در این گزارش با فرآیندهای انتخابات ۱۴۰۳ آشنا میشوید.
به گزارش انتخاب، اولین مرحله از انتخابات زودهنگامِ ریاست جمهوری دوره چهاردهم که بهعلت شهادت ابراهیم رئیسی در ۸ تیرماه سال جاری برگزار میشود، از ۱۰ الی ۱۴ خرداد با ثبتنام از داوطلبان به پایان رسید.
در مجموعِ این پنجروزِ نامنویسیها ۸۰ نفر که دارای شرایط «۱- سن ۴۰ الی ۷۵ سال تمام، ۲- داشتن حداقل چهار سال سابقه مدیریت عالی از جمله وزارت، نمایندگی مجلس، استانداری و امثال آن که در قانون انتخابات تصریح شده، ۳- عدم سوءپیشینیه کیفری و ۴- حداقل مدرک کارشناسیارشد و یا معادل آن» بودند با مراجعه به وزارت کشور، ثبتنام خود را قطعی و برای ریاست و تشکیل دولت چهاردهم اعلام آمادگی کردند.
مرحلهی بعدی، بررسی صلاحیتها از سوی شورای نگهبان است؛ این شورا از امروز ۱۵ خرداد تا ۲۱ خرداد بهمدت هفتروز صلاحیتهای ثبتنامکنندگان را مورد بررسی قرار میدهد. سهشنبه ۲۲ خرداد نیز اسامی نامزدهای انتخاباتی توسط وزارت کشور منتشر خواهد شد.
مهلت تبلیغات کاندیداهای ریاست جمهوری از تاریخ ۲۳ خرداد الی ۶ تیرماه بهمدت ۱۵ روز برنامهریزی شده و هفتم تیرماه نیز منع تبلیغات انتخاباتی است. روز جمعه ۸ تیر ۱۴۰۳ رأیگیری انجام خواهد گرفت.
با هماهنگی ستاد انتخابات کشور و شورای نگهبان، اگر انتخابات به دور دوم برود، مرحلهی دوم جمعه ۱۵ تیرماه برگزار خواهد شد.
بر اساس این گزارش، ابراهیم رئیسی و همراهانش ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در سانحه بالگرد به شهادت رسیدند و طبق اصول ۱۳۱ و ۱۳۲ قانون اساسی، معاون اول رئیسجمهور (محمد مخبر) با حکم رهبر معظم انقلاب بهعنوان سرپرست ریاست جمهوری و مدیر قوه مجریه منصوب و مأمور شد تا با همراهی سران قوای مقننه و قضاییه انتخابات را نهایتاً ظرف مدت ۵۰ روز برگزار کنند.
با این حساب، میبایست انتخاباتِ دولت چهاردهم تا قبل از ۱۹ تیرماه به سرانجام برسد که طبق جدول زمانبندی که به تأیید شورای نگهبان رسیده است، همین امر صورت خواهد پذیرفت.
منبع: fararu-741882