به گزارش شبکه شرق، سیدمجید میراحمدی رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی در حاشیه نشست این ستاد، در جمع خبرنگاران طی سخنانی بیان کرد: در حوزه حمل و نقل زمینی، ریلی و هوایی توافقات خوبی صورت گرفت، موافقت شد تا از طریق حمل و نقل دریایی از شلمچه به بصره روزانه ۱۵۰۰ زائر منتقل شود.
وی افزود: در صورت توافق طرف عراقی و در صورت به نتیجه رسیدن مذاکره با طرف پاکستانی، میتوانیم حمل و نقل زائران پاکستانی از طریق دریا را هم دنبال کنیم. درخصوص تخفیفات شرکتهای هواپیمایی در ایام اربعین توافقات خوبی صورت گرفت و قرار شد فرودگاه نجف در ایام اربعین بهصورت ۲۴ ساعته فعال باشد. درخصوص ورود خودروهای شخصی به خاک عراق بعداً تصمیمگیری خواهد شد.
رئیس ستاد اربعین گفت: درباره برقراری تلفنهای سه شمارهای برای تماس داخل عراق، اینترت رایگان، امکان پرواز بالگردهای هلال احمر، عبور و مرور آمبولانسهای ایرانی در عراق و تسهیل انتقال وسایل مواکب ایران توافقت خوبی صورت گرفت.
میراحمدی عنوان کرد: توافق شد مواکب ایرانی از ۲۰ محرم تا ۱۵ صفر از کلیه مرزها بتوانند امکانات خود را منتقل کنند و از ۱۵ صفر به بعد از مرز سومار نقل و انتقالات صورت گیرد.
وی تصریح کرد: ستاد اربعین و بانک مرکزی پیش بینی را برای ارز مسافری دینار را برای زائران انجام دادهاند و میزان ارز نسبت به سال قبل، حداقل برابر با سال قبل خواهد بود، ولی اگر نیاز باشد، افزایش خواهد یافت؛ البته میزانی که سال گذشته داده شد، نیاز زائران را برطرف میکرد.
رئیس ستاد اربعین اظهار داشت: همچنین درباره نیازمندیهای ارزی مواکب نیز با بانک مرکزی گفتگو کردیم و موافقت اولیه بانک مرکزی را گرفتیم؛ این کار نیازمند کار کارشناسی و ابلاغ یک دستورالعمل است.
میراحمدی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: بیش از ۵۰ محور از مسائل مشترک بین ایران و عراق درخصوص مراسم اربعین را مورد بررسی قرار دادیم. تبادل اطلاعات برخط گذرنامه زائران از سوی ایران به پلیس گذرنامه ایران را انجام خواهیم داد.
وی ادامه داد: درخواست داشتیم گاراژ شهرهای نجف، کربلا، سامرا و کاظمین مورد ساماندهی قرار بگیرد که دولت عراق اقدامات خوبی در این زمینه انجام داده و ایجاد سایهبان و توسعه مهپاشها در آنسوی مرز انجام شده است.
رئیس ستاد اربعین گفت: با توجه به برخی تصادفات در جادههای عراق در ایام اربعین و جانباختن برخی زائران، قرار شد یک کمیته مشترک تشکیل شود تا دولت عراق جادهها را به دوربینهای کنترل سرعت مجهز کند و در اربعین امسال با این اقدامات، تلفات کاهش خواهد یافت.
میراحمدی در ادامهی سخنان خود عنوان کرد: مسالهی ورودِ اتوبوسهای عراقی به داخل ایران برای جابجایی زائران ما به نتیجه نرسید و طرف عراقی اعلام کرد که ما تمام توان خود را برای جابجایی زوار در داخل عراق انجام خواهیم داد.
وی خاطرنشان کرد: با بسیج ظرفیتها بحث حمل و نقل زائران تا مرزها و تا کشور عراق را دنبال خواهیم کرد. همچنین توسعه پارکینگهای خودورهای شخصی در مرزها انجام شده تا زائران بتوانند با سهولت بیشتری از این امکان استفاده کنند.
رئیس ستاد اربعین گفت: سال گذشته حدود ۳۰۰ هزار زائر از طریق تاکسیهای اینترنتی به مرزها رفتند و امسال هم این کار را دنبال خواهیم کرد.
میراحمدی گفت: دیگر مسائل فیمابین نیز در سفر وزیر کشور عراق به تهران که بعد از سفر رئیس جمهور کشورمان به عراق صورت خواهد گرفت دنبال میشود.
منبع: sharghdaily-929532