*ثمره هنر قم در جای دیگری چیده میشود
به گزارش خبرنگار رویداد ایران از قم،در ابتدای دیدار سید مهدی حسینی رئیس حوزه هنری قم و علیرضا ارجمندی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم بر همکاری دو دستگاه برای توسعه و پیشبرد فعالیتهای فرهنگی تأکید شد این دیدار سید مهدی حسینی به تشریح فعالیتهای حوزه هنری انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: از جمله مأموریتهای حوزه هنری، جذب و پرورش هنرمندان انقلابی است. خوشبختانه حوزه هنری قم در طول سالیان فعالیت خود، خاستگاه اساتید و هنرمندان مطرح شهر بوده است.
وی با تأکید بر این نکته که متأسفانه فرهنگ و هنر استان از نظر زیرساخت دچار ضعف است گفت: کمبود امکانات و نزدیکی به پایتخت باعث شده تا هنرمندان خوب شهر به تهران مهاجرت کنند و ثمره هنر قم در جای دیگری چیده شود.
حسینی با اشاره به تهیه و تنظیم سند زیست بوم استان در حوزه هنری قم گفت: این سند فرهنگی علاوه بر فرهنگ و هنر به حوزههای مختلفی از جمله میراث و گردشگری میپردازد و میتواند زمینه مناسبی برای همکاری دو دستگاه باشد.
رئیس حوزه هنری قم درباره حضور و بهرهبرداری هنرمندان در فضاهای تاریخی گفت: اغلب به تزئینات ابنیه تاریخی به چشم زینت نگاه کردیم در صورتی که این آثار باید منبع الهام قرار گیرد. حضور هنرمند در فضای روحبخش ابنیه تاریخی میتواند زمینهساز این اتفاق باشد.
وی همچنین در ادامه سخنانش به شکلگیری مرکز رشد حوزه هنری با هدف توانمندسازی هنرمندان شهر قم در عرصههای مختلفی از جمله اقتصادی اشاره کرد.
*فعالیتهای فرهنگی در شهر قم ضریب پیدا میکند
همچنین علیرضا ارجمندی با اشاره به ظرفیتهای میراث فرهنگی در شهر قم گفت: در بعد فرهنگی میراث انتظار ما بیشتر از این است که در حال حاضر وجود دارد و در این عرصه باید فعالیت بیشتری اتفاق بیفتد که این امر میتواند در همکاری با حوزه هنری قم تحقق یابد. با تبیین داشتههای ارزشمند میراثی و فرهنگی شهر میتوانیم بسیاری از مشکلات شهر را از پیش رو برداریم و در این عرصه هنرمندان و نگاه هنرمندانه آنها میتواند بسیار تاثیرگذار باشد.
وی با اشاره به بناهای تاریخی منحصربفرد استان از جمله دیرگچین، مجموعه ابنیه سلجوقی و ایلخانی و مسجد جامع شهر قم گفت: گردشگران ایرانی و غیر ایرانی آثار تاریخی ما را میپسندند و فضاهای مدرن شهری برایشان جذابیت ندارد لذا ما باید در تبلیغ و شناساندن این فضاها بکوشیم. معرفی این فضاها برای ما هم برد فرهنگی دارد و هم برد اقتصادی. با فعال شدن ابنیه تاریخی روح هنر اسلامی و اشتغالزایی تقویت خواهد شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همچنین خاطر نشان کرد: هنرمندان عرصه میراث فرهنگی انسجام ندارند و امید است که با همکار دو دستگاه و برگزاری نشستهای مشارکتی این انسجام حاصل شود و اتفاقات خوبی رقم بخورد چرا که نگاه دنیا به شهر قم است و هر فعالیتی در عرصه فرهنگی در این شهر برد و ضریب خواهد یافت.
وی همچنین به فقر سوغات و عدم تنوع در این عرصه اشاره کرد و گفت: مرکز رشد حوزه هنری قم میتواند مرکزی برای بازدید گردشگران و عرضه محصولات هنری بر اساس بوم شهر قم باشد