hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > به صحنه بیایید

به صحنه بیایید

از حرم امام رضا (ع)، از تریبون نماز جمعه رو به مردمی که گوش سپرده بودند، گفت که به صحنه بیایید! این فراخوان سیداحمد علم‌الهدی، نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه شهر مشهد، بود. او روز گذشته در خطبه‌های نماز جمعه از مردم خواست تماشاچی نباشند و به صحنه بیایند، اما نه آن‌طور که جاسوسان آمریکایی می‌خواهند تا آنها را در برابر نظام قرار دهند.  به گزارش ایلنا، او با طرح این سؤال که در وضعیتی که امروز در کشور داریم باید چه کنیم؟ بیان کرد: وضعیت نابسامان اقتصادی و معیشتی یک واقعیت انکارپذیر است. مردم ما هرچه آسیب‌پذیرتر و فقیرتر باشند، این وضعیت را بیشتر درک می‌کنند.

یک عده قلیل به جان ارز و طلا افتاده‌اند و می‌خواهند این ثروت را به خارج از کشور ببرند. اینها پیاده‌نظام آمریکا و غرب بوده و عامل آمریکا هستند.  حجت‌الاسلام علم‌الهدی با بیان اینکه متأسفانه دولت و مجلس تماشاچی شده‌اند، یادآور شد: دولت و مجلس یک اقدام سریع و قاطعی که باید انجام دهند، انجام نمی‌دهند. البته این آقایان سه طرح چندفوریتی برای حل مشکلات دارند، ولی طرحی که در درازمدت مشکلات را برطرف کند به‌غیر از اینی است که مردم گرفتار شام و ناهار خود هستند.  علم‌الهدی با بیان اینکه ما حرکت انقلابی از مجلس و دولت می‌خواهیم، عنوان کرد: آنها نباید تماشاچی وضع مردم باشند که مردم شب بخوابند و صبح ببینند آب‌خوردنشان دوبرابر شده است. مردم در برابر یک عده زالوصفت که سبد کالا را بر محور طلا قرار داده‌اند، پرپر می‌شوند.  او اضافه کرد: وقتی اینها تماشاچی شدند، شما مردم باید به صحنه بیایید؛ نه آن‌جور که جاسوس‌های آمریکایی با فراخوان می‌خواهند تا از این فرصت استفاده کرده و شما را در برابر نظام قرار دهند. این نظام بر خون بچه‌های شما بنا شده است. عده‌ای فرصت‌طلب هم فکر می‌کنند موجی برای بازگشت به قدرت برای آنها بلند شده، درحالی‌که مقداری از این نابسامانی ریشه در مدیریت نابکارانه خود آنها دارد.
مردم به صحنه اقدام و عمل بیایند
امام‌جمعه مشهد خطاب به مردم گفت: شما به صحنه اقدام و عمل بیایید. در روزهای آخر حکومت شاه، شاه یک توطئه کرد و آن ایام در مشهد نبودم، بلکه در مسجدی در تهران بودم. این مسجد در محله‌ای فقیرنشین بود. جوانان محله فروشگاهی ایجاد کرده و کالاهای اساسی را جمع‌آوری کردند و نیمه‌قیمت به مردم فقیر می‌فروختند و نفت می‌بردند و به مردم سوخت‌رسانی می‌کردند.  علم‌الهدی ادامه داد: آمریکا می‌خواهد مردم به معیشت خود مشغول شوند. مشکل ما در فقرای دست‌به‌دهان، در قشر کارگر و آسیب‌‌‌پذیر است که با ماهی یک‌میلیون می‌خواهند، عائله پنج‌نفره را مدیریت کنند.  او افزود: امروز ما بسیج داریم، دلاوران بسیج ما در صحنه هستند، جریان‌های حزب‌‌‌‌‌الله در صحنه هستند، به این شکل اقدام علمیاتی کنند و قشر مستضعف را از چنگال پولداری که سبد کالا را در محور طلا قرار داده، نجات دهند. بسیج، جوانان و نیروهای حزب‌‌‌اللهی ما اگر این اقدامات را بکنند، مسلما مشکل خانواده‌های فقیر حل نمی‌شود. امیدواریم ان‌شاءالله همان‌طوری که 40 سال توطئه‌های دشمن را لگدمال کردیم، مقتدرانه آمریکایی که امروز زبون‌تر و ضعیف‌تر و خوارتر در دنیاست را پاسخ دهیم.
تجمعات دی‌ماه 96
هفتم دی‌ماه 96 بود که مردم مشهد که برخی از آنها مال‌باختگان مؤسسات مالی و اعتباری بودند، با فراخوان‌های تلگرامی به تجمع و اعتراض در برابر شهرداری مشهد دعوت شدند و بعد هم سایر مردم معترض به آنها پیوستند. شعارها اگرچه در ابتدا ضددولتی و در اعتراض به شرایط اقتصادی بود، اما کم‌کم وجهه‌های دیگری به خود گرفت. این تجمع اگرچه با حضور پلیس متفرق شد، اما سرآغازی بود بر تجمعاتی که به‌طور پراکنده در سایر نقاط کشور هم به وقوع پیوست و در سایر استان‌ها، از جمله اصفهان، کرمانشاه، قم، قزوین، خوزستان و تهران هم تجمعات اعتراضی برگزار شد. دیگر بحث سپرده‌گذاران مطرح نبود. تجمع‌کنندگان را افرادی خشمگین تشکیل می‌دادند که اعتراض از وضع معیشتی را به مسائل دیگری، از جمله آزادی‌های اجتماعی و سیاسی هم بسط دادند و با حضور نیروهای انتظامی و تلاش‌ برای حفظ امنیت، هم شعارها تندتر و هم برخوردها
 بیشتر شد.
دعوت از سوی مراجع ناشناخته
حجت‌الاسلام احمد علم‌الهدی هشتم دی ماه سال 96 در اولین واکنش خود به اعتراضات مشهد، در خطبه‌های نماز جمعه گفته بود: «مطالبات مردم هم در مسئله مقابله با گرانی و تأمین هستی‌شان در مال‌باختگی، مطالبات به‌حق است بدون چون‌وچرا. مردم حق‌ دارند مطالبه کنند و بخواهند، عزیزان مسئول ما به مطالبات مردم توجه کنند که کارد به استخوانشان نرسد که بیایند وسط خیابان فریاد بزنند». البته در همان روز هم «اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس‌جمهوری به اتفاقات یکی، دو روز قبلش واکنش نشان داد و گفت: «مسائل اقتصادی بهانه برخی مسائل شده است. در پشت پرده مسائل دیگری مطرح است. کسانی که بانی برخی اقدامات علیه دولت شده‌اند، بدانند دود اقدامات آنها به چشم خودشان می‌رود. وقتی حرکت سیاسی در خیابان شروع می‌شود، دیگران بر آن سوار می‌شوند و کسانی که آن حرکت را شروع کردند، پایان‌دهنده آن نیستند».  حجت‌الاسلام علم‌الهدی هم همان روز در دیدار با تشکل‌های دانشجویی و فعالان فرهنگی شهرستان سبزوار گفته بود: «مرجعی که از منظر مراجع نظامی و انتظامی ناشناخته است، از مال‌باختگان مؤسسه‌های مالی و معترضان به مشکل گرانی دعوت به اجتماع کرد و حال آنکه برای این برنامه مجوزی صادر نشده بود. برخی از مردم برای بیان مطالبات خود در آن جمع حضور یافتند اما به ناگاه در اجتماع چندصدنفری آنان، گروهی معدود که شمارشان از ۵۰ نفر نمی‌گذشت، شعارهای انحرافی و هنجارشکنانه سر دادند. در چنین شرایطی اگر دستگاه‌های امنیتی و انتظامی آشوبگران را به حال خود رها کنند، دشمنان با انتشار فیلم و عکس در رسانه‌های خود بیان خواهند کرد که نظام جمهوری اسلامی در مشهد پایگاه انقلابی خود را از دست داده است. البته مردم همواره می‌توانند به‌طور قانونی مشکلات خود را مطرح و از طریق تجمع، مطالبات به‌حق خود را بیان كنند و به نتیجه برسانند. همچنان که کارگران و دیگر گروه‌های صنفی بارها با این روش مشکلات خود را بیان و برطرف کرده‌اند. در اتفاقات پنجشنبه مشهد، اشکال بر مردمی وارد است که برای بیان مطالبات به‌حق خود، دعوت مرجعی ناشناس را پذیرفته و به خیابان آمدند».
نامه به شمخانی
دهم دی ماه اما برخی کانال‌ها شایعه‌ای را از قول غلامحسین کرباسچی مطرح کردند. نقل‌قولی که اذعان داشت دبیر شورای عالی امنیت ملی یعنی دریابان شمخانی، حجت‌الاسلام علم‌الهدی را احضار و به او اعتراض کرده است.
این شایعه اما بلافاصله از سوی کرباسچی و کانال‌های تلگرامی بازنشر‌دهنده تکذیب شد.  علم‌الهدی با بازنشر این شایعه در نامه‌ای به شمخانی نوشت: «... برخی شخصیت‌های سیاسی با سکنا در فضای رقابت‌های انتخاباتی تلاش می‌کنند این‌طور القا کنند که شروع این تحرکات از مشهد بوده است. درحالی‌که شواهد متعددی وجود دارد که این موج اعتراضات از تهران آغاز شد و اخیرا مقام عالی دادستان کل کشور نیز به آن اذعان نمود. اینجانب در روز این تجمعات در سفر سبزوار بودم و به محض بازگشت با استفسار از استاندار محترم خراسان‌ رضوی و مسئولان امنیتی و انتظامی استان گزارشاتی را دریافت کردم که کاملا منطبق بر بیانات مقام معظم رهبری در 19 دی بود و برای همه فصل‌الخطاب قرار گرفت. شاید بعضی در این روزها به‌جای ریشه‌یابی این تجمعات و اعتراضات و حل آنها نسبت به سند‌سازی در جهت اهداف سیاسی حزب یا جریان سیاسی خود مشغول باشند که لازم است آن نهاد عالی امنیتی به طور دقیق نسبت به ریشه‌ها و عوامل اغتشاشات هفتم دی ماه مشهد تحقیق‌وتفحص نموده و به ملت شریف ایران
 گزارش دهد».
نظر علی مطهری
در این میان علی مطهری نظر دیگری داشت. او در پاسخ به این پرسش که آیا درست است که امام‌جمعه مشهد در شکل‌گیری اعتراضات نقش داشته، گفته بود: «شخص ایشان را من نمی‌دانم، ولی آن کسانی که در مشهد ابتدا دعوت به تجمع کرده‌اند، یکی «سایت حزب‌الله مشهد» بوده که اینها قبلا کنسولگری عربستان در مشهد را تخریب کرده‌اند و دیگری هم پیروان آقای احمدی‌ن‍ژاد بوده‌اند که از طریق فضای مجازی دعوت به تجمع کرده بودند. آقای علم‌الهدی هم در نماز جمعه آن هفته گفته بودند که بخش اولش؛ یعنی اعتراض به گرانی خوب بود، اما بقیه‌اش خوب نبود که البته این حرف خوبی نیست». رئیس شورای اسلامی شهر مشهد هم با اشاره به شروع تجمعات و اتفاقات مشهد گفته بود: «بعضی تحلیل‌ها و نظرات در مورد چگونگی شروع اعتراضات از مشهد وجود دارد که از استاندار محترم به‌عنوان نماینده عالی دولت انتظار داریم اطلاعات لازم را در اختیار افکار عمومی قرار دهند».  سیزدهم دی ماه هم فرمانده کل سپاه در پاسخ به سؤالی درخصوص ادعای برخی مسئولان استان خراسان ‌رضوی مبنی بر دخالت جریان منسوب به یکی از مسئولان سابق در آغاز این تجمع و اعتراض در مشهد و برخی مناطق دیگر که در ادامه از دست رها شد و به اغتشاش و فتنه رسید، گفته بود: «این موضوع با فراخوان یکی از سایت‌هایی صورت گرفت که وابسته به شخصی است که این روزها زبان به مخالفت‌خوانی نسبت به اصل و ارزش‌های نظام گشوده است».  سردار جعفری تأکید کرده بود: «نیروهای امنیتی در حال بررسی این مسئله هستند و اگر به دخالت این مسئول سابق برسند، قطعا متناسب با وضعیت و درخواست ناجا با او برخورد خواهند کرد».
دشمن وضعیت اقتصادی ما را نقطه ضعف می‌داند
به هر روی این موضوع ثابت نشد که تجمعات مشهد کار چه کسی یا با فراخوان چه گروهی بوده است، اما هرچه بود، مشهد نقطه آغاز اعتراضات دی ماه در کشور بود. حالا در دور جدید اعتراضات، علم‌الهدی از مردم خواسته به صحنه بیایند.  او همچنین در بخش دیگر سخنانش، با تأکید بر اینکه توطئه‌های دشمنان مانند گذشته ادامه دارد، گفت: هرچه دشمن اعلام و عمل کنند، همه در یک جهت است. تهدید رئیس‌جمهور آمریکا به تحریم‌های فوق‌العاده مستأصل‌کننده و تهدید به سرکوب مردم با پیشنهاد مذاکره‌دادن یکی است. هر دو در خط دشمنی و عداوت است؛ هم آنجا که تهدید به سرکوب و تحریم می‌کند و هم آنجا که پیشنهاد مذاکره می‌دهد.  علم‌الهدی ادامه داد: هنوز یک هفته از تهدید رئیس‌جمهور آمریکا نگذشته است که او پیشنهاد مذاکره می‌دهد، چون وضعیت اقتصادی داخلی ما در شرایطی است که دشمن ما را در یک نقطه ضعف می‌بیند.  وی با بیان اینکه خرید طلا در دنیا چهار درصد کاهش یافته ولی در ایران بیست‌وچند درصد بالا رفته است، خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی، دشمن تحلیل می‌کند طلا و ارز محور سبد کالا شده است. می‌بیند این اقتصاد بیمار تضعیف شده و این کشور مورد ضعف قرار گرفته، به هر چیزی تن می‌دهد و بعد هم سر وعده‌هایش دبه درمی‌آورد و زیرش می‌زند.
برخی افراد غرب‌زده هنوز عبرت نگرفته‌اند
خطیب نماز جمعه این هفته مشهد مدعی شد: آمریکا از برجام خارج شد درحالی‌که ایران در برجام داوطلبانه در چاله آب سنگین خود بتون ریخت و ‌هزاران سانتریفیوژ را به صورت آهن‌پاره درآورد و غنی‌سازی ۲۰درصدش را تعطیل كرد و برنامه غنی‌سازی تا ۵۰درصدش را به سه‌ونیم درصد کاهش داد. در این شرایط آمریکا از برجام خارج شد و با ديدن این شرایط گفت هر چه بخواهیم به ما می‌دهند و بعد هر چه وعده بدهیم، زیرش می‌‌زنیم.  علم‌الهدی با بیان اینکه آمریکا از وضعیت‌ سال‌های گذشته تجربه دیده ولی برخی افراد غرب‌زده هنوز عبرت نگرفته‌اند، ابراز كرد: این مذاکره و آن تهدید در یک جهت و آن دشمنی با انقلاب و نظام ایران و بالاتر از همه دشمنی با مردم ایران است.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام