به گزارش شبکه شرق، سازمان هواشناسی اعلامکرد: بهتدریج ابرناکی و بارش در شرق سواحل دریای خزر، تهران و استانهای سمنان و خراسان شمالی کاهش مییابد و در مرکز، شرق، جنوبشرق و جنوب کشور ادامه خواهد داشت.
به نقل از سازمان هواشناسی، در شمال شرق فارس، غرب کرمان، شمال سیستان و بلوچستان، جنوب خراسان رضوی و خراسان جنوبی، رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید رخ میدهد و در سایر مناطق بارندگی خفیف است.
پنجشنبه در شرق، شمال شرق کشور و استان فارس، رگبار ضعیف و پراکنده همراه با افزایش نسبی دما پیشبینی میشود و در جنوب شرق کشور شامل استان کرمان، نیمه جنوبی خراسان جنوبی و شمال سیستان و بلوچستان رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید رخ میدهد.
جمعه در ارتفاعات جنوب کرمان و شرق یزد، رگبار پراکنده و وزش باد انتظار میرود و در نوار غربی کشور روند افزایش نسبی دما مورد انتظار است.
برپایه این گزارش، شنبه در چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و ارتفاعات غرب فارس، افزایش ابر و رگبار پراکنده رخ میدهد، همچنین ساعات بعدازظهر در شمال آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی افزایش ابر و رگبار و رعد و برق انتظار میرود.
یکشنبه در ارتفاعات خوزستان و ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، غرب فارس و شمال بوشهر، افزایش ابر و رگبار پراکنده پیشبینی میشود.
قابل ذکر است تا روز جمعه وزش باد در نوار شرقی کشور تداوم خواهد داشت در برخی از ساعات روز شدید و گاهی با گردوخاک همراه خواهد بود.
چهارشنبه و پنجشنبه خلیج فارس و تنگه هرمز مواج است.
هوای امروز تهران ابری همراه با بارش پراکنده است، اما بهتدریج کاهش ابر و گاهی وزش باد را شاهد خواهیم بود.
بیشینه دمای امروز پایتخت 20 و کمینه دمای آن 11 درجه سانتیگراد خواهد بود.
هشدار هواشناسی درباره طغیان رودخانهها و وقوع سیلاب در استانهای جنوبی کشور
کارشناس سازمان هواشناسی ضمن اعلام خبر رگبار، رعد و برق و وزش باد در نیمه شرقی ایران نسبت به وقوع سیلاب در کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی هشدار داد.
فریبا گودرزی، کارشناس سازمان هواشناسی، گفت: امروز در بیشتر ساعتها در نیمه شرقی کشور، رگبار، رعد و برق و وزش باد شدید پیشبینی شده است.
کارشناس سازمان هواشناسی برای برخی مناطق کشور بارشهای سیلابی پیشبینی کرد و افزود: امروز هشدار نارنجی مربوط به استانهای کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی است که سبب سیلابی شدن و طغیان رودخانهها در این مناطق میشود. فردا در کرمان، سیستان و بلوچستان و برخی نقاط خراسان شمالی، خراسان جنوبی، یزد و ارتفاعات البرز مرکزی، رگبار باران، گاهی رعد و برق و وزش باد تداوم دارد که این بارشها تا اوایل هفته آتی در کشور ماندگار است.
او از وزش باد شدید در برخی مناطق کشور خبر داد و افزود: وزش باد شدید در چند روز آینده در نیمه شرقی کشور تداوم دارد. امروز تنگه هرمز و دریای عمان و فردا شرق دریای عمان مواج و متلاطم است.
کارشناس هواشناسی افزود: آسمان تهران نیمه ابری است که در برخی ساعتها با افزایش باد همراه است. همچنین بیشینه دما امروز در پایتخت به ۲۴ درجه بالای صفر میرسد و روند دمایی در تهران افزایشی است.
همچنین رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی با بیان اینکه طی پنجشنبه و جمعه (۶ و ۷ اردیبهشت) استقرار هوای پایدار و افزایش دما طی روز در نیمه غربی کشور و تداوم فعالیت سامانه بارشی در بخشهای شرقی و مرکزی کشور پیشبینی میشود، گفت: طی پنجشنبه همه فعالیتهای مرتبط با طبیعت مانند کوهنوردی و درهنوردی خطرناک است.
صادق ضیاییان، رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی درباره پیش بینی جوی مناطق کوهستانی کشور طی روزهای پنجشنبه و جمعه (۶ و ٧ اردیبهشت ماه) اظهار کرد: طی این مدت استقرار هوای پایدار و افزایش دما طی روز در نیمه غربی کشور و تداوم فعالیت سامانه بارشی در بخشهای شرقی و مرکزی کشور پیشبینی میشود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی اضافه کرد: طی روز پنجشنبه کماکان بارشهای رگباری و گاهی شدید همراه با رعدوبرق و تگرگ و وزش تندباد در بخشهای مرکزی و جنوب شرق کشور بهویژه ارتفاعات کرمان، خراسان جنوبی و شمال سیستان و بلوچستان تداوم دارد که میتواند منجر به جاری شدن سیلاب، طغیان رودخانهها، رانش و لغزش زمین و ریزش سنگ شود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی تاکید کرد: طی این روز همه فعالیتهای مرتبط با طبیعت شامل کوهنوردی، درهنوردی، پروازهای تفریحی، تردد در حاشیه رودخانه ها و… در این مناطق مخاطره آمیز است.
به گفته ضیاییان، طی روز جمعه بارشها با شدت کمتر و محدودتر در بخشهای جنوب شرق کشور بهصورت رگبار و رعدوبرق ادامه دارد. در سایر مناطق کشور با توجه به استقرار هوای پایدار، افزایش دما طی روز و گاهی وزش باد مهمترین پدیده جوی است.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی توصیه کرد: با توجه به بارش قابل ملاحظه برف طی روزهای گذشته در قلههای مرتفع البرز شرقی، شرایط برای وقوع بهمن در این مناطق مهیاست بنابراین از تردد در مسیرهای مستعد بهمن اجتناب شود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی اضافه کرد: در سایر نواحی مرتفع کشور با توجه به افزایش دمای روزانه، احتمال ریزش سنگ و در مناطق مستعد وقوع بهمنهای بهاره وجود دارد. در مناطق مرتفع کوهستانی شمال غرب و البرز طی ساعات اولیه صبح احتمال وقوع مه و کاهش دید افقی و عمودی وجود دارد؛ بنابراین جهت اجتناب از انحراف از مسیر تا رقیق شدن مه از پیمایش پرهیز شود.
ضیاییان در پایان درباره وضعیت جوی ارتفاعات شمال تهران طی روزهای پایانی هفته گفت: طی این مدت استقرار هوای پایدار پیشبینی میشود و روزها آفتابی و گاهی همراه با وزش باد خواهد بود.
منبع: sharghdaily-928065