hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > سیاسی > «علی لاریجانی» و «سعید جلیلی» وارد رینگ شدند!

«علی لاریجانی» و «سعید جلیلی» وارد رینگ شدند!

دو چهره اصلی که تا کنون برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم ثبت نام کردند، پیش از این مدیریت مذاکرات هسته‌ای را بر عهده داشتند که به شرط تائید صلاحیت هر دو، می‌تواند مناظرات جنجالی و تاثیرگذاری را رقم بزند.

فرارو- علی لاریجانی و سعید جلیلی تا کنون مهم‌ترین چهره‌های سیاسی هستند که در ستاد انتخابات کشور حاضر شدند. در صورت تائید صلاحیت هر دو نامزد و فارغ از نتیجه انتخابات، احتمالاً فصل جدیدی در مناظرات تلویزیونی خلق خواهد شد. چرا که مهم‌ترین پرونده سیاسی – بین‌المللی تاریخ کشور یعنی مذاکرات هسته‌ای و برقراری رژیم تحریم‌های اقتصادی در دو مقطع زمانی پیوسته در دست این دو سیاستمدار بوده است. این پرونده با سیاست‌های بالادستی و خط مشی دولت محمود احمدی‌نژاد از شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به شورای امنیت سازمان ملل متحد رفت. علی لاریجانی از ۱۳۸۴ تا مهر ۱۳۸۶ مسئولیت مذاکرات را بر عهده داشت و از این تاریخ و بعد از چند بار استعفا که در نهایت با موافقت رئیس‌جمهور وقت مواجه شد، جای خود را به سعید جلیلی داد. سعید جلیلی تا پایان دولت احمدی‌نژاد این مسئولیت را بر عهده داشت و در سال ۱۳۹۲ صندلی دبیری شورای عالی امنیت ملی را به علی شمخانی سپرد. در زمانی که دیگر قرار بود پرونده مذاکرات هسته‌ای به دیپلمات‌های وزارت خارجه و محمدجواد ظریف سپرده شود. اوج تحریم‌های ایران و سنگین‌ترین قطعنامه‌هایی که شورای امنیت سازمان ملل علیه کشورمان صادر کرد، در زمان مدیریت مذاکرات توسط جلیلی اتفاق افتاد.

به گزارش فرارو، این مقدمه از آن جهت ذکر شد که با توجه به مهم بودن مساله تحریم‌ها و مذاکرات هسته‌ای که حدود ۲ دهه زندگی ایرانیان را تحت تاثیر خود قرار داد، احتمالاً بخش اصلی تقابل انتخاباتی جلیلی و لاریجانی به این حوزه اختصاص خواهد داشت.

تقابل سیاسی مذاکره‌کنندگان هسته‌ای

با سوابق دو نفر در مذاکرات هسته‌ای و نظری که نسبت به سیاست خارجی و مساله تحریم‌های ایران دارند، ممکن است شیوه مذاکره جلیلی و لاریجانی، پشت پرده مذاکرات هسته‌ای و روایت‌های دو طرف از این پرونده، کاغذپاره و بی‌اهمیت خواندن قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل، ادعای بی‌تاثیر بودن تحریم‌ها طی سال‌های گذشته، اولویت پیدا کردن برنامه هسته‌ای به تمام شئون حکمرانی کشور، سیاست خارجی تهاجمی یا تعاملی از جمله مسائلی باشند که روی آنتن مناظرات تلویزیونی بروند. از سوی دیگر، با توجه به پیگیری مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا و تبادل پیغام‌ها از سوی چهره نزدیک به سعید جلیلی و عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در زمان او – علی باقری کنی - که در حال حاضر سرپرستی وزارت خارجه را بر عهده دارد، این بخش از سیاست خارجی دولت سیزدهم نیز شاید در بوته نقد قرار بگیرد.

چهره‌های حلقه دانشگاه امام صادق (ع) و جبهه پایداری که از دو طرف به سعید جلیلی متصل هستند، در نتیجه خالص‌سازی طی ۵ سال گذشته در نهاد‌های مختلف (از دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های اقتصادی و نفتی تا دستگاه سیاست خارجی و فرهنگی) به قدرت رسیدند که این مساله بار مسئولیت جلیلی درباره کارنامه دولت سیزدهم را سنگین می‌کند. چرا که او صاحب نفوذ بوده و از همان گفتمان برخواسته است که خواسته یا ناخواسته، این دیپلمات کهنه‌کار رادیکال را در موضوع دفاع از دولت سیزدهم و ادامه مسیر سیدابراهیم رئیسی قرار می‌دهد. بنابراین، سیاست خارجی و اقتصاد به احتمال زیاد در صدر مسائل قرار می‌گیرند.

منبع: fararu-740679

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد