فرارو- دو جناح اصولگرا و اصلاحطلب (سوای گفتمانهای جاری در عرصه سیاستورزی) خود را آماده ورود به انتخابات چهاردهم میکنند. پیگیری اخبار و تحلیلها نشان میدهد که در هیچ یک از این اردوگاههای سیاسی، اجماع به وجود نیامده و هنوز راهبرد نهایی در قبال انتخابات هشتم تیر مشخص نیست. البته بخشی از به دست نیامدن این اجماع، به علت جریان داشتن روند بررسی صلاحیتها در شورای نگهبان است و با نزدیک شدن به پایان مهلت قانونی و اعلام کاندیداهای نهایی، سران دو جناح تلاش میکنند تا در نهایت به یک راهبرد مشخص برسند. آنچه در حال حاضر بیشتر به چشم میآید، چندپاره شدن اصولگرایان حول محور کاندیداهای متعدد است. اصلاحطلبان نسبت به جناح سیاسی رقیب تشتت کمتری دارند.
اردوگاه اصولگرایی
اصولگرایان پرتعداد و باقدرت وارد بازی انتخابات شدند. میتوانیم بگوییم سرداران سیاسی این جبهه برای شرکت در انتخابات نامنویسی کردند و در میان خود آنها، دوگانههایی میان قالیباف – جلیلی و لاریجانی – جلیلی شکل گرفته است. علیرضا زاکانی شهردار تهران و نامزد انتخابات ۱۴۰۰ نیز فعلاً به صورت منفرد در این مرحله از انتخابات حضور دارد. در فضای مجازی، فعالیت در هواداری و نقد این کاندیداها با توجه به دوگانههای مذکور در جریان است.
محمد قوچانی روزنامهنگار و از امضاکنندگان این بیانیه در واکنش به حجاریان، در استوری اینستاگرام خود نوشت: «روزنهگشایی یا راهگشایی جنبش ملی و مدنی برای اصلاح اصلاحات و بر مبنای بازگشت به اصل آن و ارتقای آن بر اساس مفاهیم جدید و نسل جدید و مخاطرات تازه برای ایران است؛ حرکتی ائتلافی برای بازآرایی جبهه و رهایی از هژمونی حزبی و نه افزایش تعداد احزاب. حرکتی گفتمانی و راهبردی و نه حزبی. آن را به یک حزب تقلیل ندهیم.»
کیهان نیز واکنش تندی به این بیانیه داشت و نوشت که بنبستسازان مدعی راهگشایی شدند. در این یادداشت آمده است: «به گیرندههایتان دست نزنید! خود واقعیت خندهدار است. تاریخ دو بار تکرار یک بار تراژدی، یک بار کمدی! جریانی که کشور رابه این روز انداخته، میخواهد راهگشایی کند! اگر حافظه تاریخی نداشته باشیم، کمدی هم دوباره به تراژدی میانجامد. تراژدی دهه نود! اصولگرا و اصلاحطلب هم برایشان پایکوبی میکنند و تبریک میگویند.»
نتیجه تصمیم اردوگاهها
با توجه به اخبار، شرکت قطعی جبهه اصلاحات در این انتخابات پس از بررسی صلاحیتها در شورای نگهبان مشخص میشود. با توجه به راهبرد انتخاباتی جبهه اصلاحات، در صورتی که چهره میانهای مثل لاریجانی نیز تائید صلاحیت شود (بر خلاف انتخابات ۱۴۰۰) تحت حمایت آنان قرار نمیگیرد. اما این به معنای عدم شرکت اصلاحطلبان در انتخابات نیست. چرا که در حال حاضر ممکن است نامزدهای منفرد اصلاحطلب به شرط عبور از صافی شورای نگهبان، در رقابت باقی بمانند. حضور اصولگرایان نیز بدیهی است چرا که عمده داوطلبان متعلق به آنها هستند و چهرههای شاخص زیادی از دو سر طیف آنان در این انتخابات حضور دارند. نکته مهم این است که آنها به اجماع میرسند یا پرتعداد در رقابت حاضر خواهند شد. چرا که رقابت درونتشکیلاتی زیادی با یکدیگر دارند و ممکن است که سال ۱۳۹۲ را تکرار کنند.
منبع: fararu-742815