن سرمایه گذاری در بخش انرژی شده و همچنین شرکت ملی نفت نتواند بدهی خود به صندوق توسعه ملی را به طور کامل تسویه کند. سرمایه‌گذاری‌ها در انرژی تجدید پذیر به دلیل قیمت‌گذاری‌های دولتی اتفاق نمی‌افتد.»

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: «قانون هدفمندی یارانه‌ها به طور کامل اجرا نشد و باید کامل اجرا شود؛ برای پوشش هزینه‌های آن، پاداش صرفه‌جویی مصرف انرژی را تحت عنوان اعطای انرژی برای خانواده‌ها ایجاد می‌کنیم. برای رفع ناترازی بانک‌ها باید از مداخلات اشخاص غیرمسئول در بانک‌ها جلوگیری کنیم؛ باید جلوی اعطای تسهیلات به ذی نفع واحد گرفته شود.»

قاضی‌زاده هاشمی عنوان کرد: «بانک‌ها باید طبقه بندی شود بانک توسعه‌ای نداریم که باید با پشتیبانی و منابع دولت ایجاد کنیم. اقتدار بانک مرکزی ایجاد می‌شود و دیون دولت حتماً باید به بانک‌ها پرداخت شود؛ باید انضباط بخشی در منابع بودجه ایجاد شود. پایه مالیاتی با ایجاد PIT رشد باید داده شود؛ تعهدات و بدهی‌های دولت باید قاعده‌مند شود؛ هیچ بدهی‌ای برای دولت نمی‌پذیریم جز در قالب اوراق؛ تحقق بودجه‌ریزی عملکردی هم در برنامه ماست در بنیاد شهید این کار را انجام داده‌ایم.»

کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: «راهکار ما برای اصلاح امور خود مردم هستند و محوریت این موضوع با خانواده‌هاست. بر اساس قانون هفتم توسعه ما موظف هستیم تورم را تک‌رقمی کنیم و میانگین به رشد اقتصادی ۸ درصد برسیم. ما باید بازار ارز را به رسمیت بشناسیم تا بتوانیم ذره‌ذره ارز ترجیحی را حذف کنیم و به ارز تک‌نرخی دست پیدا کنیم. قانون هدفمندی یارانه‌ها را به صورت کامل اجرا کنیم و برای کاهش مصرف انرژی پاداش صرفه‌جویی انرژی را در قالب کارت اعتباری انرژی برای خانواده‌ها پیش‌بینی کنیم.»

قاضی‌زاده هاشمی عنوان کرد: «برای توسعه کشور باید بانک تخصصی ایجاد کنیم که امروز این بانک را نداریم همچنین باید جلوی اعطای تسهیلات زیاد به یک ذینفع واحد را سد کنیم.»

او افزود: «با انضباط‌بخشی به نظام بودجه و همچنین نظام مالیاتی می‌بایست این حوزه را مدیریت کنیم و از طرفی باید تعهدات و بدهی‌های دولت را مدیریت کرده و کاهش دهیم.»

کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: «بازارهای اقتصادی باید شفاف باشد نه اینکه عده‌ای خاص از رانت برخوردار باشند. ناترازی انرژی، پاشنه آشیل دولت است؛ ناترازی بانک، بودجه و انرژی باید به صورت فوری رفع شود.»

قاضی‌زاده هاشمی تاکید کرد: «باید از ظرفیت‌های سیاست خارجی با همسایگان بهره ببریم؛ بازار ۸۰ میلیونی باید به بازار ۷۰۰ میلیونی تبدیل شود. شاه کلید راهکارهای اقتصادی ما مردم هستند؛ باید اعتماد عموم مردم، بازرگانان و صاحبان صنایع جلب کنیم.»

کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، گفت: «در دولت مردم و خانواده، خلاء نبود دولت با مردم پر نخواهد شد. امور را باید به مردم واگذار کنیم و دولت نقش تسهیل‌گری را برعهده گیرد. دولت نباید قیمت‌گذاری‌های دستوری انجام دهد تا سرمایه گذاری مردم به شکل مطلوب شکل بگیرد.»

قاضی‌زاده هاشمی: بسته اعتباری به زوج‌های جوان و خانوار تخصیص داده می‌شود

او افزود: «بازار سرمایه کشور نیز به همین دلیل رشد نمی‌کند. در طرح دولت مردم بسته اعتباری به زوج‌های جوان و خانوار تخصیص داده می‌شود. برای مثال به زوج‌ها مسکن، ودیعه مسکن، خرید کالای جهیزیه و یا منابع اشتغال داده می‌شود. این بسته به شکل پول به افراد داده نمی‌شود؛ بلکه به شکل اعتباری تخصیص داده خواهد شد. بنابراین اشتغال را به ازدواج گره زده‌ایم. اشکال سهام عدالت این بود که مدیریتش به مردم داده شد. در بنیاد شهید از بنگاه داری خارج شدیم. حمایت فقط پرداخت یارانه نیست؛ بلکه خانواده‌ها باید ثروتمند شوند، اما به هرحال بخشی از خانواده‌های آسیب دیده کشور باید حمایت شوند. بخش خصوصی به شکل غلط واگذاری شد و علت آن عدم رعایت قانون از سوی دولت‌ها بوده است.»

کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، تاکید کرد: «هروقت دولت‌ها ثروتمند می‌شدند، بخش خصوصی کنار زده شده است. این اتفاق در زمان پهلوی و پس از انقلاب اتفاق افتاده است. ارتقای معیشت از مسیر رشد اقتصادی می‌گذرد.»

قاضی‌زاده هاشمی گفت: «هر خانواده جوان ایرانی، یک بسته اعتباری یک میلیاردی پیش ما دارد. این پول را مستقیم به فرد نمی‌دهیم. مثلاً می‌گوییم شما این پول را می‌توانی کالا بخری برای جهزیه یا ودیعه مسکن بدهی یا برای کارآفرینی استفاده کنی.»

او افزود: «اگر بخواهیم ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار ازدواج سالانه را به یک و نیم میلیون در سال برسانیم، نزدیک یک میلیارد تومان برای تشکیل خانوار جدید قابل اعطاست یعنی اشتغال را به ازدواج گره زده‌ایم.»

کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: «مخالف پوپولیسم هستم؛ بدون اصلاح عمیق سازوکارهایمان حتماً مشکلاتمان پیچیده‌تر می‌شود. نمونه اقتصادهای موفق مردمی در دنیا زیاد است که نمونه آن هند است؛ دنبال توسعه بخش عمومی اقتصاد هستیم. شرکت‌های دولتی باید وارد بازار سرمایه شود؛ ایراد سهام عدالت این است که مدیریتش دست دولتی باقی ماند. صندوق اندوخته شاهد را به ذی‌نفعانش که ۲۰۷ هزار نفر بود واگذار کردیم.»

گفتنی است؛ در این نشست «فرشاد حیدری» و «ایمان زنگنه» به عنوان مشاوران اقتصادی او را همراهی کردند. «فرشاد حیدری» در کارنامه خود، ریاست هیات مدیره و مدیرعاملی بانک ملی، عضویت در هیات مدیره و مدیریت امور اعتباری بانک تجارت، معاونت نظارت بانک مرکزی و ریاست موسسه عالی آموزش بانکداری دارد. «ایمان زنگنه» نیز دارای دکتری اقتصاد پولی و کارشناس رسمی امور بانکی است.

قاضی‌زاده هاشمی و مشاورانش در میزگرد اقتصادی انتخابات چه گفتند؟

«امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی» کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: «آنچه در خانواده‌ها و مردم بر ما گذشته این است که ذره ذره قدرت خرید خانواده‌ها کاهش یافته و حقوق کارمندان و کارگران به وسط ماه هم نمی‌رسد.»

 

منبع: sharghdaily-934378

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام