دانشمندان بالاخره توانستند باموفقیت یک سیاه چاله را در آزمایشگاه ایجاد کنند. در طی این آزمایش فیزیکدانان به نتایج جالبی در مورد تابش هاوکینگ رسیدند که میتواند به معمای چندین ساله آنان پاسخ دهد.
به گزارش گجت نیوز، این آزمایش مربوط به سال ۲۰۲۲ بوده که در آن تیمی از محققان با استفاده از زنجیرهای از اتمها در یک فایل برای شبیه سازی افق رویداد یک سیاهچاله توانستند تابش هاوکینگ مشهور را مشاهده کنند. تابش هاوکنیگ مربوط به ساطع شدن ذراتی از داخل سیاه چاله بوده که در اثر نوسانات و اختلالات کوانتومی رخ میدهد. البته شایان ذکر است که این نوسانات به دنبال شکسته شدن سطوح فضازمان در سیاه چاله اتفاق میافتند.
سالهاست که مسئلهای در فیزیک، فکر همه متخصصان را به خود مشغول کرده و علیرغم تلاشهای چندین دهه بازهم نتوانستند به پاسخ مشترکی برسند. این موضوع مربوط به آشتی بین نظریه نسبیت عام اینیشتین و مکانیک کوانتومی است که اگر بتوانیم مفاهیم این دو را هم در عمل و هم در تئوری باهم ترکیب کنیم، میتوان به نظریه همه چیز رسید.
آزمایشان نشان دادند که تابش هاوکینگ ممکن است فقط در محدودهای از موقعیتها و زمانی که تغییری در پیچ و تاب فضازمان به دلیل گرانش وجود دارد، به حالت گرمایی ساطع میشود. تاکنون مشخص نشده این مورد برای گرانش کوانتومی چه معنایی میتواند داشته باشد، اما توانسته مسیری را برای مطالعه عمیقتر تابش هاوکینگ ایجاد کند تا بتوانیم به تاثیر حالتهای دینامیکی سیاهچاله بر روی آن برسیم.
محققان این مطالعه در مقاله خود نوشتند:
این میتواند فضایی را برای کاوش جنبههای مکانیکی کوانتومی بنیادی در کنار گرانش و فضازمانهای منحنی در حالتهای مختلف ماده متراکم در اختیار قرار دهد.
منبع: fararu-732589