به گزارش اقتصادنیوز ، بازار سهام در روند روز معاملاتی گذشته شاهد افزایش تراز شاخص کل هموزن و افزایش تراز شاخص کل بود. شاخصهای سهامی نیمه اول معاملات سهام روز چهارشنبه را با افزایش تراز به سر بردند و در نیمه دوم معاملات نقشه بازار سهام رفته رفته متعادلتر شد و شاخصهای سهامی آرام گرفتند. بازار سهام روز چهارشنبه نشان از تداوم ورود سرمایه حقیقی به سهام و صندوقهای درآمد ثابت داشت.
روز چهارشنبه، شاخصهای سهامی فرابورس ایران عملکرد مشابه نسبت به شاخصهای اصلی بازار بورس به ثبت رساندند. شکاف بازدهی شاخص کل و هموزن در بازار بورس تهران 57 صدم درصد بود و افزایش تراز کمتر شاخص کل را نشان میداد. این معیار برای فرابورس ایران با 38 صدم درصد بیانگر عملکرد ضعیفتر شاخص کل بود. کمترین بازدهی را در میان شاخصهای اصلی فرابورس، شاخص بازار دوم فرابورس با 16 صدم درصد افزایش تراز به ثبت رساند و بیشترین بازدهی نیز به شاخص بازار اول فرابورس با 1.23 درصد افزایش تراز تعلق گرفت.
در بین شاخص صنایع نیز صنعت حمل و نقل با 89.1 میلیارد تومان ورود پول حقیقی بالاترین میزان ورود پول حقیقی را در بین صنایع به ثبت رساند. صنعت ساخت محصولات فلزی با 42 میلیارد تومان و صنعت رایانه با 23.9 میلیارد تومان در جایگاههای بعدی قرار گرفتند. از سوی دیگر صنعت فرآوردههای نفتی با 17.8 میلیارد تومان خروج پول حقیقی بیشترین میزان کاهش مالکیت حقیقی را به ثبت رساند و صنعت فلزات اساسی با 13.3 میلیارد تومان و صنعت محصولات شیمیایی با 9.7 میلیارد تومان دیگر صنایعی بودند که میزان بیشتری از مالکیت حقیقی خود را از دست دادند.
روند معاملات سهامی 30 روز اخیر
بورس تهران در روز ابتدای هفته قبل شاهد ورود 770 میلیارد تومانی پول حقیقی به سهام و خروج هزار و 51 میلیارد تومانی سرمایه حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت بود. ارزش معاملات خرد نیز که در انتهای هفته جهارم فروردین در تراز 2 همتی قرار داشت؛ در روز ابتدایی هفته گذشته افزایش 166 درصدی داشت و روز یکشنبه تراز 6 هزار و 424 میلیارد تومانی را تجربه کرد. روز سهشنبه این هفته سطح ارزش معاملات خرد سهام تا 5 هزار و 86 میلیارد تومان کاهش یافت. در هفته قبل متوسط ارزش معاملات خرد روزانه با 70 درصد افزایش به نسبت هفته چهارم فروردین تا سطح 5 هزار و 690 میلیارد تومانی بالا آمد.
در اولین هفته فروردین شاهد ورود 494 میلیارد تومانی جریان پول حقیقی به سهام بودیم. در هفته دوم فروردین بار دیگر بازار سهام با خروج 872 میلیارد تومانی جریان پول حقیقی از سهام مواجه بود و در سومین هفته فروردین ماه، خروج پول حقیقی از بازار سهام تا سطح هزار و 689 میلیارد تومان افزایش داشت. هفته چهارم فروردین نیز شاهد خروج 2 هزار و 814 میلیارد تومان پول حقیقی از موقعیتهای سهامی بودیم و در اولین هفته اردیبهشت با ورود پول حقیقی در هر پنج روز معاملاتی، شاهد افزایش هزار و 262 میلیارد تومان به مالکیت کدهای حقیقی بودیم.
روز چهارشنبه ارزش صفهای خرید سهام کاهش 42 درصدی داشت و ارزش صفهای فروش 8 درصد رشد کرد. با این تفاسیر، ارزش صفهای خرید به 159 میلیارد تومان نزول کرد و ارزش صفهای فروش تا 93 میلیارد تومان افزایش یافت.
روز معاملاتی گذشته سرانه خرید هر کد حقیقی از 22.7 میلیون تومان روز سهشنبه تا 22.3 میلیون تومان کاهش داشت. سرانه فروش هر کد حقیقی نیز افزایش داشت و از 22.2 میلیون تومان روز سهشنبه به 22.9 میلیون تومان رسید. با این اوصاف شکاف سرانه خرید و فروش به سمت خریداران حقیقی سنگینی میکند.
تراز شاخص کل بورس تهران نیز در انتهای هفته چهارم فروردین با تراز 2 میلیون و 208 هزار و 214 واحد بسته شد و در روز انتهایی هفته گذشته تا سطح 2 میلیون و 304 هزار و 448 واحدی افزایش داشت و بازدهی مثبت 4.36 درصدی را به ثبت رساند. شاخص کل هموزن بورس تهران نیز در هفتهای که گذشت، چیزی نزدیک به 5.54 درصد افزایش داشت و در تراز 763 هزار و 656 واحدی ایستاد.
پیش بینی بورس شنبه
با توجه به روند معاملات روزهای اخیر ، قیمتهای جهانی و خبرهای اثرگذار بر روند معاملات؛ بورس تهران هفته دوم اردیبهشت ماه را با سطح حمایتی 2 میلیون و 300 هزار واحدی شاخص کل و سطح مقاومتی 770 هزار واحدی شاخص هموزن آغاز خواهد کرد. بورس تهران در هفته قبل شاهد بهبود شرایط بازار سهام با افت تنشهای سیاسی و نظامی خاورمیانه بود. کاهش ریسک بازار در این هفته با استقبال کدهای حقیقی همراه شد و بورس تهران بعد از مدتها با ورود پول حقیقی متداوم در هر پنج روز معاملاتی هفته مواجه شد. اقبال حقیقی به موقعیتهای سهامی در هفته قبل فاتح سطح دو میلیون و 300 هزار واحدی شاخص کل بود. بورس تهران قبل از آغاز دومین هفته اردیبهشت ماه با شرایط بهتری نسبت به هفتههای گذشته مواجه است. با کاهش تنشهای سیاسی و نظامی در خاورمیانه ریسک سیستماتیک اوراق سهام کاهش یافته است. از سوی دیگر تأثیر مثبت میان مدت افزایش نرخ ارز بر معاملات سهام در کنار ورود سرمایه به بازار نیز فشار تقاضا را به خودی خود بالا برده است.
با این منوال پیش بینی میشود که بازار سهام امروز ارزش معاملات خردی در سطح 4 تا 6 همتی داشته باشد. بورس تهران احتمالاً معاملات امروز را با افزایش تراز شاخصهای اصلی آغاز کند. احتمال بازدهی مثبت شاخصهای اصلی بازار سهام و عملکرد ضعیفتر شاخص کل به نسبت شاخص کل هموزن در انتهای معاملات امروز بالا است. جریان پول حقیقی در سهام برای معاملات امروز مثبت پیش بینی میشود و احتمالا با خروج پول حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت مواجه خواهیم بود. صفوف خرید سهام احتمالاً افزایش مییابد و در سمت صفوف فروش سهام نیز احتمال افزایش وجود دارد. احتمالاً در انتهای معاملات امروز سرانه خرید هر کد حقیقی در سطح 26 میلیون تومانی قرار گیرد و سرانه فروش نیز در بالای 23 میلیون تومان قرار گیرد. فرابورس تهران احتمالاً افزایش تراز بیشتری در شاخصهای اصلی خود به نسبت بورس داشته باشد؛ اما احتمال شکاف بازدهی در بین شاخص کل و هموزن فرابورس افزایش یابد.
منبع: eghtesadnews-642746