به گزارش اکوایران و به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی؛ علی طرزعلی، معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران، در خصوص روند تامین ارز در سال جاری گفت: از ابتدای سال تا یکم اردیبهشت ماه 3 میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی، ‌خدمات،‌تجهیزات صنعتی و سایر موارد تامین ارز از سوی بانک مرکزی انجام شد.

وی گفت: برای کالاهای اساسی به نرخ 28500 تومان 621 میلیون دلار،‌برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ 41 هزار تومان مبلغ یک میلیارد و 744 میلیون دلار و برای خدمات 539 میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اسای کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی 548 میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی 73 میلیون دلار و در مجموع 621 میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل 398 میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل 134 میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل 112 میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل 88 میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» 155معادل  میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب 165، 26، 126، 91، میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایاین فروردین ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه‌ها، 861 میلیون دلار ارز نیمایی و 130 میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

وی در پایان گفت: طی 18 مرحله حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران تاکنون 2461 کیلوگرم طلا به فروش رسیده است. همچنین 19 مرحله حراج در روز 2 اردیبهشت ماه سال جاری برگزار شد.

خبر مرتبط
چه خبری ریزش قیمت‌ دلار را متوقف کرد؟
چه خبری ریزش قیمت‌ دلار را متوقف کرد؟

معامله‌گران دلاری چپ و راست شدند/ حباب طلای آبشده منفی شد/ درهم دو روز از دلار جا می‌ماند/ حباب سکه دوباره ۷ میلیونی شد/ کدام خبر دل بازار را لرزاند؟

همچنین در روز 1 اردیبهشت ماه نیز علی سعیدی، مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران، عنوان کرد: در سه هفته اول سال یک میلیارد و ۷۹۲ میلیون دلار،‌ در هفته قبل ۹۸۰ میلیون دلار و از اول سال تا کنون ۲ میلیارد و ۷۷۲ میلیون دلار ارز برای تجارت تامین شد.

مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالای اساسی و دارو در ۳ هفته اول ۳۹۲ میلیون دلار، هفته قبل ۲۲۹ میلیون دلار و از اول سال تاکنون ۶۲۱ میلیون دلار به نرخ ۲۸۵۰۰ تومان تامین شد.

سعیدی افزود: در مرکز مبادله برای کالاهای تجاری در ۳ هفته اول سال ۹۲۶ میلیون دلار،‌ در هفته پایانی فروردین ۶۰۵ میلیون دلار و از ابتدای سال یک میلیارد و ۵۳۱ میلیون دلار تامین ارز شد.

به گفته وی، ارز واردات در مقابل صادرات در ۳ هفته اول فروردین ۳۹۶ میلیون دلار، در هفته پایانی فروردین ۱۳۱ میلیون دلار و از ابتدای سال ۵۲۷ میلیون دلار تامین شد. همچنین در بخش خدمات در ۳ هفته اول ۷۸ میلیون دلار،‌ در هفته پایانی فروردین ۱۵ میلیون دلار و از ابتدای سال تاکنون ۹۳ میلیون دلار تامین ارز شد.

مدیرعامل مرکز مبادله بیان کرد: در مجموع ۲ میلیارد و ۵۸ میلیون دلار ارز صنایع تامین شده است. تامین ارز صنایع به دو صورت نیمایی و توافقی بوده است. صنایع حمل و نقل و خودرو با ۴۶۳ میلیون دلار و صنایع معدنی با ۲۲۲ میلیون دلار ارز نیمایی و توافقی بیشترین میزان ارز را دریافت کردند.

سعیدی گفت: تامین ارز نیمایی «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک»، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» و «منسوجات و پوشاک» به ترتیب معادل ۱۲۰، ۸۲، ۱۴۲ میلیون دلار صورت گرفته است؛ این گروه های صنایع همچنین به ترتیب، ۲۶، ۹۰ و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایاین فروردین ماه سال جاری دریافت کرده اند؛ علاوه بر این گروه ها، ۷۸۶ میلیون دلار ارز نیمایی و ۱۲۶ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

وی ادامه داد: تامین ۶۹ درصد نیازهای وارداتی صنایع مختلف کشور با دلار ۴۱۰۰۰ هزار تومان(ارز نیمایی) صورت گرفته است. ۲۷ درصد واردات که مربوط به کالاهای اساسی و داروست، با نرخ دلار ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تامین می‌شود. نیازهای بخش خدمات هم، که حدود ۴ درصد است، با نرخ ۴۳ هزار تومان تامین می‌شود. میانگین وزنی ارز تامین شده نیز عدد ۳۷۵۰۰ تومان را نشان می دهد.