موج گرما در هند فعالیتهای مختلف را در بخش بزرگی از کلکته، پایتخت ایالت بنگال غربی تضعیف کرده است، اما یک دامپزشک از افزایش تقاضای بیسابقه برای خدمات وی در این دوره خوشحال است.
به گزارش فرارو، کلینیک دامپزشکی او مملو از صاحبان حیوانات خانگی است که نگران خونریزی از بینی حیوانات، بثورات پوستی شدید یا سایر علائم ناشی از گرمای سوزانی هستند که بیش از یک هفته است که بخش زیادی از جنوب آسیا را فرا گرفته است.
این دامپزشک ۵۷ ساله به خبرگزاری فرانسه گفت: تعداد زیادی از حیوانات به مدت سه یا چهار روز در بیمارستان بستری هستند و زمان زیادی طول میکشد تا آنها به وضعیت طبیعی خود بازگردند.
وی افزود: روزانه موارد زیادی از گرمازدگی حیوانات دریافت میکنیم که بی سابقه است. وی افزود: گرما باعث افزایش بیماریهای مرتبط با کم آبی در حیوانات خانگی میشود.
حتی گربهها و سگهایی که به اندازه کافی خوش شانس هستند که صاحب دارند، مستعد ابتلا به گرمازدگی و بیماری هستند.
موج گرما از روزها قبل کلکته را فراگرفته است، زیرا دمای هوا اخیراً به ۴۳ درجه سانتیگراد رسیده است، در روزی که به گفته اداره هواشناسی این شهر به عنوان گرمترین روز برای این دوره از سال از سال ۱۹۵۴ طبقه بندی شده است.
خیابانهای معمولاً شلوغ پایتخت سابق دوران استعمار در بعدازظهر تقریباً خالی از سکنه میشوند و ۱۵ میلیون ساکن آن سعی میکنند تا حد امکان از نور خورشید دور بمانند.
یک معلم میگوید که قبلاً گربههایش را اینقدر عبوس و گوشهگیر ندیده بود. او با ناراحتی میگوید: آنها از خوردن غذا خودداری میکنند و در گوشههای تاریک و سرد اتاق پنهان میشوند و هرگز بیرون نمیآیند.
بر اساس برآوردهای مقامات شهرداری ۷۰۰۰۰ سگ ولگرد در شهر وجود دارد که در خیابانهای شهر زندگی میکنند و تنها توسط ساکنان محله تغذیه و مراقبت میشوند.
بسیاری از این حیوانات در زیر اتومبیلهای پارک شده پناه میگیرند، در حالی که برخی از آنها خوش شانس هستند که عابران با روی آنها آب میپاشند تا خنک شوند.
یک موسسه خیریه محلی حیوانات ولگرد گفته که گرمای بیش از حد هوا باعث شده تا حیوانات خیابانی به سختی روی پاهای خود بایستند، زیرا خیابانها بسیار گرم است.
به گفته این موسسه، تعداد زیادی سگ و گربه برای درمان به کلینیکهای دامپزشکی منتقل شدند، اما تعداد زیادی از آنها جان باختند.
این موج گرمای استثنایی در حال حاضر جنوب و جنوب شرق آسیا را تحت تاثیر قرار داده است.
یک پناهگاه حیوانات در نزدیکی بانکوک، پایتخت تایلند، جایی که دمای هوا از ۴۰ درجه سانتیگراد نیز فراتر رفته است، میگوید که حیوانات خانگی اکنون غذای کمتری میخورند و در حرکت کردن مشکل دارند.
ماههای منتهی به بارانهای موسمی یا فصل بارانی در منطقه معمولاً گرم است، اما امسال دمای هوا در این کشورها بسیار بالاتر از میانگین است. کارشناسان میگویند تغییرات آب و هوایی باعث میشود امواج گرما بیشتر، شدیدتر و طولانیتر شوند.
بر اساس گزارش سازمان ملل، آسیا بیشترین آسیب را در سال ۲۰۲۳ تحت تأثیر رویدادهای شدید آب و هوایی دیده است، زیرا سیل و طوفان باعث خسارات جانی و اقتصادی زیادی در این قاره شد.
به گفته سازمان جهانی هواشناسی، آسیا همچنین شاهد افزایش سریعتر دما از میانگین جهانی است.
منبع: faradeed-187444