hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > محرومیت‌زدایی از شیراز راهبردی مدیریتی یا اقدامی پوپولیستی

محرومیت‌زدایی از شیراز راهبردی مدیریتی یا اقدامی پوپولیستی

از ابتدای شورای ششم، موضوعی با عنوان محرومیت زدایی، در صدر اقدامات مدیریت شهری شیراز قرار گرفته است، اما نتایج این اقدامات، که همراه با جلسات و بازدیدهای متعدد و تعریف پروژه‌هایی همراه بوده، به شکلی شفاف و واضح مشخص و در زندگی شهروندان این کلانشهر، مشهود نیست، اگرچه آثار آن را می‌توان در کم شدن پرداختن مدیریت شهری به نقاطی که به حق یا ناحق عنوان برخوردار را یدک می‌کشند، رصد کرد.

مدیریت شهری با راهبری شورای شهر شیراز، در دوره جاری، با هدفی تحت عنوان "محرومیت‌زدایی"، مباحثی را طرح و اقداماتی را در قالب ایجاد تشکل و کمیسیون و .... تعیین مسئول و عضو و ...، دنبال کرده و با بهره‌گیری از ابزار رسانه‌‌‌ای و صرف هزینه‌هایی به انعکاس بازدیدها، سخنرانی‌ها، نقطه نظرات و ... خود پرداخته‌اند؛ اقداماتی که عمدتا منجر به ایجاد و عمق بخشیدن به این باور شد؛ "شیراز همچنان نقاط محروم و کم برخوردار" دارد.!! باوری که با آن همه ادعای مدیریت شهری در انجام اقدامات توسعه‌ای، تناقض دارد.

طی روزهای اخیر، اولین جلسه تشکلی تحت عنوان "قرارگاه محرومیت‌زدایی" که بیشتر ایجاد یک مرکز نظامی تا یک مجموعه مدیریت شهری را به ذهن متبادر می‌کند، در سال ۱۴۰۳ برگزار شد و بار دیگر، افراد حاضر در جلسه طی سخنانی، دیدگاه‌های عمدتا شعاری مطرح و بر لزوم و ضرورت محرومیت زدایی از شیراز، تاکید کردند!!

به گزارش روابط عمومی شهرداری شیراز، نخستین جلسه هیئت‌رئیسه قرارگاه محرومیت‌زدایی و صیانت از سومین حرم اهل‌بیت(ع) در سال ۱۴۰۳ به میزبانی فرمانداری شیراز برگزار و در این جلسه ضمن بررسی آخرین وضعیت سند محرومیت‌زدایی بر همگرایی و اهتمام برای رفع محرومیت از نقاط کم برخوردار تأکید شد.

فرماندار شیراز در این جلسه که راهبرد محرومیت‌زدایی از سطح این شهرستان را موردبررسی قرار می‌داد، اظهار کرد: باید برای رفع محرومیت از محلات این شهرستان اهتمام شود، ضمن اینکه مطابق سند تکلیف هر دستگاه مشخص باشد.

لطف‌الله شیبانی که به‌عنوان رئیس قرارگاه محرومیت‌زدایی و صیانت از سومین حرم اهل‌بیت(ع) شیراز سخن می‌گفت، بر نقش هر دستگاه در رفع محرومیت تأکید و بیان کرد: رویکرد محرومیت‌زدایی باید اساس کار دستگاه‌ها باشد و این مهم در اولویت قرار گیرد.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این جلسه با بیان اینکه اعتبارات هر دستگاه در این سند باید مشخص باشد، اظهار کرد: محرومیت‌زدایی تنها  وظیفه شهرداری نیست و همه دستگاه‌ها باید ورود کنند.

سید ابراهیم حسینی بر اساس اختیارات قانونی شورا خواستار پای‌کار آمدن همه دستگاه‌های اجرایی دخیل در امر محرومیت‌زدایی شد.

شهردار کلان‌شهر شیراز نیز که در این جلسه از اهتمام شورای اسلامی شهر و شهرداری کلان‌شهر در دوره ششم مدیریت شهری بر رفع محرومیت از نقاط کم برخوردار سخن می‌گفت، به اختصاص ۳ درصد از بودجه سالانه عمرانی در این راستا اشاره و بیان کرد: باید سند محرومیت‌زدایی ۴۰ محله به‌عنوان سندی هدف برای دیگر محلات کم برخوردار قرار گیرد.

 محمدحسن اسدی که همگرایی و اهتمام همه دستگاه‌ها در رفع محرومیت‌ را مورد تأکید قرار می‌داد، بر همگرایی و استفاده از همه منابع برای انجام این مهم تاگید کرد.

 وی همچنين سال ۱۴۰۳ را با توجه به همدلی و همکاری بین مسؤولین سالی طلایی برای خدمت‌رسانی و به‌ویژه محرومیت‌زدایی دانست.

این مقام ارشد مدیریت شهری شیراز همچنین از اختصاص اعتبار ۶۰۰ میلیارد تومانی در بودجه سال جاری برای محرومیت‌زدایی معادل ۳ درصد بودجه عمرانی امسال شهرداری شیراز خبر داد.

جانشین فرماندهی سپاه فجر در قرارگاه حضرت احمدبن موسی(ع) نیز که از تلاش برای رفع محرومیت از چهره نقاط کم‌برخوردار شهرستان شیراز سخن می‌گفت، بر سیاست‌گذاری و تهیه شناسنامه برای پروژه‌ها و محلات و فعالیت همه دستگاه‌ها تأکید کرد.

مجید علی‌پور که به‌عنوان دبیر قرارگاه محرومیت‌زدایی و صیانت از سومین حرم اهل‌بیت (ع) سخن می‌گفت، عنوان کرد: در این جلسه هیئت‌رئیسه باید سیاست‌های کلیدی مشخص و سند تدوین شود.

وی بیان کرد: باید بر مبنای این سند نیازها احصا و عزمی جدی در این راستا شکل گیرد.

جانشین فرماندهی سپاه فجر در قرارگاه حضرت احمد بن موسی (ع) همچنین گفت: محرومیت‌زدایی در دوره فعلی شورای شهر به ادبیاتی رایج تبدیل‌شده و قابل‌تقدیر است.

رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شهر شیراز نیز بر انجام وظایف هر دستگاه و همچنین تعیین اعتبارات آن‌ها تأکید کرد.

سیده مریم حسینی با اشاره به اقدامات محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز در ۱۵۲ محله تصریح کرد: اقدامات ارزنده‌ای در سطح محلات کم برخوردار در مناطق مختلف روی‌داده است که باید در این گام ظرفیت‌های دستگاه‌های اجرایی نیز با همگرایی پای‌کار آیند.

محمدعلی راضی معاون شهردار شیراز نیز در این جلسه به تشریح سند ۱۵۲ محله در دو مرحله ۴۰ و ۱۱۲ محله و همچنین وظایف ۱۸ دستگاه در قرارگاه پرداخت.

به گزارش رویداد ایران؛ اگرچه اصل حرکت ایجاد و دنبال شده از سوی شورای شهر شیراز، مبنی بر قبول اینکه علی‌رغم گذشته بیش از 4 دهه و داعیه بسیاری مسئولان و دستگاه‌ها در مورد انجام احسن وظایف محوله، شیراز به عنوان یکی از مهمترین کلانشهرهای ایران، محرومیت‌های عمرانی و خدماتی و محله‌های محروم از خدمات اولیه شهری دارد، موجب خشنودی و امیدواری است.

اما نکته مهم اینکه خروجی این جلسات چه بوده و جز آنچه سال گذشته تحت عنوان تصویب سند جامع محرومیت‌زدایی و تعریف پروژه‌های عمرانی شامل خیابان و پارک و فرهنگسرا و ... با اعتباری قابل ملاحظه، مطرح شد، چه بوده و به شکل مستقیم بر زندگی مردم و اقتصاد خانوار و کاهش آسیب‌های اجتماعی چه اثری داشته است را کمتر شهروند ساکن مناطق و محله‌هایی که تحت عنوان نقاط کمتر برخوردار یا محروم شیراز، به عینه مشاهده کرده یا در زندگی و معیشت خود حس می‌کنند.

این در حالیست که با معطوف شدن نگاه‌ها به آنچه عنوان نقاط محروم و کمتربرخوردار کسب کرده‌اند، توجه به سایر نقاط شیراز خصوصا مناطقی که به هر دلیل عنوان برخوردار را یدک می‌کشند، کمرنگ شده است. این کاهش توجه موجب افت سطح کیفی خدمات شهری در بسیاری از این نقاط و رشد معضلات و آسیب‌هایی نظیر سد معبر، از بین رفتن فضای سبز، نامناسب بودن معابر و دسترسی‌ها، بی توجهی به پیاده‌راه‌ها و .... شده است.

شاید برگزاری یک نشست با حضور مقام‌های ارشد مدیریت شهری، خبرنگاران و رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران و صاحب‌نظران منتقد حوزه مدیریت شهری، برای شفاف‌سازی آنچه تحت عنوان محرومیت‌زدایی در کلانشهر شیراز، با بازی‌های رسانه‌ای گسترده حتی در پلتفرم‌هایی که قانونا مسدود و استفاده از آنها ممنوع شده است، یک اولویت و ضرورت باشد.

انتهای پیام

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد