عباس موسویان عضو شورای فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار ، درباره مسائل فقهی سود حاصل از خرید و فروش سهام صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله (ETF) اظهار کرد: از نظر مراجع تقلید خرید و فروش سهام دو شرط دارد. شرط اول آن این است که کالاهای تولیدی در آن شرکت حرام نباشد و شرط بعدی اینکه شرکت سهامی، دارای سود ربوی نباشد.
وی ادامه داد: سرمایه گذاری در بورس دو نوع است. در نوع اول آن افراد سرمایه گذاری تنها به دنبال نگهداری و سودآوری سهام خود هستند ولی در نوع دوم افراد سهام را خرید و فروش میکنند و به دنبال کسب سود کوتاه مدت هستند که این مسئله احکام و ضوابطی دارد و باید آن را رعایت کنند.
وی معتقد است که سرمایه گذاری در بورس، به شرطی که ضوابط شرعی آن رعایت شود بهترین نوع سرمایه گذاری در کشور است و از نظر او در شرکتهای بورسی کشور ما دو شرط ذکر شده برای مسائل شرعی رعایت می شود.
این مقام مسئول در پایان در خصوص سود معاملات صندوقهای ETF گفت: سود معاملات صندوقهای سرمایه گذاری قابل معامله (ETF) در مسائل شرعی حرام نیست. سرمایه گذاری و سودگیری از بورس در صورتی که خلاف قانون نباشد، به خودی خود اشکال ندارد و بدون شک مسئولان بورس با موازین شرعی به پرداخت سود مشغول اند.
گفتنی است؛ چندی پیش برخی از مراجع از ابهام سود پرداختی توسط بورس به سهام شرکت های حاضر در صندوق ETF سخن گفته بودند. لازم به ذکر است که یکی از شواهد شرعی بودن معاملات و پرداخت سود در بورس، شراکت سهام دار در سود و زیان معاملات است.
آیا سود پرداختی به سهام داران بورس، حلال است؟
عضو شورای فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار درباره مسائل شرعی سود سرمایه گذاری در صندوق های (ETF) توضیحاتی را ارائه کرد.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران