ورزش های استخری ما پس از مدت ها با ترکیب کامل به مسابقات آسیایی می رود. در تورنمنت جاکارتا کاروان کشورمان در شنا، شیرجه و واترپلو، ورزشکار خواهد داشت که این مساله نشان می دهد فدراسیون این ورزشها به موفقیت و کسب نتیجه در هر سه آن ها اهمیت میدهد. اگرچه این ورزشها در ایران به جهت نبود امکانات سختافزاری استاندارد و کافی مانند استخر یا تخته شیرجه، نمیتواند آنطور که باید شکوفا شود اما با این حال فدراسیون آنها با همین امکانات و بضاعت کم تلاش میکند تا ورزشکاران ما در مسابقات بین المللی با حریفان قدرتمندی که از بهترین و به روزترین امکانات استفاده میکنند، دست و پنجه نرم کنند و بتوانند از اعتبار ورزش ایران دفاع کنند. با محسن رضوانی، ريیس فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو گفتوگو کردیم تا از حال و هوای سه ورزش تحت مدیریت او پیش از آغاز بازیهای آسیایی جاکارتا مطلع شویم.
از نظر کلی، وضعیت تیم های تحت نظر فدراسیون شما چگونه است؟
ما تلاش کردیم برای هر سه رشته شنا، شیرجه و واترپلو، اردوهای مناسبی برگزار کنیم و مسابقات خوبی را تدارک ببینیم تا ورزشکارانمان بتوانند با آمادگی بالا و قدرت بیشتر در بازی های آسیایی جاکارتا حاضر شوند. خدا را شکر، ورزشکاران هر سه رشته در حال حاضر چه از نظر آمادگی و سطح فنی و چه از نظر روحی، شرایط خوبی دارند.
شناگران ما چقدر در جاکارتا شانس کسب مدال دارند؟
شناگران ما ممکن است در بازیهای آسیایی رکوردهای ملی را جا به جا کنند و امیدواریم بتوانند در یکی دو رشته سرعت به فینال برسند. ما برای شرکت در این مسابقات پنج سهمیه داشتیم که با تصمیم کادر فنی بنا شد چهار ورزشکار را به جاکارتا اعزام کنیم. بنابراین مهدی انصاری، سینا غلامپور، بنیامین قرهحسنلو و علیرضا یاوری، شناگران ما در این تورنمنت خواهند بود که به مصاف حریفان خواهند رفت. پس از سالها تلاش کردیم شناگرانمان به اردوی ارتفاع در کشور ارمنستان بروند تا از نظر بدنی به سطح بالاتری برسند. اردوی بسیار خوبی بود که فکر میکنم تاثیر مثبت آن را در مسابقات آسیایی خواهیم دید.
تیم ملی شیرجه ما چه وضعیتی دارد؟
تیم شیرجه ما شامل دو ورزشکار به نام های شهنام نظرپوو مجتبی ولی پور است. در شیرجه ما یک دوره غیبت داشتیم اما اکنون امید زیادی به درخشش ورزشکارانمان در رشته هماهنگ داریم. قرار گرفتن بین چهار تیم اول آسیا میتواند یک هدف خوب برای ما باشد. از اواخر سال گذشته، آماده سازی تیم را برای بازی های آسیایی آغاز کردیم و مانند دو رشته دیگر، سعی کردیم ورزشکارانمان با پشت سر گذاشتن اردوهای خوب، به آمادگی خوبی برسند. در تورنمنت کاپ ایتالیا، ورزشکارانمان عملکرد قابل قبول و راضی کنندهای داشتند. همیشه گفته ام که شیرجه یک هنر است. بدون شک حرکات حریفان روی کار بچه های ما تاثیر و اهمیت خواهد داشت اما مهمتر این است که آن ها بتوانند شیرجه های خوبی را به نمایش بگذارند و این موضوع بستگی به تمریناتشان در طول برگزاری تورنمنت و همچنین تمرکز آن ها برای انجام مسابقات دارد. این رشته در آسیا کیفیت بالایی دارد به طوریکه میتوان گفت در آسیا سطح آن بالاتر از دنیا است. ما در سال 2015 در مسابقات قهرمانی آسیا مقام و مدال سوم رشته 10 متر موزون را کسب کردیم که نشان میدهد توانایی و پتانسیل رقابت با قدرت های این رشته مانند چین را داریم. به هرحال همانطور که گفتم، تمرکز و شرایط روز مسابقه، تاثیر بسیار زیادی در ثبت نتایج دارد و امیدواریم همه چیز برای ورزشکاران ما به خوبی پیش برود تا آن ها با یک نتیجه خوب و موفق به کشورمان برگردند.
شرایط واترپلو را چگونه می بینید؟
واترپلو نیز دو دوره در بازیهای آسیای غایب بود و اکنون با امید زیاد به این مسابقات می رویم. در این رشته این شانس را داریم که بین چهار تیم قرار بگیریم و به امید خدا این اتفاق خواهد افتاد اما با این حال نگاه ویژه ای نیز به کسب مدال در بازیهای آسیایی داریم. 13 ورزشکار(ارشیا الماسی، پیمان اسدی، علی پیروزخواه، حسین خالدی، امیر دهداری، امیر حسین رهبر، سهیل رستمیان، محمدجواد عباسی، شایان قاسمی، امیرحسین کیهانی، امید لطف پور، حامد ملک خانبانان و مهدی یزدانخواه) را به جاکارتا اعزام خواهیم کرد. نه به عنوان یک مسئول و ريیس فدراسیون، بلکه به عنوان یک پیشکسوت میگویم که بچه های ما زحمات زیادی کشیدند. اردوی واترپلوی ما برای بازیهای آسیایی در روزهای ابتدایی سال97 آغاز شد. چندین اردوی برون مرزی داشتیم. یک اردوی مشترک با چین که یکی از قدرت های واترپلو در آسیاست، در تهران برگزار کردیم که گام مهمی در روند آماده سازی تیم بود. اردوی فشرده صربستان ما نیز بسیار مفید بود. امیدوارم این بچهها با کسب نتیجه خوب در بازیهای آسیایی، بتوانند نتیجه تلاش های بی وقفه خودشان را بگیرند.
کارِ کادر فنی تیم ها از نظر شما راضی کننده هست؟
بله. تیم شنا تحت نظر خشایار حضرتی تمرینات خوبی را پشت سرگذاشت و آمادگی خوبی را به دست آورده است. باید از محسن سمیع زاده نیز نام ببرم که با بنیامین قره خانلو کار کرد و تمرینات او را پیش برد تا به آمادگی برسد. بنیامین سال گذشته توانست یک رکورد بسیار خوب را در 50متر سرعت ثبت کند و رکورد ملی ایران را جا به جا کرد. در شیرجه نیز نام قائم میرابیان برای علاقه مندان به این رشته آشناست و شیرجه روهای کشورمان تحت نظر او به پیشرفت خوبی رسیدهاند. قائم از شیرجه روهای خوب کشور ما بوده است. ضمن اینکه برادر او را خدا رحمت کند، او نیز یکی از شیرجهروهای بزرگ کشور بود که افتخار همدوره بودن با او را داشتم. و همدوره من بود. به امید خدا ورزشکاران ما با هدایت او بتوانند با تجربهای خیلی خوبی که دارند بدرخشند. در واترپلو نیز سرمربی ما آلکساندر چیریچ یکی از قهرمانان بزرگ این رشته در جهان حضور دارد. او سه مدال المپیک دارد و با حضور او ما امید زیادی به موفقیت واترپلو داریم. ورزشکاران ما در این رشته اگرچه کار سختی را برای رسیدن به مدال، پیش رو دارند اما با هدایت چیریچ تمرینات و مسابقات بسیار خوبی را پشت سر گذاشتند و این امید را به ما می دهند که بتوانیم به مدال برسیم.
در روزهای اخیر بحث قانون منع بهکارگیری افراد بازنشسته در دستگاههای دولتی داغ شده که دامنه آن به ورزش نیز کشیده شده است. از نظر شما کنار رفتن روسایی که مدتی است در راس یک رشته ورزشی مشغول به کار هستند، به آن رشته و در پی آن به ورزش کشور آسیب نمی زند؟
در حال حاضر، به این قانون بیشتر پرداخته میشود تا اینکه بخواهد اجرایی شود. هنوز مراحل تصویب آن تمام نشده و پس از آن نیز باید به ابلاغ برسد اما شک نداشته باشید استفاده از نیروی جوان در هیچ کجا ضرری نداشته و همیشه نتیجه و بازده آن مثبت بوده است.
در فدراسیون های ورزشی نیز این موضوع یعنی اعتماد به نیروی جوان میتواند نتایج کاری را بهتر و با کیفیت تر کند. البته باید یادمان باشد که به گونهای عمل کنیم تا جوانان بتوانند از تجربه موسپید کردهها و افرادی که نام بازنشسته به آنها اطلاق میشود، استفاده کنند. این هنر مدیریت است و امیدوارم در ورزش ما اتفاق بیفتد.